|
ХРИСТИЈАНИТЕ ВО КОРАНОТ! |
Внеси реплика | страница <1 56789 12> |
Автор | |||
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ај,јадан не био.
Толку ли си заслепен со омразата кон исламот,што не знаеш на каков начин да прашаш па направи каша -попара низ темиве? Ајде објасни ти,па да го видеме и тоа чудо, пошто еве ние не знаеме. |
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
So toa sto objaviv hadisi i ajeti od tvojata vera ti dojde do zaklucok deka ja mrazam tvojata vera - bravos majstore ....vprocem tipicno razmisluvanje... |
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Темплариус - држи се до темата само!
Не одговоривте на прашањето на Месинџер - дали тогаш Христијаните и Евреите не се неверници?! |
|||
Do what is right, come what may...
|
|||
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не се неверници,тие се верници - грешници! |
|||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Е и ова стигнав да го чујам... |
|||
Do what is right, come what may...
|
|||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ако добро разбрав Аллах преку х.Мухамед а.с. укажува дека евреите и христијаните скршнале од патот кој го објавувале божјите пратеници, на пр. х.Муса п.а.с. или х.Иса п.а.с.
А што ако поединечни евреи или христијани сепак се придржуваат до патот кој ни го покажале пејгамберите Аллахови а при тоа не станат официјално т.е. во надворешното муслимани какви што на пр. гледаме во Македонија или арапскиот свет? Во смисла се држат до заповедите но не носат кече, не посетуваат џамија, наместо Бајрам го слават на пр. Велигден? Или Шабат еднаш неделно? |
|||
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Нешто не тие јасно, или ќе продолжеш со бришењето на постови?
|
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
9-30 Jevreji govore: "Uzejr je - Allahov sin", a kršćani kažu: "Mesih je - Allahov sin."* To su riječi njihove, iz usta njihovih, oponašaju riječi nevjernika prijašnjih - ubio ih Allah! Kuda se odmeću? 9-31 Oni, pored Allaha, bogovima smatraju svećenike svoje i monahe svoje i Mesiha, sina Merjemina, a naređeno im je da se samo jednom Bogu klanjaju - nema boga osim Njega. On je vrlo visoko iznad onih koje oni Njemu ravnim smatraju. 9-32 Oni žele da ustima svojim utrnu Allahovo svjetlo, a Allah želi vidljivim učiniti svjetlo Svoje, makar ne bilo po volji nevjernicima 9-33 On je poslao Poslanika Svoga s uputstvom i pravom vjerom da bi je izdigao iznad ostalih vjera, makar ne bilo po volji mnogobošcima. deshade Ima li nesto nejasno ???? |
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ништо! Не им се рачуна тоа. |
|||
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Нема ништо нејасно, освен тоа што ти не можеш да одделиш некои работи. А што се однесува до ајетите тие се кристално јасни. |
|||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Aha pa sekogas e taka, sekogas nekoj ne umee da odeli nesto ... no kako i da e, vidis deka ajetite se kristalno jasni ..... ostani so zdravje ....
|
|||
Give me your secrets
|||
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Остани и ти со здравје, и добро запамти ја пораката на тие ајети.
Значи и покрај сите обиди да се згасне Аллаховото светло ( исламот и муслиманите),тоа ќе сјае и од ден во ден ќе расне се поголемо и поголемо.ПА МАКАР И ДА НЕ ИМ ПО ВОЛЈА НА НЕВЕРНИЦИТЕ! |
|||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Se sto ima pocetok ima i kraj...a za ajetite nema sto da gi pomnam gi znam zasto mnogu jasno kazuvaat sto se misli za mene kako Hristijanin vo vasata sveta kniga ... ubavo e covek da znae sto mu mislat drugite neli |
|||
Give me your secrets
|||
svemirski_duh
Сениор Регистриран: 29.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Onie sto go sledele Musa a.s go zasluzile Dzennetot a tie sto ostanale zivi posle smrtta na Musa a.s dosledni do negovata objava,go prifatile Isa a.s. Tie sto mu veruvaa na Isa a.s go prifatile Muhammed a.s a tie sto umrele dosledni po patot na Isus se spasile no tie znaele za Muhammed a.s i go prifatile. |
|||
Внеси реплика | страница <1 56789 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |