IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - СМЕЕ ЛИ МУСЛИМАН ДА СЕ ОТКАЖЕ ОД ИСЛАМ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

СМЕЕ ЛИ МУСЛИМАН ДА СЕ ОТКАЖЕ ОД ИСЛАМ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 17>
Автор
Порака
Anthony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 3379
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anthony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Септември.2008 во 06:18

Изменето од Anthony - 09.Септември.2008 во 08:27
It’s nice to be important....it’s   important to be nice!
Кон врв
Azrael Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2007
Поени: 382
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Azrael Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Септември.2008 во 14:17
Originally posted by svemirski_duh svemirski_duh напиша:

Problemot e sto zenata Hristijanka e RASPUSTENA,predmet za dobra reklama... Da ja praktikuva zenata hristijanka biblijata a i hristijanite (mazi),togas ke ja vidite lesninata vo Islamot. Vie nemate nisto od Hristijanstvoto,ta zatoa gledate problem,raspustenosta,te. zaslepenosta ne vi dava da ja vidite pravata slika. Za vas problemot bi bil resen togas koga i zenata Muslimanka (toa i uspeva nekako vo posledno) da bide raspustena i da se razgolici kako hristijankite. Edno treba da svatite.
Muslimankite praktikuvaat Islam i se drzat do zapovedite a Hristijankite NE.
Ako zememe za primer Hristijanka koja e pokorna na Boga,togas za primer treba da ja zememe edna Monahinja.
Vidi sega koj ima pogolema sloboda.
Zenata Muslimanka za da bide pokorna na Boga,nemora da mu sluzi vo dzamijata,IMA PRAVO NA MAZ,ima pravo da izleguva od dzamija,ima pravo da raboti ima pravo da se skoluva..... IMA PRAVO NA ZBOR.
Kade e zenata koja praktikuva hristijanstvo ?
Taa samo vo manastir zaklucena mozes da ja najdes. Vidi ja kako fino lepo oblecena.

Interesno e kako vasa somislenicka, muslimanka tokmu za monahinjite kaza deka bilo toa sebicen cin, cin na odvojuvanje i izoliranje, sebicen cin, namesto da prevzemele akcija oni se kriele po manastiri... Po sto zakluci deka primer za hristijanka e monahinja? Samo oblekata ti e kriterium? Demek ako e pokriena hristijanka e, ako ne e pokriena kako monahinja-ne e hristijanka? Globalizacija po ova prasanje ne drzi voda, ne mozes da kazes deka site hristijanki se raspusteni? Kako toa RASPUSTENI? Samo zatoa so nema marama na glava ne znaci deka igra na shipka ili vabi mazi kade i da se pojavi! Kakvo e ova razmisluvanje, nasite cinat- vasite ne?!
Najmal problem na hristijaninot e dali muslimankata ke bila pokriena ili ne, imame povazni raboti otkolku da se zanimavame so nacinot na oblekuvanje na nekoja druga religija.
Muslimankite cinat, hristijankite ne. E aferim. Mislam deka izlisno e ponatamosno diskutiranje.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !     
Кон врв
svemirski_duh Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 29.Февруари.2008
Поени: 676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Септември.2008 во 18:56
Originally posted by Azrael Azrael напиша:

Problemot e sto zenata Hristijanka e RASPUSTENA,predmet za dobra reklama... Da ja praktikuva zenata hristijanka biblijata a i hristijanite (mazi),togas ke ja vidite lesninata vo Islamot. Vie nemate nisto od Hristijanstvoto,ta zatoa gledate problem,raspustenosta,te. zaslepenosta ne vi dava da ja vidite pravata slika. Za vas problemot bi bil resen togas koga i zenata Muslimanka (toa i uspeva nekako vo posledno) da bide raspustena i da se razgolici kako hristijankite. Edno treba da svatite.
Muslimankite praktikuvaat Islam i se drzat do zapovedite a Hristijankite NE.
Ako zememe za primer Hristijanka koja e pokorna na Boga,togas za primer treba da ja zememe edna Monahinja.
Vidi sega koj ima pogolema sloboda.
Zenata Muslimanka za da bide pokorna na Boga,nemora da mu sluzi vo dzamijata,IMA PRAVO NA MAZ,ima pravo da izleguva od dzamija,ima pravo da raboti ima pravo da se skoluva..... IMA PRAVO NA ZBOR.
Kade e zenata koja praktikuva hristijanstvo ?
Taa samo vo manastir zaklucena mozes da ja najdes. Vidi ja kako fino lepo oblecena.

Interesno e kako vasa somislenicka, muslimanka tokmu za monahinjite kaza deka bilo toa sebicen cin, cin na odvojuvanje i izoliranje, sebicen cin, namesto da prevzemele akcija oni se kriele po manastiri... Po sto zakluci deka primer za hristijanka e monahinja? Samo oblekata ti e kriterium? Demek ako e pokriena hristijanka e, ako ne e pokriena kako monahinja-ne e hristijanka? Globalizacija po ova prasanje ne drzi voda, ne mozes da kazes deka site hristijanki se raspusteni? Kako toa RASPUSTENI? Samo zatoa so nema marama na glava ne znaci deka igra na shipka ili vabi mazi kade i da se pojavi! Kakvo e ova razmisluvanje, nasite cinat- vasite ne?!Najmal problem na hristijaninot e dali muslimankata ke bila pokriena ili ne, imame povazni raboti otkolku da se zanimavame so nacinot na oblekuvanje na nekoja druga religija.Muslimankite cinat, hristijankite ne. E aferim. Mislam deka izlisno e ponatamosno diskutiranje.

Azrael.
Taka uci Pavle. Ako ne e pokriena ne e Hristijanka.Ako ne saka da se pokrije neka si ja izbrici glavata.
Кон врв
Azrael Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2007
Поени: 382
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Azrael Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Септември.2008 во 19:33
svemirski_duh, NE uci taka Pavle (normalno ti pak ke kazes deka uci taka i znam za koj stih bibliski mislis). Mislam, ama ne pamtam dobro deka i za toa imalo debata tuka. Hristijanka i samija, da ili ne. Temata tuka e sosem druga, ama ne mozev a da ne napisam nisto, zasto mene me navredi toa sto go pisa ti deka hristijankite se raspusteni. Toa bese stvarno premnogu. A sega ne bi ja kvarel temata poveke okolu ova prasanje, ke pobaram kade se pisuvalo za samijata , Pavle i.t.n.
Pozdrav
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !     
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Септември.2008 во 20:59
Originally posted by Azrael Azrael напиша:

svemirski_duh, NE uci taka Pavle (normalno ti pak ke kazes deka uci taka i znam za koj stih bibliski mislis). Mislam, ama ne pamtam dobro deka i za toa imalo debata tuka. Hristijanka i samija, da ili ne. Temata tuka e sosem druga, ama ne mozev a da ne napisam nisto, zasto mene me navredi toa sto go pisa ti deka hristijankite se raspusteni. Toa bese stvarno premnogu. A sega ne bi ja kvarel temata poveke okolu ova prasanje, ke pobaram kade se pisuvalo za samijata , Pavle i.t.n.Pozdrav

Pozdrav i do tebe Azrael. Dlaboko se izvinuvam ako se oseti pogoden od mojata poraka.
Ne mi bese namerata da te navredam,kako sto na mnogu tuka im e namerata samo da vregjaat bez osnovno poznavanje. Jas samo edna paralela napraviv. Neli se prasuvas dali nie sme uvredeni so tvrdenjata deka zenite vo Islamot gi zagrozuvame ?
Ako prasame koj gi prisili monahinjite (kalugerki-CESNI sestri) da sedat vo crkva i da i sluzat na crkvata,odgovorot e "Pa tie sami se odlucile na Boga da i sluzat".
A Muslimankite so sila Muslimanite gi vrsale.

Jasna mi bese vprocem porakata i sporedbata so Hristijanite i zosto toa taka go gledaat kaj Muslimankite. Sporedbata so hristijanka koja se drzi do biblijata... Togas sledi deka ni troska pravo nemaat poveke od zenata vo Islamot.

Resenie bi bilo koga bi gi videle Muslimankite kako poziraat po emisiite,reklamiraat dolen ves po carsii... togas ke recete "e muslimankite se civiliziraa". Togas e pravilno da kazete "e muslimankite go napustija Islamot kako sto odavna i hristijankite go napustile".
Vprocem,ima Muslimanki koi se daleku od Islamot i praktikuvanjeto na Islamot,za SREKJA,nemozes da gi poznes vo carsija dali se Muslimanki ili ne.
Кон врв
svoja na svoeto Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Јуни.2008
Поени: 106
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svoja na svoeto Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Септември.2008 во 23:14
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Originally posted by svoja na svoeto svoja na svoeto напиша:

Originally posted by fiks fiks напиша:

a od kaj si ti svoja na svoeto sigurna deka se drugo e zabluda osvem islam?

Sekoj eden covek koj traga po vistinata sigurna sum deka Gospod ke mu go osvetli patot za da ja pronajde! Prodlabocise vo proucuvanje na svojata vera, ako mislis deka e vistinska prodolzi da veruvas vo nea! Jas sum sigurna za sebe, i veruvam deka sekoj eden musliman koj e vistinski islamski vernik, nikogas ne bi se otkazal od islamot zatoa sto vo nego ke pronajde se ona sto vo drugite veri ne moze! a toa e Iskreno veruvanje so srce i dusa i veruvanje koe na sekoe prasanje moze da ti dade odgovor! Jas zboruvam za svoe ime koga velam deka sekoj eden musliman koj ke se otkaze od Islam ke ostane zasekogas vo zabluda! Toa e moe veruvanje, veruvanje vo koe sum neizmerno sigurna, zatoa sto znam deka praviot vernik vo islamskata religija nikogas ne se somneva vo Allah sz sh, i ne se somneva vo ona sto e objaveno vo svetiot k*r'an! Ako se posomneva toj sekako padnal od din(od vera).Ti mozes kako sakas da mislis, tvoe pravo!Jas sum samo Svoja na Svoeto:)
pozdrav

Devojko, za da mozhesh da presuduvash sto e podobro, treba prvo LICHNO dobro da go nauchish i onoa drugoto. Ne mozhesh da zboruvash za vrednosta na drugite religii i veruvanja spored komentarite i interpretaciite na nekoi tvoi prijateli i poznanici, koi i samite nemaat vistinski poznavanje na neshtata.

Veruvaj si vo sto sakash, bidi si "svoja na svoeto" cel zhivot, no bidi isto taka skromna i umna, pa zboruvaj od sopstveno iskustvo.

Prijatelce moe, tooa sto sum go kazala neznam kako si go protolkuval! Ne im sudam na drugite religii, i ne sum Jas onaa koja treba da sudi. Sekoj ima pravo da veruva vo sto saka, a jas kazav samo koj e mojot licen stav1 i veruvaj deka dobro gi poznavam drugite religii...posebno hristijanskata! Rastev vo sredina vo koja ima i pravoslavmi i muslimani i katolici i romi, taka da uzivaj, mnogu dobro im gi znam obicaite i tadiciite, i veruvaj duri i sum se interesirala, sum sakala da procitam raboti za da znam poveke za niv, sum desela i razgovarala vo mnogu dolgi diskusii vo koi neikoj nemozel    da dotrae na voeto do kraj osobeno koga sme zboruvale za vera! moite ceneti prijateli pravoslavni, so koi sum pominala golem del od zivotot zatoa sto sme ziveele vo ista ulica i zatoa sto sme sedele vo ista klupa na uciliste, koi i den denes mi se prijateli, koga sme zboruvale za vera ne zaele da mi objasnat apsolutno nisto, zatoa sto tolku procitale ili samo zatoa sto tolku im bilo i kazano...no ne gi osuduvam, toa e nivno pravo, i ponataka neka veruvaat vo sto sakaat! bitno e da te interesira da go proucis ona na sto religiski pripagas! Ako jas ne sednev da citam knigi Islamski, Ako ne sednev svetiot k*r'an da go proucam i ako ne sum se interesirala mislis ke znaev nesto za verava...sigurno ne, samo od toa sto sum slusala....a toa e zalnooo, a obicno takvite luge pagaat vo zabludi! Sepak velam deka sekoj ima pravo da oceni i da proceni so e pravilno a sto ne! Moeto interesiranje za mojata vera sigurno ne me napravilo poslab vernik, tuku go ojacalo mnogu poveke moeto veruvanje i mojata sigurnost za mojata religiska orientacija! Za drugite nisto ne velam, sekoj najubavo zi znae! Jas mozam da procenam koj e vo zabluda a koj ne! a ti procenisi od tvoj aspekt koj e vo pravo a koj ne, nikoj ne te poprecuva! a za licnoto iskustvo nemora da mi govoris, znam jas ubavo koj kako zivee no ne sum tolku nekulturna sega da se raspisam za tie raboti na forumov!
p.s. i ponataka mojot stav si ostanuva: Koj ke se otkaze od Islam, zasekogas ke ostane vo zabluda, i toa nema da mu bide najgolemata kazna!
pozdravce
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Септември.2008 во 23:57
Tokmu toa sakav da ti go poracham, uchenjeto nekoja religija preku muabeti so prijateli i poznanici, diskutiranje so niv i gledanje nivni obichai, nema da te nauchi navistina na nitu edna religija. Tuku, kako sto reche i samat za Islamot, prouchuvanje na svetata kniga (a ne na broshurki) vo pogolemi detali ti ja razotkrivaat religijata.

