|
Македонски Глас |
Внеси реплика | страница <1 789 |
Автор | |
дуле
Сениор Регистриран: 11.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 973 |
Испратена: 31.Август.2008 во 06:09 |
Тебе те мрзеше да ровиш во Wiki, ама мен не ме мрзи: Иако Самоил не бил крунисан како цар сѐ до 997, поради што бугарскиот цар Роман бил уште жив, тој управувал со државата од 976... |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Испратена: 31.Август.2008 во 09:08 |
Премногу веруваш на една енциклопедија која ја пополнува секој како сака,ај сега да се пријавам јас и да кажам не бе крунисан е 976год. или не е крунисан никогаш воопшто за цар а?
Не биди дете |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Испратена: 31.Август.2008 во 10:41 |
За Самуил општо е познато дека годината на неговото крунисување се само претпоставки,кога еден цар се крунисува тоа е најголемиот момент за државата - Самуил дали поради политичко верски сукоби помеѓу Рим и Константинопол,дали поради војната со Византија воопшто не направил големо крунисување,се знае за крунисувањето на сите цареви по него но неговото крунисување е мистерија и ден денес.Во Рим има податоци за праќањето и преземањето на Македонската царска круна но нема за крунисување никаков податок.
Затоа и викам не биди дете,еве и постојано излегуваш оф топик,спамираш и пишуваш како што си сакаш,можеби си бугарски циганин па педантноста не е твој стил но јас морам сега да ја затворам темата бидејки од Македонски глас стигнавме до Самуил.Циганска работа - тоа ви е у крв значи |
|
Внеси реплика | страница <1 789 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |