|
Депресија и фобии |
Внеси реплика | страница <1 1011121314> |
Автор | |
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ja imam strav od seksualen odnos so nepoznati zeni
|
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I treba da imas
|
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Se mislam dali da ja varam ili da visam na forum. So e poloso, a ?
|
|
fragola
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kako si sakas...samo ti da ne mi padnes vo depresija
|
|
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A megu depresija i septicka jama ?
|
|
fragola
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I dvete situacii smrdat ama od jama pobrzo ke izlezes
|
|
|
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Што е депресија?Депресијата е состојба која влијае врз телото на поединецот, врз неговото расположение, како и врз неговите мисли. Влијае врз спиењето, исхраната, врз она како се доживуваат себеси и како го доживуваат светот. Депресивната состојба не е расположение кое минува. Не е знак на слабост или ситуација која знаете дека можете да ја надминете. Луѓето кои страдаат од депресија имаат проблеми со функционирањето и тоа влијае врз нивниот живот генерално. Без соодветен третман, оваа состојба може да трае со недели, месеци, па дури и години. Симптоми на депресија
Манични симптоми
Изменето од Mona Liza - 25.Декември.2008 во 13:11 |
|
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A. Мисли на смрт или самоубиство, обиди за самоубиство
B. Зголемена сексуална потреба
ili da si postapam na vreme po tockata A i B ....
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
tamara1990
Сениор Регистриран: 04.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 293 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Navistina ubava tema za razgovor i komentiranje...Nema covek koj sto ne se plasi od nesto,ili pak nikogas ne bil depresiven(ima depresija koja sto trae nekolku dena,pomal vremenski period pogolem vremenski period,mozebi cel zivot ili pak taa se javuva poradi nekoi organski zaboluvanja).
Kako i da e dodeka trae depresijata toa se najteskite denovi od zivotot..Gubenje na volja,plasenje od se i sesto,pesimisticki misli(smrt,smrt na najbliskite i onie sto gi sakas)...i ne sakam da prodolzuvam zatoa sto site dobro gi znaete simptomite...Sakav samo da kazam deka depresijata e polosa i od samata smrt. |
|
aquarius22
Нов член Регистриран: 04.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас од мојата 15та година имам напади на паника 4 години таа живеев во страв, па потоа се решив да одам на психијатар и многу ми помогна ... Иначе пред да одам на психијатар од дома не излегував мислев дека ке паднам ке умрам некаде и ми беше срам другите да не приметат дека уствари не сум со сите(тогаш така мислев), мислев дека полудувам и тн ред други глупости ...
Битно е дека агрофобија , напади на паника и тн спаѓаат во групата неуроза (психичка кондиција) ама не се плаши од тоа никој не полудел никој не умрел.Знам дека е ептен непријатно да се живее со неуроза, но откако почнав да одам на психијатар научив и да ги контролирам нападите. Психијатарот ми рече дека од неуроза страдаат само оние што имаат добар карактер, емотивци итн. Поз |
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Збеснувам во тесни простории.
Клаустофобчна сум, јбг. |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
фобија имам од фаци во униформа, поготово цајкани...
ужас ме фаќа чоек... |
|
s_girl
Сениор Регистриран: 08.Јануари.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 204 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
аман бе :))) |
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Гледај на тоа како една позитивна работа, барем нема да си имаш проблеми со законот....од страв |
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
Внеси реплика | страница <1 1011121314> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |