![]() |
|
Способни ли сте да убиете? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 13> |
Автор | |
moira ![]() Сениор ![]() ![]() ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
И што добиваш со тоа? Нели се изедначуваш со злосторникот? Кој фитбек го добиваш? Зарем покрај тоа што некој ја силувал керка ти (не дај Боже) и и оставил траума, потребна ли и е уште некоја траума плус...да остане без сопствениот татко, макар и привремено, бидејки секако ке те осудат, и тоа во моменти од животот кога ке и биде неопходна твојата поддршка и заштита и цел живот да носи грижа на совест дека поради нејзе и блудот кој бил извршен, татко и станал убиец, а со самиот чин на убиство ја загрозил егзистенцијата и функционалноста на нејзиното семејство? |
|
![]() |
|
Палестинец ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
Не дај боже да се случат.....тие се моменти кои го поматуваат и најздравиот разум.....верувај ми.
|
|
![]() |
|
neo_wmaster ![]() Сениор ![]() ![]() Angel of Death. Регистриран: 29.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 660 |
Еј како не е храброст. Способна ли си ти да убиеш. Ако не си значи немаш храброст да убиеш некого. |
|
I love Daphne Millbrook.
|
|
![]() |
|
moira ![]() Сениор ![]() ![]() ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Повторно ке ти кажам дека не се работи за храброст туку за состојба на афект, користољубие, омраза, страст, страв, патолошко уживање и сл...но има време ке осознаеш и самиот... |
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
a,...da ne treba nekoj da se,...ukoka?
![]() |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
postoi edno ubistvo koe e vo afekt no i ne mora da bide
samoodbrana ili da zastitis nekoj drug, blizok ili sakan, ako pomislis deka nema drug izlez ili ubistvo po sluzbena dolznost, za odbrana na drugite civili toa ubistvo razlicno se tretira i e tesko diskutabilno, se sporeduva so mozna upotreba na prekumerna sila Изменето од anakin - 03.Септември.2008 во 22:58 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
...zarem mojot nihilist bi mozhel da ubie...? ![]() ...ne me razocharuvaj...please... |
|
![]() |
|
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
..za belja ili za volja na vistinata i toa se slucuva..!tesko e,ama so tek na vreme se naviknuvas i poveke ne gi brois i ne stavas recki na remenot,za ulovenite..demek.... nevinite zrtvi.
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
![]() |
|
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
od prvin koga go procitav prasanjeto, si pomisliv.....neeee......nema sansi i nema tuka sto da komentiram povekje. a mozebi taka sum pomislila zasto, fala mu na Boga, nemam pricini da mislam poinaku. ama....ako e zagrozen na primer, ne daj Boze, zivotot na miote najmili, vo toj slucaj....hhhmmmm....iako posle toa bi me progonuvalo cel zivot.... |
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
![]() |
|
dark ![]() Сениор ![]() Регистриран: 28.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 247 |
eehhheeee kolku sum ubival do sega eeeeee ali samo muvi i komarci sto mi dosagale a za covek nikogas ne sum i nikogas nema da ubijam
|
|
faster then light :D
|
|
![]() |
|
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
daj boze nikogas da nemas prilika da bides vo dilema,
zasto toa e najteska odluka
|
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
![]() |
|
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
...sve u rok sluzbe!humano opstestvo...
![]() |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
![]() |
|
Monuska ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Сега можам да пишувам колку сакам дека не би можела да убијам човек ни под разно, но факт е дека не знам како би реагирала во одредени ситуации. Во самоодбрана? Можеби.
|
|
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|
![]() |
|
tamara1990 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 293 |
HM...JAS MISLAM DEKA SEKOJ COVEK E SPOSOBEN DA IZVRSI UBISTVO...COVEKOVATA PSIHA E TOLKU DLABOKA STO NIKOJ NE MOZE NI DA PRETPOSTAVI STO SE KRIE VO NEA.
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |