IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - СМЕЕ ЛИ МУСЛИМАН ДА СЕ ОТКАЖЕ ОД ИСЛАМ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

СМЕЕ ЛИ МУСЛИМАН ДА СЕ ОТКАЖЕ ОД ИСЛАМ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 17>
Автор
Порака
BUGS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Февруари.2008
Локација: India
Статус: Офлајн
Поени: 268
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BUGS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Септември.2008 во 00:03
Originally posted by deshad deshad напиша:

Воздра бона, важно е да се спомне тука дека многу набрзо ќе излезе и втор превод на к*р,анот на македонски јазик, но овојпат со многу подобар превод,бидејќи на него работел тим на преведувачи.

E pa EvAngelos gledaj prv da go dobie,da podnauci neshto.Aj vrati se na temata ke ne potkaraat.
Кон врв
deshad Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Мај.2008
Поени: 1350
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај deshad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Септември.2008 во 00:14
Со задоволство ќе му го поклонам,белким ќе му дојде паметот. Јас сега отидов,за да не ја гњавам повеќе темата. Аллах да те награди за правилното осознавање на Исламот.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BUGS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Септември.2008 во 00:15
Originally posted by deshad deshad напиша:

Со задоволство ќе му го поклонам,белким ќе му дојде паметот. Јас сега отидов,за да не ја гњавам повеќе темата. Аллах да те награди за правилното осознавање на Исламот.

Fala prijatele Selam Alejkum
Кон врв
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Септември.2008 во 01:02
Originally posted by Shaxito Shaxito напиша:

Originally posted by Halid ibn Velid Halid ibn Velid напиша:

Originally posted by Shaxito Shaxito напиша:

I devojkava koja ja trgnala samijata ... mislam deka ne napravila NISTO LOSO protiv ISLAMOt ako taa USTE VERUVA vo GOSPOD samijata e eden vid MINATA TRADICIJA t.e: Bivsa moda za da se prikrije zenskata nadvoresna ubavina!

O,tii Infiltrirana Shaxito..koj tebe ti dade za Pravom da kazuvash za Islamot nesto..koga vrska nemash od Islam!?

Ti draga Shaxito,mesash Vera i Tradicija...znaci da ti razjasnam...ISLAMOT ne e Tradicija!ova pamtigo!!

Druga rabota..za Samijata..taa e Fars(Dolznost)na sekoja Muslimanka!!

Istata Dolznost,vazela od sekogash i ke vezi za Sekogash se do Sudniot den!!

Zatoa ti Shaxito,ne si zemaj za pravo da zboruvash za nesto sto ne poznavash..Ima edno pravilo..Prasajgi onie koi znaat...

P.s.a koja e segasnata Moda...???Da se bide PRODAZNA PAZARNA ROBA!??OVAA E DENESNATA MODA???

Gospodicen ... TUKa sme registrirani da davame svoi mislenja ... da replicirame NO NIKAKO DA SE VREGAME!... KAko prvo.... Infiltrirana-ISFILTRIRANA zborot ne ti e napisan dobro Zarem navistina Mislish deka jas sum greska okolu zborot???

Zarem znaesh,navistina sto znaci zborot INFILTRIRANA??

kakva Isfiltrirana...E,Sahito,ajde eve jas neznam Mkd,pa neka ni kaze nekoj koj dobro go poznavat MKD,kako e pravilno zborot!

P.s.a ova sto e...Gospodicen(Shaxito)...??

tokmu taka,deka sekoj moze da dava svoe Mislenje...no,tuka zboruvame za Stavot na Islamot..a ne za Stavot na sekoj,koj kako Mu pasira..Kapirash!?
...

KAKO vtoro.. .koj tebe ti dade za Pravom da kazuvash za Islamot nesto..koga vrska nemash od Islam!? MISlam deka Akcentot.. ne ti e dobar Prvin nauci MAKEDONSKI pa posle kazuvaj nekomu ZAKoni

Ke se potrudam so Makedonskiov...P.S.A,OVA SEGA STO E ??Gospodicen(Shaxito)...??

ZAREM NE SI KONTRADIKTORNA NA ONAA TVOJA IZJAVA POGORE..DEKA NE SME TUKA ZA DA SE VREGAME?

....zgora na se toa ... mislam deka NIKOJ NIKOMU NE DAVA PRAVO A isto taka nikoj nikomu ne smeee da odzema pravo da zboruva za ISLAM ili za bilo sto

.dA DE..Jas samo reagirav na toa sto ti sakash da si gi promenuvash Zakonite na Islamot...Znaci da razjasnam...Toa sto ti edna rabota ne ja prifachas..ne e toa EDNAKVO NA ISLAMOT!

Islamot si ima svoi jasni zakoni,i sekoj koj ke gi prifate se narekuva MUSLIMAN!

znaci reagiram na toa i na tie sto mu Prepisuvaat na Islamot,nesto sto ne e Vistina!!

SITE IMAME ISTI PRAVA! ... Ako jas ne znam za islam (opsto mozda ne samo za islam tuku i nisto ne znam- ne se pravam seznajka).....TI POVEKE ZNAES OD MENE ... i kako sto gledam imas nekoja posebna kultura i educiranost... .

E,draga Shaxito..ako ne znaes ima edno jasno pravilo...PRASHAJGI ONIE KOI ZNAAT!

a,ne samata da si Konstatirash!

P.s.za Kulturata...Ne sum jas kriv..Tastaturava e nesto Loso Nastroena kon NEPRAVDI!

NEKA TI E JASNO ... prvin svati gi rabotive pa posle mesaj babi zabi.

A,koi toa raboti da svatam!?

Toa sto ti go pishuvash!?

Zarem treba da ucam od nekogo Islam..Koga Islamot mi e Decidno i jasno Objasnet vo Quranot i Sunnetot!?

NE mesam ISLAM (vera) i tradicija ... TUKU TI MOZDA Si go procital k*ranot ali ne si go svatil.. i nema da se karam za vakvi raboti poso nema POTREBA !Ako tebe tolku te navredi toa so SAMIJATA AMSO SOURY JAS SUM MUSLIMANKA i znam sto zboram
Mozebi toa ce da e!..Mozebi ne sum go svatil Islamot!Hehehe!!

Ti si Muslimanka??..a,zarem gi znaesh pravilata i propisite na Muslimankata?

Nemoj da mu prepishuvash na Islamot,nesto sto nema I od Islam!

JAs si zemam pravo da zboruvam za nesto sto ne znam??? JAS mnogu dobro znam sto zboruvam TUku toa samija/ferege .... zavisi komu kako pasira... ZNAM DEKA na vas maskite toa vi pasira .... Vasata zena da bide zatvorena ..

ooooo,Shaxiot...Nasite zeni ne se pokrivaat za Nas!!Tie se Pokrivaat zaradi Pkornosta kon Allah.xh.sh.

Ke ti kazam edna slucka..koga edna zena se Pokrila,i mazot ja prashal...Zardi koja Pricina se Stavi Hidzab??

Onaa mu odgovorila...za tebe Mazu moj!

I kazal Trgaj Hidzabot...po izvesno vreme,po nekolku godini..povtorno stavila Hidzab i mazot ja prashal istoto..taa togash mu rekla:ZARDI LJUBOVTA KON ALLAH.XH.SH.!!Togash mazot i rekol...e sega navistina e vreden tvojot Hidzab!

P.s.Vo Islamot nema Prisila...ISLAMOT E SO UBEDUVANJE..A NE SO PRISILA!!

EVE JAS SUM VECE 3 GODINI VO BRAK..ZENAMI USTE NEMA HIDZAB...Znaj deka nikogash ne sum i kazal Nasilno da stavi Hidzab..no,taa sama vece teznee kon Hidzab..bidejci go Spoznava Islamot od Quranot i Sunnetot!!

A AKo vidite vije nekoja TUGA zena otvorena ODMA JA GLEDATE Ova e Kleveta od Prv stepen...Samo za Informacija..Kolku da znaesh..mozebi do sega ne si znaela...Allah.xh.sh. vo eden ajet veli:NEKA VERNICITE GI SPUSHTAT POGLEDITE SVOI(Ne go citirav celosno ajetot)...Sto Mislish za ova??

Zarem ne e Hidzab ova za Vernicite??

Jas i sekoj vernik,go pocituva toa...Ne mi treba mene da Zjapam po Tudzi zeni...Bidejci go sakam na Allah.xh.sh. i go pocituvam toa shto mi go naredil Allah.xh.sh.!

Dovolna mi e Zenami...Elhamdulillah(Mu Blagodaram na Allah)!

SEGASNATA MODA E : da se oblekuvas po svoja zelba ... bez prisiluvanje na MAZOT!

No,znaj deka ovaa moda ne e Islamska...Vece ti kazav deka Praviot vernik..onoj koj dobro go spoznal Islamot,ne ja Prisiluva svojata zena!!

PRODAZNA PAZARNA ROBA!??OVAA E DENESNATA MODA??? - ova e recenica od maloumnost Mozebi!Fala na Komplimentot...a,sega mozeme da se vratime na Naslovot na temata...Replicirav,kolku da ne rechesh deka ti Ostanav Dolzen!

Sekoe dobro

Изменето од Halid ibn Velid - 07.Септември.2008 во 10:34
Хасан ел-Басри рекол:О Човече,ти си само збир на Денови,кога денот ќе замине и дел од твоето тело заминуват!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BUGS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Септември.2008 во 01:17
Super odgovor malku na povisok to,a toa shto denes zenata Muslimanka e bez Hidzad e rezultat na nasheto opshtestvo,t.e da bidam po precizna nema rabota za onie so Hidzad barem ne vo drzavnite institucii.
Inaku kako i shto kaza super objasnuvanje toa e fars ,ili mora.
Кон врв
Pustinski-Lav Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Поени: 534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pustinski-Lav Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Септември.2008 во 01:25
Sto se odnesuva do temata... dali musliman smee da go napusti Islamot, odgovorot e sekako NE. Zatoa sto Musliman covek nikogas ne ni pomisluva na nesto takvo, Allah dz.s. ni ja ispolnil nasata vera i zadovolen e ako Islam ni e vera,, pa koga e on zadovolen so toa, sledbenicite na verata se isto taka zadovolni.големо%20гушкање

No sepak so temata se aludira na taka narecenite muslimani, koi nosat ime samo muslimansko, ili se rodeni od roditeli muslimani, a od vera nemaat apsolutno nisto... na takvite Gospod im go pustil patot i mozat slobodno sto sakaat da pravat... Jas licno poznavam dvajca takvi ludze koi bile "muslimani" a sega se deklariraat kako katolici,, kaj ovie licnosti apsurdot lezi vo toa sto neznaat na koj stepen se... ni na nebo ni na zemja.. изненадување

NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BUGS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Септември.2008 во 01:28
Originally posted by Pustinski-Lav Pustinski-Lav напиша:

Sto se odnesuva do temata... dali musliman smee da go napusti Islamot, odgovorot e sekako NE. Zatoa sto Musliman covek nikogas ne ni pomisluva na nesto takvo, Allah dz.s. ni ja ispolnil nasata vera i zadovolen e ako Islam ni e vera,, pa koga e on zadovolen so toa, sledbenicite na verata se isto taka zadovolni.големо%20гушкањеNo sepak so temata se aludira na taka narecenite muslimani, koi nosat ime samo muslimansko, ili se rodeni od roditeli muslimani, a od vera nemaat apsolutno nisto... na takvite Gospod im go pustil patot i mozat slobodno sto sakaat da pravat... Jas licno poznavam dvajca takvi ludze koi bile "muslimani" a sega se deklariraat kako katolici,, kaj ovie licnosti apsurdot lezi vo toa sto neznaat na koj stepen se... ni na nebo ni na zemja.. изненадување

I da go napushti,a ima takvi nema kaj da odi Islamot e najcistata vera ,bez promeni i prepisi,kako i shto kazav sreken im pat ,moralno ke bidat osuduvani a,xhenemot im e vtora kuka.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај deshad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Септември.2008 во 01:32
Точно така, значи појдовната точка е ДЕКА ВО ВЕРАТА НЕМА ПРИСИЛБА, ВИСТИНСКИОТ ПАТ ЈАСНО СЕ РАЗЛИКУВА ОД ЗАБЛУДАТА.Е сега ако некој мисли поинаку СРЕЌЕН МУ ПАТ во Пеколот.
Кон врв
Azrael Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2007
Поени: 382
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Azrael Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Септември.2008 во 01:55
Zasto odma go isprakate so cestitki za sreken pat vo pekolot? тага Mislam deka ne e na nas da odreduvame koj kade ke zavrsi posle smrtta. Ona sto e za mene vistinski pat, za drug ne e. Bar denes vo 21 vek slobodno mozam da kazam deka sekoj pismen ako saka, moze da se educira i vo pogled na verata- da se interesira vo shto i zosto veruva, da gi preispita svoite ubeduvanja, da vidi drugite vo sto veruvaat...da sporedi, da istrazi. Sekoj nadaren so zdrav razum moze (ako mu stalo do toa) da odvoi vreme od negoviot zivot i da posveti vnimanie na svoite verski cuvstva, ubeduvanja ili nedoumici. Mislam deka sme povikani da istrazime, nikoj ne bara od nas slepa vera vo bilo sto! I sekoj e sloboden da napravi svoj izbor, a normalno eden den ke gi iskusi posledicite na svojot izbor, ama sudot e samo i samo na Bog. Iskreno, mene ne mi e mnogu gajle koj ke napusti ili prifati vera, niti se `zamaram` da privlecam nekogo niti da ubeduvam..ima knigi, ima uceni luge, internet..bujrum. Sekoj so svoja glava
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !     
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BUGS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Септември.2008 во 01:56
Taka e be bratce,jas go prifativ Islamot ,a drugi se otkazuvaat.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BUGS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Септември.2008 во 01:58
Originally posted by Azrael Azrael напиша:

Zasto odma go isprakate so cestitki za sreken pat vo pekolot? тага Mislam deka ne e na nas da odreduvame koj kade ke zavrsi posle smrtta. Ona sto e za mene vistinski pat, za drug ne e. Bar denes vo 21 vek slobodno mozam da kazam deka sekoj pismen ako saka, moze da se educira i vo pogled na verata- da se interesira vo shto i zosto veruva, da gi preispita svoite ubeduvanja, da vidi drugite vo sto veruvaat...da sporedi, da istrazi. Sekoj nadaren so zdrav razum moze (ako mu stalo do toa) da odvoi vreme od negoviot zivot i da posveti vnimanie na svoite verski cuvstva, ubeduvanja ili nedoumici. Mislam deka sme povikani da istrazime, nikoj ne bara od nas slepa vera vo bilo sto! I sekoj e sloboden da napravi svoj izbor, a normalno eden den ke gi iskusi posledicite na svojot izbor, ama sudot e samo i samo na Bog. Iskreno, mene ne mi e mnogu gajle koj ke napusti ili prifati vera, niti se `zamaram` da privlecam nekogo niti da ubeduvam..ima knigi, ima uceni luge, internet..bujrum. Sekoj so svoja glava

Pa ne go isprativme nie toa go ocekuva takvi se zakonite i pravilata,ako napravish krivicno delo odish vo zatvor neli epa i tuka ima nekoj zakoni koj treba da se pocituvaat.A najmalku nekogo povikuvame na otkazuvanje ili prifakanje a necija vera.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај deshad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Септември.2008 во 01:59
Originally posted by Azrael Azrael напиша:

Слушај момче, јас ретко некому симнувам капа,ама после ова што го прочитав од тебе,изгледа ќе морам. Точно така, патоказите се тука, и секој што има здрав разум и кој вистински и без предрасуди а не слепо верува,нека трага по вистината.Верувам дека со таков пристап брзо ќе ја најде.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај deshad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Септември.2008 во 02:01
Originally posted by BUGS BUGS напиша:

Taka e be bratce,jas go prifativ Islamot ,a drugi se otkazuvaat.

Важно е дека ти во твојата потрага си го нашла твоето смирение.Аллах нека е задоволен со тебе.
Кон врв
Azrael Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2007
Поени: 382
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Azrael Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Септември.2008 во 02:04
Nie site sto sme tuka na ovoj forum, (bar onie jasno deklariranite vernici) veruvame deka samo NIE ke odime vo vecen zivot, Raj, a sve ostalo ide vo pekol. I mene da me prasas i ja ke ti kazam deka spored ona vo koe jas veruvam samo onie koi go priznavaat Isus za Bog ke se spasat a ostanatite ke odat vo Pekol. Ama, nekako ne mi paga lesno toa, zatoa sto znam mnogu, mnogu luge koi se premnogu dobri, moralni, cesni, milosrdni, nemaat poroci a sepak NE veruvaat vo Isus, a nekoi duri ni vo bilo kakov Bog. I iskreno se cudam kako i takov covek ke se najde vo pekol. No temava e druga. I mojot stav go kazav- se e mozno-moze, mozno e musliman da se otkaze od islam, od nekoja si pricina..kako i bilo koj drug od negovata vera. Sekoj si ima pricina zasto go pravi toa...eve, da receme deka veke ne  e ubeden vo toa sto veruva, shto ke pravi? 
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !     
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 17>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,107 секунди.