|
БИБЛИСКИ КВИЗ |
Внеси реплика | страница <1 23456 8> |
Автор | |||
Karamazov
Сениор Регистриран: 20.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 144 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Sakaj go Boga so seto svoe bitie i sakaj go blizniot kako samiot sebe. Sto mu znacelo na apostol Pavle ona "Ava Otce"? |
|||
tre, tri, tra
|
|||
Karamazov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Azrael I, Azrael II i Azrael III |
|||
tre, tri, tra
|
|||
Azrael
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Сатаната Првиот Звер и Лажниот пророк ( и Е од Библијата) |
|||
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
|
|||
Azrael
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ako se misli na Galatjani znaci deka Duhot na Isus koj e vo (otkako sme stanale sinovi Bozji) vika , Ava, Tatko (p.s. ona so imenuvanjeto na Azrael 1 2 3 kako gnasno trojstvo voopsto ne bese smesno, nitu pak umesno) Prasanje Koj apostol sam si go odzel zivotot? |
|||
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
|
|||
Karamazov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Najdlaboko se izvinuvam... Odgovorot e Juda. Koja bila Rahila? |
|||
tre, tri, tra
|
|||
Azrael
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Najdlaboko se prifaka
Odgovor Rahila bila zena na Jakov ( sin na Isak) Prasanje Koj go pobedil (usmrtil) Golijat? |
|||
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
|
|||
Karamazov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Eee, se si znam, David... kade se cuvale plocite so 10-te Bozji zapovedi? |
|||
tre, tri, tra
|
|||
Azrael
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Плочите на сведоштвото се чувале во Ковчегот на Заветот
Прашање Што го красело ковчегот на заветот? Кои суштества? |
|||
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
|
|||
melhisedek
Сениор Регистриран: 12.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 225 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
vo kovcegot na zavetot prasajne??? koj e vtorosozdaden??? |
|||
----------osana--------
|
|||
melhisedek
Сениор Регистриран: 12.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 225 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
dva heruvimi koj e vtorosozdaden ? |
|||
----------osana--------
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ѓаволот(сатаната), антихристот и лажниот пророк.
melhisedek, ајде дообјасни го малку прашањето "Кој е второсоздаден?". Мислиш од луѓето? Изменето од EvAngelos - 10.Септември.2008 во 19:54 |
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Додека ти објасни мелихиседек кој е второсоздадениот, може ли да ми кажеш те молам кој е лажниот пророк?
|
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Лажниот пророк е вториот сојузник на Антихристот. Опишан е како "вториот ѕвер" во (Откровение 13:11-18). Наречен е "лажен пророк" (Откровение 16:13; 19:20; 20:10) затоа што е антипод на Духот на Вистината т.е. Светиот Дух. Како што Светиот Дух го прославува Христос, така и Лажниот пророк ќе го прославува Антихристот. Тој ќе изведува чуда, меѓу кои и прозборувањето на иконата на Антихристот, со што ќе придобие многу обожаватели за Антихристот (особено од оние што имаат слабост кон икони ). Тој ќе го имитира Светиот Дух, но вистината ќе ја заменува со лага. Неговиот печат (Откровение 13:16) е имитација на печатото на Светиот Дух (Ефешаните 4:30) Духот на Лажниот пророк делува уште од самиот почеток на Земјата, од моментот кога ја убедувал Ева преку змијата, низ лажните пророци, врачари, маѓесници итн. Тој говори и денес преку еден куп духовни водачи кои ги убедуваат луѓето на се друго освен Христос. Тој делува и во многу "цркви" притоа убедувајќи ги луѓето да не ја читаат тешката и неразбирлива Библија, туку да го слушаат лидерот што им вели, да ја слушаат човечките преданија, обичаите, адетите, се се освен Божјото Слово. Како што Светиот Дух го водел пишувањето на Библијата, така и духот на Лажниот пророк го води пишувањето на другите "свети книги", житија и разни други човечки преданија што се наметнуваат над Божјиот Збор. Не знам што друго да ти кажам, освен тоа дека тој е многу опасен и дека единствено ние можеме да не паднеме под неговата хипноза ако му се спротиставиме со Оној Кого тој го имитира - Свеитот Дух. Само доколку сме водени од Светиот Дух ние можеме да бидеме имуни на влијанието на духот на Лажниот пророк. |
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Благодарам, Евангелос. |
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
Внеси реплика | страница <1 23456 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |