|
Metallica |
Внеси реплика | страница <123 |
Автор | |
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne slusam metal muzika bas,sto ne znaci deka ne mi se svigjaat odredeni pesni ili grupi..ali Metallica definitivno gi postuem momcite..
Изменето од Eli - 29.Декември.2008 во 11:59 |
|
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
|
|
Black_girl
Сениор Beauty in Darkness Регистриран: 12.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 174 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Со Металика почнав да слушам метал. И ги поштовам многу. Мастер оф Пјупетс е закон, воедно со прекрасниот глас на Џејмс.
|
|
Phantomlord
Сениор ThrasheR Регистриран: 11.Септември.2008 Локација: Битола Статус: Офлајн Поени: 434 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А, да и ќе забораев да кажам дека на Свети Гнев(St.Anger) свири продуценто Боб Рок на бас гитара,а не Роберт. |
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
James Hetfield(James Alan Hetfield) roden 3 Avgust 1963g. Interes za muzika pokazuva ushte na svoja dvegodishna vozrast.Prvite obidi da muzicira se sluchuvaat vo bendot na svojot brat David,kade uchi da sviri tapani,no ponatamu na tinejdjerska vozrast se odluchuva za gitarata.Posle razvodot na svoite roditeli vo 1976 god.zapishuva sredno uchilishte,kade shto gi upoznava Dave Marrs i Ron McGovney(basistot vo prvata postava na Metallica).Vo 1980 godina Hetfield go osniva svojot prv bend Obsession,vo koj svirele negovite prijateli Ron i Rich Veloz,kako i Jim Arnold.Po raspadjanjeto na bendot Heatfild i Jim i Chris Arnold osnovaat drug pod imeto Syrinx,no po smrtta na svojata majka Heatfield na svoi 16 godinui se preseluva vo drugo uchilishte i se sudruva so nova sredina.Togash osnova nov bend pod ime Phantom Lord,podocna preimenuvan vo Leather Charm pod vlijanie poveke sprema glam rock-ot,otkolku metal-ot.James stanuva frontman i togash nastanuva prvata avtorska pesna "Hit The Lights",koja podocna se naodja na repertoarot na Metallica.Smrtta na majka mu dosta vlijae na nego,taka da pesnite "Mama Said","Dyers Eve" i "The God That Failed" se zapravo inspirirani od nea,a pesnata "Until It sleeps" e napishana za cancerot od koj umira negovata majka.Aj...drugpat za drugite |
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
После Load и Reload со некои исклучоци Metallica се закопаа.
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од zabegan - 13.Септември.2008 во 15:34 |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
Phantomlord
Сениор ThrasheR Регистриран: 11.Септември.2008 Локација: Битола Статус: Офлајн Поени: 434 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zabegan ,ќе те корегирам за првиот состав на Металика.Првиот состав на Металика беше следниов:James Hetfild-vocals/guitar,Dave Mustaine-lead guitar,Lars Ulrich-Drums и Ron Mcgovney-bass guitar
Изменето од Phantomlord - 13.Септември.2008 во 13:00 |
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Иначе еве за тие кои не ги познаваат, на некој начин историја на бендот
Прв состав: Cliff Burton (bass), Lars Ulrich (drums), James Hatfield (vocals, guitar), Dave Mustaine (guitar) Албуми: Kill 'em all Втор состав (според мене најдобриот): Cliff Burton R.I.P. (bass), James Hatfield (vocals, guitar), Kirk Hammet (guitar), Lars Ulrich (drums) Албуми: Ride the lightning, Master of puppets Трет состав: Kirk Hammet (guitar), Lars Ulrich (drums), James Hatfield (vocals, guitar), Jason Newsted (bass) Албуми: And justice for all, The black album, Load, Reload, Garage inc. Четврт и последен состав: Robert Trujilo (bass), Kirk Hammet (guitar), Lars Ulrich (drums), James Hatfield (vocals, guitar) Албуми: St. Anger, Death magnetic се гледа дека пораснале Изменето од zabegan - 11.Септември.2008 во 22:40 |
|
|
|
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
па вака, Металика се првото нешто што го слушнав од метал уште копиљак кога бев (не дека сега не сум), прв албум кој сум го слушнал од нив е St. Anger, но највеќе ми се допаѓаат првите четири албуми: Kill 'em all (Metal up your ass), Ride the lightning, Master of puppets, And justice for all и некои песни од The black album, мислам дека по овој албум вистинските Metallica замираат, но не им замерам бидејќи многу работи им се исподесија
многи ги почитувам бидејќи гледам дека ништо не ги запира, постојат веќе некои 29 години и сеуште имаат енергија и оптимизам сегашната нивна музика не ми се допаѓа, но уште имаат фанови и го почитувам и тоа им посакувам уште многу години свирење, и можеби со некои од наредните албуми да ги вратат старите добри времиња |
|
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Wow... како ма да ја бришам... од која причина... супер си е темата... поздрав за Phantomlord ... Се чудам како до сега не ти текнало да отвориш... требало да те потсетат...
Јас инаку не слушам многу метал, иако има доста работи од металот што ми се допаѓаат... меѓу нив и од Металика... за нив имам респект... ги почитувам... најдобри се во она што го работат... Nr.1...
|
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Wow,....napokon...osven ako anastea ne ja izbrishe temava
Phantomlord ...moj chovek...da se svestam malku i me ima tuka-redovno......se ke vi kazam.. |
|
Phantomlord
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ми интересира што мислите за една од најдобрите групи на рок и метал сцената Металика.Кој ви е омилен албум,песна и зошто.што мислите за новиот албум?
|
|
Внеси реплика | страница <123 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |