IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Свет
  Активни теми Активни теми RSS - Пандорина кутија, следи домино ефектот
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Пандорина кутија, следи домино ефектот

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 19>
Автор
Порака
dudulovski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Март.2008
Статус: Офлајн
Поени: 998
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dudulovski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2008 во 20:14
Инаку, Американците (на чело со Мекејн) планираат сериозна поддршка за чеченска независност. Кој им дава право да се мешаат во внатрешните работи на Русија и дали се свесни која крв ќе падне ако навистина се случи такво нешто. Само ќе им направат лоша услуга на Чеченците, кои сега во склоп на Руската Федерација, си имаат своја автономна република, своја влада и свој претседател...
Еден литар ракија на ден и секогаш ќе бидеш здрав како дрен.
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2008 во 20:28
Чечените го изедоа стапот 3 пати,така да нема шанси сеа пак да се кренат.т.е Ги истребија скоро

Изменето од Царевић - 28.Август.2008 во 20:31
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2008 во 20:45
chechnija,...dagestan,...ingushetija,...seto  toa  ke se odvoi od rusija,...sakala taa ili ne,......a ushte pomalku shto nekoj tuka tropa,...
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dudulovski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2008 во 20:46
Originally posted by brza brza напиша:

chechnija,...dagestan,...ingushetija,...seto toa ke se odvoi od rusija,...sakala taa ili ne,......a ushte pomalku shto nekoj tuka tropa,...

Баш си вицкаст.
Гледам, не знаеш, сите тие се руски автономни републики, без право на отцепување. Баш ме интересира како би се отцепиле. Сите ја научија чеченската лекција.

Изменето од dudulovski - 28.Август.2008 во 20:48
Кон врв
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2008 во 20:47

chechnija,...dagestan,...ingushetija,...seto  toa  ke se odvoi od rusija,...sakala taa ili ne,......a ushte pomalku shto nekoj tuka tropa,...

Ke се одвои да сигурно,ке се кренат и русите ке им влезат со тенкови и ке се симнат.

Изменето од Царевић - 28.Август.2008 во 20:47
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2008 во 20:49
ne znam koj e povickast!?збунетост,...imala rusija bombi !!  oreku k*r ,ako ima!,....,..i sega ke pravi shto saka,a?,...hahaha,...ajde,...bash chekam da pipne nekoja od baltichkite,...pa ,da vidime kolku vi e silna,...газење%20од%20смеење
Кон врв
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2008 во 20:51
Зошто мењаш тема одма на балтички земји? Ај они со НАТО нека чепнат во Русија или во било која земја членка на Шангајската Кооперација,па да ги видам.

Изменето од Царевић - 28.Август.2008 во 20:53
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dudulovski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2008 во 20:52

ne znam koj e povickast!?збунетост,...imala rusija bombi !! oreku k*r ,ako ima!,....,..i sega ke pravi shto saka,a?,...hahaha,...ajde,...bash chekam da pipne nekoja od baltichkite,...pa ,da vidime kolku vi e silna,...газење%20од%20смеење

И што ќе биде, жити се`? Може единствено да настане нуклеарна војна и цел свет да го снема. Ќе ја снема и Русија, но ќе ги снема вашите пријатели од другата страна на океанот, сосе цела ЕУ.
Кон врв
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2008 во 20:53
Кажи ми ти мене што има некоја земја повеќе од Русија во наоружување ?Гедам викаш 10 пати русија има бомби
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2008 во 20:54
oni ne ti ja chepkaat rusija,...ako ne moraat!,...

a ,koj ti e vo taa (zemjodelska) kooperacija?збунетост
Кон врв
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2008 во 20:56

oni ne ti ja chepkaat rusija,...ako ne moraat!,...a ,koj ti e vo taa (zemjodelska) kooperacija?збунетост

Воен и економски сојуз на Русија,Кина,Индија,Казакстан,Туркмекистан,Таџикистан,Монголија и Иран.Овој "земјоделски сојуз" контролира 25% од земјиното копно,40% од популацијата,70% од светските минерални суровини и 90% од светската нафта.НАТО е ништо во споредба со него.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2008 во 20:57
Originally posted by Царевић Царевић напиша:

Кажи ми ти мене што има некоја земја повеќе од Русија во наоружување ?Гедам викаш 10 пати русија има бомби

a ti sto pati reche,...nikoj nishto ne i moze,...znachi,...ako imala oruzje nikoj ne i moze nishto<a?,...pa ,ne e samo oruzjeto vo silata na edna zemja ,be,....taa e edino ,..voena sika,...vo se drugo e,...zaostanata,...a toa deka ima golemi rezervi,...pa ,shto?,..zarem samo taa ima?
Кон врв
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2008 во 21:00

Originally posted by Царевић Царевић напиша:

a ti sto pati reche,...nikoj nishto ne i moze,...znachi,...ako imala oruzje nikoj ne i moze nishto<a?,...pa ,ne e samo oruzjeto vo silata na edna zemja ,be,....taa e edino ,..voena sika,...vo se drugo e,...zaostanata,...a toa deka ima golemi rezervi,...pa ,shto?,..zarem samo taa ima?

Силата е во оружје,во ресурси,во желба за победа,во пожртвуваност на народот за својата земја,во храброст на армијата на земјата да се бори до крај.Од сите овие фактори Сад и НАТО ги имаат само првите два.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2008 во 21:01
Воен и економски сојуз на Русија,Кина,Индија,Казакстан,Туркмекистан,Таџикистан,Монголија и Иран.Овој "земјоделски сојуз" контролира 25% од земјиното копно,40% од популацијата,70% од светските минерални суровини и 90% од светската нафта.НАТО е ништо во споредба со него.

pa,toa se "zapadni" prijateli be,...a i ,..teshko deka tie mozat da si gi usoglasat stavovite za bilo shto ,..osven,.. da im kontriraat na najrazvienite industriski zemji,....osobeno ,..rusija i iran,...a i kina!

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 19>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,186 секунди.