IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - НОВИ КАМЕРИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

НОВИ КАМЕРИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1819202122 51>
Автор
Порака
ivotoyota Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Јуни.2008
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 290
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivotoyota Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2008 во 15:58
Ali kolku im e grd noviov dopolnitelen blic za Micro 4/3! Bljak
Кон врв
branko_k Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јуни.2007
Поени: 682
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај branko_k Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2008 во 16:08
Originally posted by mdeni mdeni напиша:

... А оваа форма на фотоапарати 60% е наменета за такви суштества...

eden dobronameren sovet: potsmiri se pred da navredis nekogo na forumovнамигнување. sekoj ima pravo da kupi aparat kakov sto mu odgovara, dali zaradi potreba, dali zaradi keif i k*rcenje. i ne znam, sto pa ti se najde tolku pogoden od ovie raboti, mozebi zarabotuvas od fotografija, ne znam...збунетост

Кон врв
mdeni Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2007
Поени: 719
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mdeni Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2008 во 16:17

За плачење е ова...

Ама според мене многу би ми се допаднало да видам нови и ефтини ФИКСНИ објективи за овој формат. Инаку оваа камера моментално фокусира само со двете леќи кои се нудат како нови. Мислам дека палачинка објективите дури би го направиле привлечен, особено ако се со подобри перформанси од Олимпусовата 25мм ф2.8.
Значи 20мм ф2 (дај боже ф1.8 или 1.4) од панасоник, би била одлична.

Изменето од mdeni - 12.Септември.2008 во 16:26
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivotoyota Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2008 во 16:57
Eve koi objektivcinja doagaat vo idnina! Privlecno e 20 mm so f1.7 neli? I 7-14! Bravo

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivotoyota Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2008 во 16:59
Kolku e nestandardno ova f1.7. Mi se dopagja toa!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mdeni Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2008 во 17:03
Da ama toa vednas govori deka nema da e penkejk. Steta. Inace Oly 25mm ke fokusira na G1 znae nekoj?
Кон врв
Mire Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Септември.2005
Поени: 1594
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2008 во 17:06
Ludjeee,
aparatcevo e crveno, ili mene naprasno pocnaa da mi se mesaat boite? изненадување голема%20насмевка
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivotoyota Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2008 во 17:09
Fokusira i palacinkata na Oly so ovoj aparat!

Autofocus only available with:
- Olympus Zuiko 25 F2.8 'Pancake'
- Olympus Zuiko Digital ED 14-42mm F3.5-5.6
- Olympus Zuiko Digital ED 40-150mm F4-5.6
- Panasonic Leica D Summilux 25mm F1.4 ASPH
- Panasonic Leica D Vario-Elmar 14-50mm F3.8-5.6 ASPH. Mega OIS
- Panasonic Leica D Vario-Elmar 14-150mm F3.5-5.6 ASPH. Mega OIS

Samo palacinkata nema da bide tuka bas palacinka deka ima dodaten adapter. A vo vrska so 20 mm f1.7 iskreno i ne me interesira dali ke bide palacinka ili ne, a i celata finta so sistemov e da bide pomal, sto znaci deka ke bide malo objektivce.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivotoyota Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2008 во 17:10
A Leicava 25 mm f1.4 kako vi izgleda. Samo sto e mnogu skapa!
Кон врв
Tegla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Април.2007
Поени: 2213
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tegla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2008 во 17:12
A, kakva moze da bide Leica? намигнување
That is called grain. It is supposed to be there.
Кон врв
Zoran K Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2006
Поени: 3244
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2008 во 17:15
Ne znam dali neshto mi bega od vid ili vnimanie... sto e rabotata sega so ovaa kamera, dali e pomala od najmalite DSLR-i, dali e podobra od niv, dali nudi neshto poveke od niv...?

Ke mozhe nekoj da mi objasni vo sto se sostoi novinata na ovaa kamera, osven noviot elektronski okular?

Изменето од Zoran K - 12.Септември.2008 во 17:16
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mdeni Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2008 во 17:16
Stom ne e Noctilux ne ni diskutiram! голема%20насмевка Em sega ke iskoci nov Noctilux od Leica. Uste pobrz! 11000 eur... Psssst...
Bas mi e drago za Olyto sto fokusira. Lele edvaj cekam da vidam sto ke ponudi Olimpus, em ako se zeme deka oni se i znacitelno poeftini od panasonik.
Sega mi tekna! Ustvari da stavea ova da raboti samo so fiksni objektivi, i ne e loso. Zdravje za nano-FF...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mdeni Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2008 во 17:18
Originally posted by Zoran K Zoran K напиша:

Ne znam dali neshto mi bega od vid ili vnimanie... sto e rabotata sega so ovaa kamera, dali e pomala od najmalite DSLR-i, dali e podobra od niv, dali nudi neshto poveke od niv...?

Ke mozhe nekoj da mi objasni vo sto se sostoi novinata na ovaa kamera, osven noviot elektronski okular?

Malce pomala od oli 420. I nema ogledalce i prizma. I ima nov maunt a so adapter prima 4/3 objektivi. Fokusira samo so najnovite.
Кон врв
Zoran K Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2006
Поени: 3244
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2008 во 17:28
Znachi poentata e da se napravi sto pomala kamera. Bidejki go izvadija ogledalceto, sledeshe vadenje i na prizmata i toa sega se nadoknaduva so elektronski okular, koj chita direktno od senzorot, koj pak od svoja strana mora sekogash da bide osvetlen koga ke se vkluchi kamerata...

Ne sum siguren kako ke se pokazhi ova vo realen zhivot (mislam vo odnos na sigurnosta i dolgovechnosta na senzorot), a za dimenziite na kamerata ne bi diskutiral bidejki sekogash nekoj ke ima potreba od sekakvi dimenzii i golemini na senzori.

P.S. Ova mene mi izgleda kako evolucija na bridge kamerite. Tie se zaglavija so nepromenlivite objektivi, losh*te LCD okulari i dimenzii koi ne bea premnogu razlichni od najmalite DSLR-i.

Изменето од Zoran K - 12.Септември.2008 во 17:33
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1819202122 51>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,313 секунди.