|
Брак со припадник од друга вера? |
Внеси реплика | страница <1 1516171819 27> |
Автор | ||
Shaxito
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 260 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
OVa ne znam kako da go svatam dali negativno ili pozitivno ...sepak fala i pozz |
||
''Ceni se samiot ako sakas da te cenat i drugite''
|
||
BUGS
Сениор Регистриран: 20.Февруари.2008 Локација: India Статус: Офлајн Поени: 268 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Verata nikoj nemoze da ti ja nametne toa e samo tvoja dobra volja dali ke ja prifatish ili ne.Kaj Islamot e strogo zabraneto da so sila se prifati verata.
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Shaxito, не станува збор ниту за иронија, ниту за сарказам, ниту за словенска антитеза Тоа е заслужен комплимент и сфати го буквално позитивно
BUGS, во право си, има еден ајет во Кyр'анот што вели: "Во верата нема присила"
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Shaxito
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 260 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tocno e toa. deka nema prisila. I NIKOJ ne moze da te natera da VERUVAS VO nesto STO TI SAM NE VERUVAS!
|
||
|
||
BUGS
Сениор Регистриран: 20.Февруари.2008 Локација: India Статус: Офлајн Поени: 268 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jas sum za brak so pripadnik od druga vera bidejki jas sum go napravila toa.Nishto strashno.Veruvame vo eden Bog kako i da go narekuvame,samo imame razlicni obicai-adeti.
|
||
Shaxito
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ZIvej go zivotot kako sto ti mislis deka treba ... tebe da ti e ubavo (bez da ja povredis okolinata i tije sto ti se mili) |
||
|
||
BUGS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Fala i tebe ti go posakuvam istoto.Cestit Ramazan,i lesen post. |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Среќен Рамазан и на двете |
||
|
||
Shaxito
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
FALA |
||
|
||
BUGS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Fala EvAngelos |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
BUGS, ти рече дека си стапила во брак со припадник од друга вера. Ме интересира, кој која вера е во вашиот брак? Не инсистирам на одговорот, онака само ме интересира |
||
|
||
BUGS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Islamot,jas go imam prifateno dobrovolno.Mojata familija se pravoslavni,no jas kako dete ne se sekavam nekogash da sum bila vo crkva osven babami koga bi ne zemala.Takvi bea i vreminjata.Jas poteknivam od familija na komunisti znaesh onie koj bea skarani so boga.
Ova ne e rezultat na mojata promena na verata i prifakanje na Islamot ,nitu pak brakot so soprugot. Ednostavno jas samata sakav da ja promenam. |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ок BUGS, фала на одговорот. Значи сепак ти не си во брак со припадник од друга вера, туку со припадник на твојата сегашна вера - Исламот. Јас отидов да спијам , поздрав на сите |
||
|
||
BUGS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
EvAngelos temata e brak so pripadnik od druga vera,opshto ne minato ili segashno vreme kojbil ili koj e sega. |
||
Внеси реплика | страница <1 1516171819 27> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |