IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Исхрана и кулинарство
  Активни теми Активни теми RSS - Резонанција во кујна
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Резонанција во кујна

 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 11>
Автор
Порака Обратен редослед
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Статус: Офлајн
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Септември.2008 во 02:01
е ајде де ке ти правам големо%20гушкање
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
гoстин Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор


Регистриран: 29.Февруари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 7557
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај гoстин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Септември.2008 во 02:00
e ke te teram da mi pravis

Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Статус: Офлајн
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Септември.2008 во 01:58
Јогурт Крофни

3 јајца
1 чаша јогурт
50 гр шекер
14 лаж брашно
1 прашок за пециво
1 ванилин шекер


се мати со миксер јајцата и јогуртот.
се додават останатите намирници и се меси да се соедини,
со лажица зимаме од тестото и пржиме во тавче во врел оган
наросуваме со шекер во прав одпосле
попросто амин
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
granny Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"SnowWhite"

Регистриран: 17.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 10160
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај granny Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Септември.2008 во 01:53
siroki piperki za polnenje,se vadat semkite i se filuvaat so:2 lazici griz,edna casa slatka pavlaka(nezasladena),300gr sirenje ovco i edno jajce.Se poklopuva so parce domat i se pece u rerna pola sat.Odlicno predjadenje
'She might smile at me,probably thinking to herself,"Poor woman,she will go to hell".And I was thinking,"Poor woman,she is living in hell"
Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Септември.2008 во 01:45
Integralen leb,..onoj kako topka..
se seche gornoto parche (kako poklopec)
Se vdlabnuva dupka vo lebot,no ne mnogu
vnatre se stava predhodno napraveno selsko
meso (svinski,teleshki i parchinaj kjuftenca so
svezi pechurki sekako)se poklopuva so predhodno
napraveniot"kapak"od lebot i nekolku
minuti vo rerna da se zagree lebot.
Mnogu dekorativno(lele,kolku sum jas po toa dekorativnoto)izgleda.
Se jade taka shto se issipuva od mesoto
i se kinat parchencinja leb od napravenoto...kao "grne".

Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
granny Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"SnowWhite"

Регистриран: 17.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 10160
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај granny Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Септември.2008 во 01:31
tolcen luk so malku sol..dodavas kopar....odlicen so prepecen leb(predjadenje)
'She might smile at me,probably thinking to herself,"Poor woman,she will go to hell".And I was thinking,"Poor woman,she is living in hell"
Кон врв
Biba_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Непоправлив оптимист

Регистриран: 18.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 13718
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Biba_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2008 во 10:51
Чешнињата од една цела главица лук се толчат убаво во сол...се толчат подолго време за да добијат на густина (како мајнез )...Се додава многу малку зејтин(неколку капки) и исто толку вода.

Феноменално одговара со печена риба
Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2008 во 00:50
Podebelo parche kvalitetno sirenje
stavete vo folija,preku nego edno parche
na krug isechen patlidzan i piperka(isto na krugchinja)
polijte so maslinovo maslo i origano,zatvorete ja folijata
i stavete vo rerna 15-20 min da se ispeche.
Mnoooogu e vkusno


Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
Lilija7 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Август.2006
Статус: Офлајн
Поени: 8994
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lilija7 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2008 во 00:47
Originally posted by mamma mamma напиша:

Isechete sirenje na kocki,polijte go so
poveke maslinovo maslo i isprskajte so origano.
Stavete go vo poklopen sad vo frizider,..moze da
stoi dosta dolgo,povremeno prevrtete gi kockite
da vpijat od masloto.Ubavo e da se jade ili samo taka,
ili kako meze  za onie koi pred ruchekot imaat obichaj da
pivnat cashka rakija.
definitivno mi se prijade.....тага
 
vo ova moze da se dodade i patlidzan na kocki, kromid na krugovi i maslinki.
ЧОВЕЧКИОТ МОЗОК Е КАКО ПАДОБРАН, ТРЕБА ДА БИДЕ ОТВОРЕН ЗА ДА МОЖЕ ДА ФУНКЦИОНИРА.
Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2008 во 00:42
Isechete sirenje na kocki,polijte go so
poveke maslinovo maslo i isprskajte so origano.
Stavete go vo poklopen sad vo frizider,..moze da
stoi dosta dolgo,povremeno prevrtete gi kockite
da vpijat od masloto.Ubavo e da se jade ili samo taka,
ili kako meze  za onie koi pred ruchekot imaat obichaj da
pivnat cashka rakija.

Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
Lilija7 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Август.2006
Статус: Офлајн
Поени: 8994
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lilija7 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2008 во 00:39
ako sakate orizot sekoe zrno da vi se deli, preprzete go, i namesto na eden fildzan oriz tri fildzani voda, stavete eden i pol fildzan voda....zadolzitelno e da se pravi vo vatrostalen sad ili zepter tava....se pece samo 10 minuti.............i ne zaboravajte da mu dodadete mnogu curry.........среќа
 
lele, mi se prijade...тага
ЧОВЕЧКИОТ МОЗОК Е КАКО ПАДОБРАН, ТРЕБА ДА БИДЕ ОТВОРЕН ЗА ДА МОЖЕ ДА ФУНКЦИОНИРА.
Кон врв
Lilija7 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Август.2006
Статус: Офлајн
Поени: 8994
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lilija7 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2008 во 00:36
Originally posted by granny granny напиша:

omeknat puter,malce sol,lukce i kopar ili origano ili pa zacin po zelba....mackas na kriski leb,zavitkuvas u folija i toplis....sto da vi kazam,prsti da izedesзадоволство
potvrduvam....samo bez origano...задоволство
ЧОВЕЧКИОТ МОЗОК Е КАКО ПАДОБРАН, ТРЕБА ДА БИДЕ ОТВОРЕН ЗА ДА МОЖЕ ДА ФУНКЦИОНИРА.
Кон врв
Lilija7 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Август.2006
Статус: Офлајн
Поени: 8994
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lilija7 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2008 во 00:35
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Originally posted by Lilija7 Lilija7 напиша:

moze so se'...jas gi imam praveno i kako pizza.....gi redis lepcinjata tanko iseceni i redis vrz niv kaskaval rendan, tomato sos, pecurki, malku origano....


....голема%20насмевка i jas gi sakam so pecurki...arno ama koga ke ja otvoram teglata so ona BUKOVKITE zemam edna da probam..pa ushte edna...i ko ke se osvestam....ne ostanale za na lepceto...zatoa gi ptavam bez pecurki.... znaci isto dejstvo ima ako pecurkite gi izedeme prethodno...goli....големо%20гушкање...
 
SI PROBALA LI SVEZI SAMPINJONI, UBAVO IZMIENI, ISECKANI, SO SOL, LIMONOV SOK, MASLINOVO MASLO I MAGDONOS....MMMMM......големо%20гушкање
ЧОВЕЧКИОТ МОЗОК Е КАКО ПАДОБРАН, ТРЕБА ДА БИДЕ ОТВОРЕН ЗА ДА МОЖЕ ДА ФУНКЦИОНИРА.
Кон врв
granny Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"SnowWhite"

Регистриран: 17.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 10160
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај granny Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2008 во 19:21
omeknat puter,malce sol,lukce i kopar ili origano ili pa zacin po zelba....mackas na kriski leb,zavitkuvas u folija i toplis....sto da vi kazam,prsti da izedesзадоволство
'She might smile at me,probably thinking to herself,"Poor woman,she will go to hell".And I was thinking,"Poor woman,she is living in hell"
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 11>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.