|
Способни ли сте да убиете? |
Внеси реплика | страница <1234 13> |
Автор | |
Ani4ka_xxxxxxxx
Сениор Регистриран: 30.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 163 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
епа сега за кого како, еве јас на пример не сум во состојба, секој си кажва за себе, јас не сум во состојба да убијам човек, и не сум во состојба да ги прекршам божјите заповеди, тоа е грев како што кажав, и тие божји заповеди треба секој да ги почитува,има и други начини да се решат некои ситуации, не е се во одмаздувањето со убивање! Изменето од Ani4ka_xxxxxxxx - 03.Септември.2008 во 11:51 |
|
St|Ll wA|t|nG f0r mY pR|nCe ChArm|nG...
|
|
neo_wmaster
Сениор Angel of Death. Регистриран: 29.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 660 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vaka sega, ako nie sme sozdadeni po pat na Evolucija, a Evolucijata veli deka sme sozdadeni od zivotni (covekolik majmun), a site zivotni imaat ubistven instinkt togas i nie sme vo sostojba da ubieme zosto sme zivotni.[/QUOTE] епа сега за кого како, еве јас на пример не сум во состојба, секој си кажва за себе, јас не сум во состојба да убијам човек, и не сум во состојба да ги прекршам божјите заповеди, тоа е грев како што кажав, и тие божји заповеди треба секој да ги почитува,има и други начини да се решат некои ситуации, не е се во одмаздувањето со убивање![/QUOTE] I jas vo momentov ne sum vo sostojba da ubijam, no ako e vo samoodbrana oko nema da mi trepne, a ako go ubijam bez pricina sovesta ke me grize cel zivot. |
|
I love Daphne Millbrook.
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Poise mi lezi da macam dur ne se omaci
|
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
да ... во самоодбрана
|
|
zenmaster
Сениор Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Apsolutno se slozuvam so tebe .
Nasilstvoto vo samoodbrana e umetnost .
|
|
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
секој е способен да убие.....тоа е момент.....некогаш се случува сакајќи или не
|
|
Палестинец
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас имам тројца убиено.
|
|
konan
Сениор Регистриран: 27.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 749 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
TESKO PRASANJE AMA BEZ ODGOVOR..NIKOJ NIKOGAS NEMA DA DOZNAE DODEKA NE PROBA,,ILI SEDISI NA GAZOT MIRNO...HEHEHEH
|
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...konan, te molam pishuvaj bez caps lock...kulturna komunikacija se smeta koga se pishuva bez caps lock...pozdrav...
|
|
Anthony
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne
|
|
It’s nice to be important....it’s important to be nice!
|
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Читам и искрено не можам да поверувам дека некој е во состојба некому да посака да му одземе живот...јас никогаш не сум помислила на такво нешто...а камоли да сум способна истото да го направам. Додека одговарам на темава ми доаѓа и прашањето Што се постигнува или што се добива со убиство?! Состојбата на афект, кога најчесто и се случуваат убиствата е минлива категорија, по неа следи отрезнувањето и соочувањето со стореното зло-дело. Кое и какво е чувството тогаш? Олеснување, задоволство, исполнување, каење...не знам...не можам да доловам...што е тоа што те прави звер... Еве, ке се обидам да бидам, да речеме објективна и надвор од моите ставови ке барам заклучок на горепоставените прашања... За да се изврши убиство треба да се има мотив. Е, тука веке навлегуваме во опасна зона, бидејки мотивот е комплексна категорија и го сочинуваат фактори на кои можеме да влијаеме доколку на време ги детектираме (моралните дилеми или пак воспитувањето). Најчести мотиви се користољубието, омразата, страста, патолошко уживање... Мотивот е нишката која ги спојува жртвата и убиецот...но како што кажав на овие состојби може делумно да се влијае... но сепак не можам да ја разберам силината на мотивот и нагонот кој те тера да одземеш нечиј живот...повторно се вракам на почетокот... Изменето од moira - 03.Септември.2008 во 18:26 |
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Без да ми трепне око.
|
|
moira
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...ај те молам објасни ми зошто...?
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мнооогу долга приказна,ако ја напишам ке попијам бан.
|
|
Внеси реплика | страница <1234 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |