IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - НОВИ КАМЕРИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

НОВИ КАМЕРИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1718192021 51>
Автор
Порака
mdeni Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2007
Статус: Офлајн
Поени: 719
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mdeni Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2008 во 01:17
Леле колкава разлика има помеѓу RAW и JPG на Сонито... Аууу. Чудесии. Според мене 24 МП изгледа прекраасно. ИСО 6400, е многу нормално. Со други зборови воопшто не е лошо.
Сепак на ИСО 200 со Цајс објектив (или субјектив) и тоа подзатворен до кај f4 или f5.6, има да даде мх, мх, мх слика. Топови!
А ако е за над ИСО1600, гледам објективот веке не е толку пресуден.
Баш би сакал да видам ваков сензор во Д3 телце, лелееее е тек тогаш... мх, мх, мх. 14-24mm во право светло. 105mmVR, 24-70mm во широкиот предел... Сигмата на Илчо 150мм Макро на f5.6, пуууууу!
Кон врв
hypertech Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Март.2007
Поени: 600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hypertech Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2008 во 02:46
oprema oprema, i na kraj tapa fotki...
eos 1D mk4 , EF 24L , EF 50L , EF 85L , EF 135L , EF 200L , EF 400L
Кон врв
Zoran K Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2006
Поени: 3244
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2008 во 03:01
E taka e, za zhal alatot nikogash ne go pravi majstorot... ama pomaga.
Кон врв
Igor-T Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Март.2006
Поени: 622
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Igor-T Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2008 во 16:03
Originally posted by hypertech hypertech напиша:

oprema oprema, i na kraj tapa fotki...

Taka e... neshto mnogu se udri na forumov na GEEK talk...

a retko da se pomuabeti za onaa drugoto...

среќа

Pozdrav

Igor

Кон врв
mickeymkd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Август.2006
Локација: Macedonia
Поени: 368
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mickeymkd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2008 во 13:17
Canon Powershot S90,Sony DSLR A700,Sony 18-70mm f3.5-5.6 DT,Sigma 10-20mm f4-5.6 EX DC,Sigma 17-70mm f2.8-4.5 DC, Tamron 90mm f2.8 SP AF Di,Minolta 70-210mm f4 AF,Minolta 50mm f1.7 AF,Sony HVL-F56AM.
Кон врв
ivotoyota Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Јуни.2008
Поени: 290
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivotoyota Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2008 во 13:55
http://www.dpreview.com/news/0809/08091202panasonic_DMC_G1.asp

http://www.dpreview.com/news/0809/08091201panasonic14-45_45-200.asp

Eve ja kamerata, ima dve novi lekji za nejze i spore slikive po golemina e nekade kako super zoom (fz8)! Ima i poveke boi za biranje, sto vednas kazuva za kogo ke bide nameneta (trendseteri?). Komentari? Pozitivno? Negativno?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivotoyota Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2008 во 14:10
Hmmm, interesno ima Auto Focus uste pred da se pritisne kopceto! So samoto nasocuvanje na kamerata aparatot fokusira! Ete kako se lecat nedostatoci na nekoj sistem!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivotoyota Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2008 во 14:34
Ima i sporedba so viewfinderot na e420 i od dpreview velat deka elektronskiot na Panasonic-ot e pogolem i posvetol znaci i podobar! Aj sega da ve vidam!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mdeni Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2008 во 14:55
Тој мал сензор за кој се одлучени, живи ќе ги изеде. Интересна замисла пред се. Целосна употреба на ЛајвВју. Искрено ја чувствувам храната како ми се враќа низ хранопроводот. Може и тоа некако да помине заради фактот дека ќе има Leica објективи. Покрај сето тоа, Панасоник се познати по тоа што фотоапаратите им се „Ѓаол ипол“, само заради тоа што мислат дека се којзнае што. А не се.
Немаат дел од пазарот на Канон и Никон и сега ќе измислуваат свашта, исто како олимпус.
Има релативно убава дискусија во една тема на форумов на прашањето „мерак“. Ова не ми прави мерак. Жално ми е тоа што мал дел од луѓе ќе се одлучат на ваков чекор. Исто како Сони Р1, еден од најкатастрофалните катастрофи на денешницата. Еднаш сум се изрезилил со тој фотоапарат (Р1) откога ми кажаа дека бил феноменален и го позајмив. И фотографирав, и со доверба дека сликите се добри (технички), ги дадов... К-а-т-а-с-т-р-о-ф-а. Се надевам дека ова нема да се покаже така.
Кон врв
Mire Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Септември.2005
Поени: 1594
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2008 во 15:14
Originally posted by ivotoyota ivotoyota напиша:

Hmmm, interesno ima Auto Focus uste pred da se pritisne kopceto! So samoto nasocuvanje na kamerata aparatot fokusira! Ete kako se lecat nedostatoci na nekoj sistem!

Toa na vremeto bese trend kaj bridge kamerite. Predvodnk vo toa vreme bese Minolta so A1 i A2.

Ne e nisto loso, osven sto gi jade bateriite i pusta cudni zvuci dodeka odis (ako ja drzis uklucena kamerata) газење%20од%20смеење
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivotoyota Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2008 во 15:16
Mdeni premnogu si negativen koga ke izleze nesto novo! Aparatcevo e interesno vo sekoj slucaj. Ima mnogu brz Contrast Detect avtofocus, dobar elektronski viewfinder... Se e ubavo toa sto go sporeduvame so DSLR, no sto koga ke se sporedi so super zoom.

Mnogu pati luge diskutiraat za super zoom vs. DSLR. Kolkava e razlikata vo senzorot kaj ovie? 100 pati (karikiram)! I pak luge gi kupuvaat deka imaat mnogu zum itn.

Ako bide cenata ok, aparatcevo i voopsto micro 4/3 ke imaat uspeh. Na primer ke gi kupuvaat trendseteri ili nekoi koi ne znaat za fotografija a sakaat da imaat aparat koj izgleda poseriozno. Edne moj prijatel kupi FZ50 na primer deka aparatot izgledal seriozno i ima Leica objektiv, a toj uste od porano slusal deka tie objektivi se top.

No, siguren sum deka i neznalcite za fotografija nema da se zaebat. APS-C ne e ekstremno pogolem od 4/3 senzor, a ako ne gresam, FF e isto tolku pogolem od APS-C, a Nikon tek sega se prefrli na FF. A Nikondziite porano velea (i jas sum Nikondzija) deka i pokraj pomaliot senzor D2 e podobar otkolku Canon 1D so FF senzor.

Mozebi e rano da diskutirame za kvalitetot na ovaa kamera, no jas sekogas gi pozdravuvam site novi konstrukcii koi ovozmozuvaat pobrz razvoj na fotoaparatite!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivotoyota Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2008 во 15:20
Inaku znaejki gi prednostite na filmskite kameri, jas ne znam zosto voopsto prejdovme na DSLR? Daj da protestirame da se zapre razvojot na fotografijata. Zadovolni sme i vaka!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mdeni Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2008 во 15:27
Originally posted by ivotoyota ivotoyota напиша:

Na primer ke gi kupuvaat trendseteri ili nekoi koi ne znaat za fotografija a sakaat da imaat aparat koj izgleda poseriozno.

Е БАШ ВАКВИ ПОЗНАНИЦИ ИМАМ!!! Ама не само што не ги поддржувам, туку ги презирам. Не зборувам ете за Leica објективите или ова она.
Конкретен пример!
Пријател си купи 400Д. Ок. Сакаше да си купи Грип зашто така апаратот изгледал по фраерски. Јас тука ломотам дека не му треба го прави гломазен, и така никогаш не слика портрет, батеријата му трае повеќе од доволно (цел одмор не ја напунил). Тоа го наведува фактот дека фотоапаратот му е за заебaвање, нешто што ми го нарушува мојот углед како ентузијаст.
Проста споредба! Тоа е исто како да речеш дека е фраерски да си доктор. И да си купиш стетоскоп (диши-диши) и да го носиш на врат цело време.
Навистина ми пречи тоа. Го презирам. Одвратно е. А оваа форма на фотоапарати 60% е наменета за такви суштества.

П.С. Ќе пукнат да земат некое парче од колачето на Канон и Никон. Ама искрено се надевам дека после нив Сони има предност и се надевам дека никој (ама баш никој) од дотичните личности нема да му обрне внимание на потегот на Панасоник. Тоа е само надеж сепак...

П.П.С. Не треба да застане развојот. Нека си продолжи. Ама ова не е развој. Не. Развој е јузабл ИСО12.800, развој е 30МП со ок ИСО перформанси, развој е да нема АА филтер и моир да се средува софверски (Leica), развој е нови поефтини објективи, развој е поголем од ФФ сензор со финта да се користат истите објективи, развој е она што ја подобрува фотографијата.
Не е развој она што прави фраери по улици.

П.П.П.С. Ќе стават 1000 и кусур евра цена ваљда и ќе го препишеме на заборав исто како L10 i L1.

Апдејт: цената во јапан е 800$.

Изменето од mdeni - 12.Септември.2008 во 15:39
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivotoyota Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2008 во 15:53
Na razlicni luge im pravi kejf razlicna rabota. I mene mi e nekogas krivo koga nekoj sto nema poima ke kupi nekoja zverka samo zatoa sto imal pari i mu praelo kejf ete kako sto vikas ti dopolnitelen grip (i jas gi preziram niv, poprvo bi ja iskrivil rakata) itn. No ne go preziram toa. Neka si go praat kejfot lugeto.

Vakviot sistem ima pozitivni strani i kako sto rekov ako ne kaj nas, ke uspee kaj tie drugite, onie koi poima nemaat deka ima razlicni golemini na senzori i mislat samo na MP (veke mi se vrti vo glava koga baraat da im objasnam zosto da ne zemat P&S kamera so 10 ili 12 MP, a da zemat so 5,6).

Vo sekoj slucaj, ova ne e P&S kamera i povtorno velam go pozdravuvam potegot.

P.S. Sestra mi ne moze da podnese da slika so digitalec preku Optical VF, ednostavno ne i e digitalno. I kazav sega za aparatov i ne deka mnogu me razbra ali vika i se dopagal!

P.P.S. Nemoj da ste kazale nesto protiv sestra mi!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1718192021 51>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.