|
Забрана за купување алкохол после 19h |
Внеси реплика | страница 123 4> |
Автор | |
polval
Група Регистриран: 23.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 51 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 05.Септември.2008 во 13:34 |
Ja gledate temata sto mislite za ova.
Eve edna hipoteticka situacija; se vrakjate doma od rabota i sakate da proslavite so soprugot/soprugata so casa crno vino, megjutoa casot e 19:30 i vie vekje ne mozete da kupite flasa vino. ne bese dovolno samo da se sprovede zakonot "Zabraneta prodazba na alkoholni pijalaci i cigari na maloletnici" ?
Ako moderatorite mislat deka ovaa tema treba da bide na drugo mesto, molam da ja prefrlat. Изменето од polval - 05.Септември.2008 во 13:35 |
|
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mislam deka ova e samo uste edna vo nizata glupavi i nepromisleni odluki na vladata!
Ne razbiram koj voopsto moze da ima korist od vakva odluka,i sto pozitivno ke se spreci na ovoj nacin? Alkoholizmot kaj mladata populacija sigurno nema da se spreci.Ako nekoj saka da pie ,sigurno toj ne pie samo posle 19.00 casot.I vrapcite znaat deka se sto e zabraneto e slatko,taka da ne veruvam deka mladite ke prestanat da se pijancat...Naprotiv sega se poveke ke se zarabotuva na alkohol koj ke se prodava sekade..vo stanovi,podrumi..po maalata.Cenite ke ripnat,no biznisot ke cveta. Vakvata prohibicija ne vrakja 1000 godini nazad..se prasuvam sto e na red? |
|
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vcera beshe 19:20 casot i pojdov vo prodavnica za da kupam pivo...prodavackata mi rece deka zavrshilo vremeto za prodazba na alkohol...ej abe ne mozev da kupam edno pivo be luge...abe ko vo libija se osekav...aj posle so trista maki ja ubeduvav prodavackata da mi dade edno i go vitkashe vo trista najloni da ne videl nekoj....jas razbiram deka se vrshi nekoja kontrola za da ne pijat decava po parkovi ama ova e bre preterano..shto ako dojdat gosti navecer a doma nema nishto od alkohol..voda ke si gustira narodot..najglupaviot zakon shto nekogash bil donesen vo drzavava i pol so dupki...treba da odam vo kafeana i tamo da pijam..pa ako saka neke dete da kupi ke pojde tamo i ke go shmokne za dve minuti...
|
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da ti e*am zakonot!!!!!!,....
...sega me mrzi da pishuvam ,..povekje!!,...................................... ..... |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
polval
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako sakaat da gi zaprat decata da ne pijat treba da odat vo park i tamu da gi zapiraat i da go sprovedat stariot zakon , 'nema cigari i alkohol za maloletni' a ne da voveduvaat prohibicija Kje ti se najavat gosti posle 7 saat , kaj kje kupis nesto za pienje!?
Ostaj drugo, licno se osekjam navreden, jas ne sum alkoholicar pa vladata da mi odreduva do koga i od koga smeam da pijam
|
|
Polaris
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2007 Локација: Turkey Статус: Офлајн Поени: 1514 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ovoj zakon e cista glupost, nisto drugo... Изменето од Polaris - 10.Август.2009 во 01:41 |
|
Hayatta kimseye güvenme! çünkü beyaz gülün gölgesi bile siyahtır.
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
tolku li se glupi be?!,...pa,...zarem ne pomislile deka tie shto piele,...i ponataka ke si pijat,...koj ke gi sprechi da si kupat na vreme,...pa,...da si go gustiraat ,...koga ke posakaat,..samo ,..im treba vreme ,..za da se prilagodat na ,..situacijata!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нема фрка. Имам домашна ракија и домашно вино точам 24/7 и ич не ми е гајле...а ако ми се припие пиво или неш такво..ке си купам у 6 и пол
Изменето од blueprayer - 06.Септември.2008 во 01:34 |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
seedno, i taka ne kupuvam alkohol
|
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koj si e meraklija moze da si se zapie uste od 7 sabajle...i ne znam sto mu menuva zakonot
A ako ti doojdat nenajaveni gosti posle 7 ne mozes ni pivo da kupis |
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
IQ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
aman be vie samo alkohol im davate na gostite? zarem ne pijat i drugi pijaloci? i kakvi se tie gosti nevospitani da doagaat nenajaveno
|
|
polval
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
IQ ne zezaj Im davame i kafe ponekogas... a za nenajavenite gosti si vo pravo... Koga kje mi se najavat gosti odsega kje gi prasuvam kolku kje pieme i sto kje pieme za da ne ostanam 'defekt' na pola vecer ili uste podobro kje im baram plan za pienje ispisan na hartija i zaveren kaj Vladata na RM 3 dena porano Изменето од polval - 06.Септември.2008 во 10:09 |
|
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Napolno se soglasuvam so brza.Kako sto se menuva bioritamot na istiot nacin se menuvaat i navikite.Ako jas sum resil da se napijam,nema nieden zakon na svetov da me spreci vo namerata!Ke bide interesno...sega namesto navecer lugeto ke si cvrcnuvaat predpladne,popladne,na pauza za rucek...Ke bideme vesela nacija! Se soglasuvam i so blueprayer...ke izlezam i ke si kupam vo 18.30 |
|
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
|
IQ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
polval ke im davash kafe i sokche, taka em nema da ti sedat do sabajle, em poevtino e, em site po doma zdravi i zivi ke stignat, oti so kafe i sokche pobezbedno se stignuva doma odkolku so alkohol
|
|
Внеси реплика | страница 123 4> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |