IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - НОВИ КАМЕРИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

НОВИ КАМЕРИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1920212223 51>
Автор
Порака
mickeymkd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Август.2006
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 368
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mickeymkd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2008 во 17:37
Дизајнерски гледано апаратов ми е глуп. И така нема ни огледало ни оптички окулар, па зошто да мора да се направи да изгледа и како ДСЛР.
Со овој дизајн димензиите му се само 5мм помали од е420 а за мене тоа е незабележително.
Да го дизајнирале како rangefinder, приказната ке беше сосема друга и ке беше сосема нова класа на апарати, која верувам дека ке се продаваше.

А ова ти е:
Сакаш ДСЛР без огледало и оптички окулар кој е 5мм помал од е420, земи го тогаш панасоник Г1.

Овој апарат всушност е slr-like (bridge) само без зум од 10-18x.
Canon Powershot S90,Sony DSLR A700,Sony 18-70mm f3.5-5.6 DT,Sigma 10-20mm f4-5.6 EX DC,Sigma 17-70mm f2.8-4.5 DC, Tamron 90mm f2.8 SP AF Di,Minolta 70-210mm f4 AF,Minolta 50mm f1.7 AF,Sony HVL-F56AM.
Кон врв
mdeni Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2007
Поени: 719
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mdeni Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2008 во 17:43
Ubavo kazano! Ama Olimpus moze da dojdat na scenata so vakov format nabrzo. Mi se dopagja sto veke vo 420kata imaat isfrleno grip taka da se preokupirani so golemina. Taka da ako imame srekja ke ima takov dizajn od olimpus.
Iako jas toa go ocekuvav mnogu poveke od panasonik, od prosta pricina sto se bliski so Leica i teraa nekoj takov minimalisticki dizajn. Ova neznam sto e.
 P.S. Toa sto go zboruvav preeska! Ova e POZERSKI fotoaparat! Zatoa izgleda kako DSLR. Smislata e ako ima devojce sto go biva so Canon G9 vo rakata, nekoj pozer da se isfraerisa pred nejze so ova. (Vrska nema deka Canonot e bolji od negoviot kit objektiv sto nikad ne go izvadil) Ili nekoj povozrasen gospodin so drven stalag mesti Leica M8 so Noctilux objektiv, i pominuva nasiot pozer so devojkata i mu dofrluva na gospodinot: "Uste li so film slikas.. pffff?" - odmavnuvajki so rakata i blago klimajki ja glavata.

Изменето од mdeni - 12.Септември.2008 во 17:48
Кон врв
Zoran K Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2006
Поени: 3244
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2008 во 17:47
Ova e povekje preodna faza, vo koja se isprobuva novata tehnika otkolku sto se ima hrabrost da se napravi neshto navistina kompletno revolucionerno.

Neiskustvoto i stravot gi drzhi proizvoditelite vo posigurnite i popoznatite vodi, no zatoa pak gi osudiva na mediokritetski proizvodi.

Изменето од Zoran K - 12.Септември.2008 во 17:48
Кон врв
lazoroski Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 05.Март.2008
Поени: 45
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lazoroski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2008 во 17:50
Originally posted by mdeni mdeni напиша:

... Ili nekoj povozrasen gospodin so drven stalag mesti Leica M8 so Noctilux objektiv, i pominuva nasiot pozer so devojkata i mu dofrluva na gospodinot: "Uste li so film slikas.. pffff?" - odmavnuvajki so rakata i blago klimajki ja glavata.

M8 e digitalen rangefinder ...
http://www.flickr.com/photos/23131621@N07/
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mdeni Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2008 во 17:54
Originally posted by lazoroski lazoroski напиша:

M8 e digitalen rangefinder ...

хи,%20хи... Да, де...
Кон врв
ivotoyota Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Јуни.2008
Поени: 290
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivotoyota Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2008 во 18:42
Ajde ajde dobro e, sto poveke kameri toa pogolema konk*rencija i poniski ceni!
Кон врв
Janus Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Август.2005
Поени: 499
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Janus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2008 во 00:54
Pocnav da zagleduvam po toa M8-cata.
Ako ja zemam, za lekji ne mi se davaat uste 5-6kE.
A da se kombinira so voigtlanderovi lekji... Sto znam.
Mislenja?
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lazoroski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2008 во 09:45
Jas sum prezadovolen od Voigtlanderovite lekji. Voigltander e zakon

Pogotovo od Nokton-Classic 40 mm 1.4 a so sigurnost znam deka izvonreden e i Nokton-ot 50 mm 1.5.
Ovie dve lekji kako novi idat po cena od 300 EUR.

Ponatamu izborot na siroki lekji za M i M39 e neverojaten so egzotiki od tipot 12,15,21,25,28 mm vo cenoven raspon od 250 - 650 EUR.

Na krajot na kraistata imas i golem izbor na second hand Leica stakla i povremeno moze da se naceka nesto interesno za pristojna cena
Vidi: www.leicashop.com

Vprocem so edno M39 adapterce od 50 EUR ti se otvora svetot na:
Zeiss stakla, Nikon f.39 5cm/2, Canon 50 f0.95 kako i starite dobri ruski budalastini od tipot na Jupiter 50 mm 2.0

Samo uste edna rabota, dokolku vistina razmisluvas za M8 , proveri go slednovo: pred nekolku meseci nekade vidov ponuda za M8 koja sto vazese za odreden vremenski period vo koja Leica ti obezbeduva besplaten upgrade na senzorot vo slednite 2-3 godini (lupam na pamet) vo smisol dokolku izvadat nov senzor za M8 i tvojata potoecka kamera bi bila upgrade-uvana besplatno.

Pozdrav,
Zoki
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lazoroski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2008 во 09:51
E da ... Toshe uste rabota:

Ako mozes da si priustis i ako zemes M8 mnogumina ke mrcat pa toa bilo k*rcenje samo, pa ne cinela kamerata, pa ne znam ke si kupel vakov Canon vakov Nikon pa bla,bla,bla...

Jas druze ke ti recam samo

RESPECT MOTHERf**kER !! RESPECT !!

Pozdrav !
Кон врв
Tegla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Април.2007
Поени: 2213
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tegla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2008 во 11:46
Za Leica M8 lekjite treba da bidat kodirani, za da moze teloto da znae kakva lekja ima. Voigtlander ima takvi lekji намигнување
That is called grain. It is supposed to be there.
Кон врв
itan14 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Јануари.2007
Поени: 545
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај itan14 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2008 во 12:07
Originally posted by Janus Janus напиша:

Pocnav da zagleduvam po toa M8-cata.
Ako ja zemam, za lekji ne mi se davaat uste 5-6kE.
A da se kombinira so voigtlanderovi lekji... Sto znam.
Mislenja?

Samo edno ke ti kazam "Merak s's pari se gasne", taka da keifot e pobiten od se!!! Za stakla ti kazaa deckive pred mene, stvarno ima golem izbor od 39mm so konvertor pa do najskapite leica. Jas najverojatno ke go zemam Noct-ot 58mm na Voigtlander, zatoa sto se prekrasni objektivi.

Изменето од itan14 - 13.Септември.2008 во 12:08
Кон врв
fichot Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Ноември.2007
Поени: 783
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fichot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2008 во 12:27
Originally posted by mdeni mdeni напиша:

...Ili nekoj povozrasen gospodin so drven stalag mesti Leica M8 so Noctilux objektiv, i pominuva nasiot pozer so devojkata i mu dofrluva na gospodinot: "Uste li so film slikas.. pffff?" - odmavnuvajki so rakata i blago klimajki ja glavata.

Leica m8 + Noctilux pa uste drven stalak... toa ako ne e "cepanje" neznam so e... :D

Изменето од fichot - 13.Септември.2008 во 12:28
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mdeni Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2008 во 12:37
Toa e merak, ne cepanje. ^^

Inaku za Leica muabetot. Bidejki merakot e glavniot faktor, bi ti bilo merak da ne slikas so Leica leki? Ne velam kolekcija, tuku edna. Vidi nekoja zapopristojna cena, po moznost na staro. Kolku za X-faktor.
Кон врв
Zoran K Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2006
Поени: 3244
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2008 во 16:08
Jas respektiram koga nekoj veli oti kupuva neshto od merak, a ne zatoa sto mu treba!

Obratnoto ne vazhi ...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1920212223 51>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,328 секунди.