Sega znaesh zoshto ti svrtiv vnimanie na tvojata rechenica:

"...nikogas ne bi se otkazal od islamot zatoa sto vo nego ke pronajde se ona sto vo drugite veri ne moze! a toa e Iskreno veruvanje so srce i dusa i veruvanje koe na sekoe prasanje moze da ti dade odgovor! Jas zboruvam za svoe ime koga velam deka sekoj eden musliman koj ke se otkaze od Islam ke ostane zasekogas vo zabluda! Toa e moe veruvanje, veruvanje vo koe sum neizmerno sigurna, zatoa sto znam deka praviot vernik vo islamskata religija nikogas ne se somneva vo Allah sz sh, i ne se somneva vo ona sto e objaveno vo svetiot k*r'an!"

Nemam namera da te nateram da se posomnevash vo tvojata vera, tuku samo sakam da ti potenciram ushte ednash da ne procenuvash neshto sto ne poznavash dobro, da ne tvrdish "zasekogash" i "nikogash" , bez obzir kolku vo ovoj moment mislish deka toa e tokmu taka i koga velish deka veruvash, toa znachi deka nemash fakti ili dokazi, pa zatoa nemozhesh istovremeno da velish deka vo veruvanjeto si neizmerno sigurna. Duri i koga imash nekakov argument mozhesh da si sigurna vo toj moment, ne nemozhesh da si "neizmerno sigurna zasekogash".

Povtorno, ne te kritikuvam i ti se vosh*tuvam na tvojata silna vera vo onoa sto smetash deka e ispravno i samo sakam da ti svrtam vnimanie na tekot i konstrukcijata na mislite, kako i upotrebenite zborovi vo nivnoto formiranje.

Ne mi zameraj, ova ti go kazhuvam kako na svoe chedo.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Biolica Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Декември.2007
Поени: 808
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Biolica Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2008 во 14:37
Nemojt , primer vo Iran sleduva smrtna kazna za otkazuvanje od Islam..
Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2008 во 15:01

Ako se baraat pravata na Zenata vo religiite,togas DEFINITIVNO Zenata spored Islamot ima naj mnogu prava.

abe vo red toa shto spored k*ran i razni drugi tefteri ima najmnogu prava..arno e toa....shto prajme vo realnosta,shto se slucuva vo raelniot zivot,vo sekojdnevieto..pa eve gi gledam sekoj den preku ulica mi se...se skrivaat da ne gi vidi nekoj...ednash go barav komshijata i pojdov kaj niv na vrata da cuknam kako sekoj normalen covek,ne mi otvoraa a i zenamu i majka mu beja doma,gi vidov pred dve minuti,gi slushav ko praja muabet vnatre koj bil pred vrata....drugo, im se rodi devojce pred nekoe vreme,i majka mi i komshikata da pojdat da im cestitaat posle nekoe vreme,abe ne im otvoraa ej,ne gi pushtija da vlezat vnatre.......a ke zaboravev muslimani se dali turci li kako li se vikaat makedonci muslimani ili neznam shto....dali lici toa?

koj im naredil taka da pravat?
koj?
eve odgovorete mi na ova.
a ke zaboravev da napomnam...
vo dvata slucai bea sami doma...svekrvata i snaata.

Изменето од fiks - 10.Септември.2008 во 15:03
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2008 во 17:35

Ako se baraat pravata na Zenata vo religiite,togas DEFINITIVNO Zenata spored Islamot ima naj mnogu prava.

abe vo red toa shto spored k*ran i razni drugi tefteri ima najmnogu prava..arno e toa....shto prajme vo realnosta,shto se slucuva vo raelniot zivot,vo sekojdnevieto..pa eve gi gledam sekoj den preku ulica mi se...se skrivaat da ne gi vidi nekoj...ednash go barav komshijata i pojdov kaj niv na vrata da cuknam kako sekoj normalen covek,ne mi otvoraa a i zenamu i majka mu beja doma,gi vidov pred dve minuti,gi slushav ko praja muabet vnatre koj bil pred vrata....drugo, im se rodi devojce pred nekoe vreme,i majka mi i komshikata da pojdat da im cestitaat posle nekoe vreme,abe ne im otvoraa ej,ne gi pushtija da vlezat vnatre.......a ke zaboravev muslimani se dali turci li kako li se vikaat makedonci muslimani ili neznam shto....dali lici toa?

koj im naredil taka da pravat?
koj?
eve odgovorete mi na ova.
a ke zaboravev da napomnam...
vo dvata slucai bea sami doma...svekrvata i snaata.

Pa vam treba da vi se crta dragi moi prijateli.
Zemete gi zenite po ulica koi se daleku od islamot a se Muslimanki. Da dade Gospod,InsAllah da bidat site ISTI I TAKVI,pokrieni,skromni.... da licat na pravi Muslimanki,no NE SE SITE a vie drugite ne gi zemate za primer.
Ako gi gledas onie koi praktikuvaat ke gi gledas i dvete strani FIKS i Hristijankite i Muslimankite,koga ke napravis pomegju niv sporedba,se' ke ti stane jasno.Ke vidis deka Muslimanka pokorna na Allah dz.s (Boga) smee da se skoluva i uci i izucuva i raboti dodeka Hristijanka smee samo na crkvata da i sluzi,da sedi vo crkvata,pravo na MAZ NEMA,pravo na Mobilen nema,pravo na TV NEMA,pravo na NISTO NEMA.

Ako gi gledas i ako baras raspusteni muslimanki GI IMA,no baraj gi pomegju vas i vasiot imidz,zatoa ti e cudno i smetas deka nema,oti takvite i ne se prepoznavaat...
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2008 во 19:46
Originally posted by Biolica Biolica напиша:

Nemojt , primer vo Iran sleduva smrtna kazna za otkazuvanje od Islam..

Нели е тоа малку нелогично. Од една страна муслиманите цело време велат дека никој психички здрав муслиман под никакви услови не би се откажал од Исламот затоа што нема ништо подобро од тоа и така натаму, а од друга страна се закануваат со смрт на тој што ќе напишти Ислам? збунетост
Ако е така како што велат, дека никој вистински муслиман до сега не го напуштил Исламот, тогаш зошто воопшто има потреба од било каква казна, а камо ли пак смрттна казна? Ако е невозможно вистински муслиман да напишти Ислам, тогаш зошто да се се внесуваат непотребни закони за "невозможни" нешта?
Дали мислите дека има потреба државата да донесе смртна казна за оној човек што ќе вози точак со брзина над 300км/h? среќа Не затоа што е невозможно некој да вози толку брзо така? Епа зошто тогаш да има смрттна казна за некој што "не е возможно" да излезе од Ислам?
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2008 во 20:56

Shahih, полн си со заблуди за и околу мене. Сто пати до сега се испофали дека го знаеш моето име. Изнесуваш лични податоци за мене накалемени со еден куп лаги. Тоа не е дозволено на форумов и се надевам дека модераторите скоро ќе реагираат.

Ми ласка тоа што си се потрудил да дознаеш нешто за мене голема%20насмевка Само не знам како ќе го сфатиш тоа што јас незнам ама баш ништо за тебе (ни твоето име), НИТУ ПАК МЕ ИНТЕРЕСИРА, НИТУ ПАК САКАМ ДА ЗНАМ.
Затоа те молам да ме заобиколиш мене и да се сконцентрираш на топикот на темиве, ако воопшто имаш нешто да коментираш на нив.

Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Sahih Bukhari Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Декември.2007
Локација: Germany
Поени: 389
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sahih Bukhari Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2008 во 20:58
Ајде ке ти пишам лична порака, да не испадне дека патиш од метоманија....
OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2008 во 22:15
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Shahih, полн си со заблуди за и околу мене. Сто пати до сега се испофали дека го знаеш моето име. Изнесуваш лични податоци за мене накалемени со еден куп лаги. Тоа не е дозволено на форумов и се надевам дека модераторите скоро ќе реагираат.

Najseriozno go primame ova obvinenie, do sega nemozhevme da pronajdeme komentar kade sto Shahih javno gi obelodenuva tvoeto ime i prezime, kako i ostanatite lichni podatoci (adresa na zhiveenje, telefonski broj, rabotno mesto, familijarna sostojba...)

Dokolku neshto takvi postoi, vednash javi ni po LP. Ako nemash takvi podatoci, togash ova ke go smetame kako insinuacija i klevetanje na chlen od ovoj Forum.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 17>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,218 секунди.