|
СМЕЕ ЛИ МУСЛИМАН ДА СЕ ОТКАЖЕ ОД ИСЛАМ? |
Внеси реплика | страница <1 45678 17> |
Автор | |||
BUGS
Сениор Регистриран: 20.Февруари.2008 Локација: India Статус: Офлајн Поени: 268 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
E pa EvAngelos gledaj prv da go dobie,da podnauci neshto.Aj vrati se na temata ke ne potkaraat. |
|||
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Со задоволство ќе му го поклонам,белким ќе му дојде паметот. Јас сега отидов,за да не ја гњавам повеќе темата. Аллах да те награди за правилното осознавање на Исламот.
|
|||
BUGS
Сениор Регистриран: 20.Февруари.2008 Локација: India Статус: Офлајн Поени: 268 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Fala prijatele Selam Alejkum |
|||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Изменето од Halid ibn Velid - 07.Септември.2008 во 10:34 |
|||
Хасан ел-Басри рекол:О Човече,ти си само збир на Денови,кога денот ќе замине и дел од твоето тело заминуват!!
|
|||
BUGS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Super odgovor malku na povisok to,a toa shto denes zenata Muslimanka e bez Hidzad e rezultat na nasheto opshtestvo,t.e da bidam po precizna nema rabota za onie so Hidzad barem ne vo drzavnite institucii.
Inaku kako i shto kaza super objasnuvanje toa e fars ,ili mora. |
|||
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Sto se odnesuva do temata... dali musliman smee da go napusti Islamot, odgovorot e sekako NE. Zatoa sto Musliman covek nikogas ne ni pomisluva na nesto takvo, Allah dz.s. ni ja ispolnil nasata vera i zadovolen e ako Islam ni e vera,, pa koga e on zadovolen so toa, sledbenicite na verata se isto taka zadovolni.
No sepak so temata se aludira na taka narecenite muslimani, koi nosat ime samo muslimansko, ili se rodeni od roditeli muslimani, a od vera nemaat apsolutno nisto... na takvite Gospod im go pustil patot i mozat slobodno sto sakaat da pravat... Jas licno poznavam dvajca takvi ludze koi bile "muslimani" a sega se deklariraat kako katolici,, kaj ovie licnosti apsurdot lezi vo toa sto neznaat na koj stepen se... ni na nebo ni na zemja.. |
|||
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
|||
BUGS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
I da go napushti,a ima takvi nema kaj da odi Islamot e najcistata vera ,bez promeni i prepisi,kako i shto kazav sreken im pat ,moralno ke bidat osuduvani a,xhenemot im e vtora kuka. |
|||
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Точно така, значи појдовната точка е ДЕКА ВО ВЕРАТА НЕМА ПРИСИЛБА, ВИСТИНСКИОТ ПАТ ЈАСНО СЕ РАЗЛИКУВА ОД ЗАБЛУДАТА.Е сега ако некој мисли поинаку СРЕЌЕН МУ ПАТ во Пеколот.
|
|||
Azrael
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Zasto odma go isprakate so cestitki za sreken pat vo pekolot? Mislam deka ne e na nas da odreduvame koj kade ke zavrsi posle smrtta. Ona sto e za mene vistinski pat, za drug ne e. Bar denes vo 21 vek slobodno mozam da kazam deka sekoj pismen ako saka, moze da se educira i vo pogled na verata- da se interesira vo shto i zosto veruva, da gi preispita svoite ubeduvanja, da vidi drugite vo sto veruvaat...da sporedi, da istrazi. Sekoj nadaren so zdrav razum moze (ako mu stalo do toa) da odvoi vreme od negoviot zivot i da posveti vnimanie na svoite verski cuvstva, ubeduvanja ili nedoumici. Mislam deka sme povikani da istrazime, nikoj ne bara od nas slepa vera vo bilo sto! I sekoj e sloboden da napravi svoj izbor, a normalno eden den ke gi iskusi posledicite na svojot izbor, ama sudot e samo i samo na Bog. Iskreno, mene ne mi e mnogu gajle koj ke napusti ili prifati vera, niti se `zamaram` da privlecam nekogo niti da ubeduvam..ima knigi, ima uceni luge, internet..bujrum. Sekoj so svoja glava
|
|||
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
|
|||
BUGS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Taka e be bratce,jas go prifativ Islamot ,a drugi se otkazuvaat.
|
|||
BUGS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Pa ne go isprativme nie toa go ocekuva takvi se zakonite i pravilata,ako napravish krivicno delo odish vo zatvor neli epa i tuka ima nekoj zakoni koj treba da se pocituvaat.A najmalku nekogo povikuvame na otkazuvanje ili prifakanje a necija vera. |
|||
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Слушај момче, јас ретко некому симнувам капа,ама после ова што го прочитав од тебе,изгледа ќе морам. Точно така, патоказите се тука, и секој што има здрав разум и кој вистински и без предрасуди а не слепо верува,нека трага по вистината.Верувам дека со таков пристап брзо ќе ја најде. |
|||
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Важно е дека ти во твојата потрага си го нашла твоето смирение.Аллах нека е задоволен со тебе. |
|||
Azrael
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Nie site sto sme tuka na ovoj forum, (bar onie jasno deklariranite vernici) veruvame deka samo NIE ke odime vo vecen zivot, Raj, a sve ostalo ide vo pekol. I mene da me prasas i ja ke ti kazam deka spored ona vo koe jas veruvam samo onie koi go priznavaat Isus za Bog ke se spasat a ostanatite ke odat vo Pekol. Ama, nekako ne mi paga lesno toa, zatoa sto znam mnogu, mnogu luge koi se premnogu dobri, moralni, cesni, milosrdni, nemaat poroci a sepak NE veruvaat vo Isus, a nekoi duri ni vo bilo kakov Bog. I iskreno se cudam kako i takov covek ke se najde vo pekol. No temava e druga. I mojot stav go kazav- se e mozno-moze, mozno e musliman da se otkaze od islam, od nekoja si pricina..kako i bilo koj drug od negovata vera. Sekoj si ima pricina zasto go pravi toa...eve, da receme deka veke ne e ubeden vo toa sto veruva, shto ke pravi?
|
|||
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
|
|||
Внеси реплика | страница <1 45678 17> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |