IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Напиши љубовен текст (дневник на вашата душа)...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Напиши љубовен текст (дневник на вашата душа)...

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2122232425 58>
Автор
Порака
Sweet *M* Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 08.Јули.2008
Статус: Офлајн
Поени: 8
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sweet *M* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2008 во 22:52
Љубов на прв поглед

Преку оваа писмо ја упатувам последната пролеана солза. И ќе се обидам да не мислам на онаа кое ништо не и значам. На онаа љубов на прв поглед која толку многу ме вознемери. Размислувам за тебе, за нас на нашата (непостоечка) љубов. Во овој час го чуствувам најубавиот момент во животот-љубовта. Вљубена сум во тебе! Ти си ми како ѕвезда во моите очи, како сенка која ме следи насекаде, како сончев зрак што ме грее кога ми е студено. Но твојата сенка полека се губи некаде во далечината, а моето срце признава дека се уште те љуби. Дури и ноќе срцето тагува за онаа што е недостижно за мене. Тагува само за тебе. Ти кој успеа да ме освоиш а потоа си замина. Сега знам дека никогаш нема да бидаш мој. Ех, кога би биле заедно! Навистина прекрасно звучи. Треба да знаеш дека во моето срце секогаш ке стои твоето име. Затоа барем некогаш, ако не намерно барем случајно помисли на мене. Помисли на мене бидејќи неможам без тебе. Но јас си признавам сакав многу момчиња но ниеден како тебе зошто ти ме научи вистински да сакам. Додека ме гледаш со твоите волшебни очи исполнети со ѕвезден сјај, огонт во моето срце се повеќе се распламтуваше. Се надевам дека не згрешив што твојот лик длабоко го врежив во моето срце, а ти вечно ќе живееш во него. Постојно посакувам да го чујам твојот глас, да ме огрее твојата насмевка. Зошто толку лесно ме освои? Во темните ноки додека седаш сам сети се на мене. Сети се на моите погледи испрате кон тебе. А јас никогаш нема да го заборавам оној ден во кој ги доживеав најубавите мигови во животот-кога те видов тебе. Сега не кријам дека само тебе те сакам, а размислувајќи за љубовта знам дека тебе те немам.

Изменето од Sweet *M* - 16.Јули.2008 во 22:54
Кон врв
ciplenok Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Јули.2008
Поени: 19
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ciplenok Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2008 во 09:20
ZA.......

Sovrsen zivot!!!! Sto e toa? Zdravje, pari, semejstvo, sloga….. Da, toa e zivot, samo sto eden den ke se razbudis i ke svatis deka se e samo son. Ke svatis deka sovrseniot son ne e realnost, tuku iluzija i laga, luk i voda…. Ke se razbudis i vistinata ke te pogodi so celata surovost na realnosta. I sto togas????

Ke se custvuvas izmamena, iznenadena i ograbena??? Ke se soocis so cuvstvoto deka predcustvoto sto si go imala podolgo vreme se pretvorilo vo vistina iako tolku si se trudela da go potisnes vo zadninata na umot, sakajki da veruvas vo zaednickiot zivot, minatoto, segasnosta i idninata. Koga pretcustvata ke se pretvorat vo realnost, sto togas?

Ke se obiduvas da go sostavis mozaikot za toa sto trgnalo naopaku i ke se obiduvas da prodolziz kako nisto da ne se slucilo ili ke stavis kraj na sonot?

Sto e ispravno? Da go poslusas razumot ili srceto? Razumot vika stavi kraj i prodolzi ponatamu, a drugoto veli daj uste edna sansa! Sansa za sto? Sansa da bides povredena povtorno, sansa da te izigraat povtorno ili sansa za star/nov pocetok?

Znam deka odlukata e samo moja i kakva i da bide, jas ke treba da ziveam so nea! Dali da se obidam da prostam? Dali da prodolzam da glumam sovrsen zivot ili da stavam kraj? Ova e najteskata odluka sto moram da ja donesam vo mojot zivot, samo sto sega ne se raboti samo za mene. Vo igra se dve dusicki koj sto ne bi razbrale nisto od ova. Dali da prodolzam da gi odgleduvam sama, da gi gledam kako rastat, prooduvaat, odat vo skolo, ja sretnuvaat svojata prva ljubov….so sto bi im uskratila normalno detstvo, ili da se obidam da prostam i prodolzam ponatamu vo imeto na minatoto, segasnosta i idninata, vo ime na nivnata sreka, segasnost i idnina, da im pruzam normalno detstvo???

Ne znam!!!!!

Ne znam dali vredi, ne znam dali sakam, ne znam dali toa ke mi se vrati kako bumerang ponatamu vo zivotot. Se umoriv gradejki i branejki go sovrseniot zivot od site od nadvor, a posledno sto ocekuvav deka ke treba da go branam i od nas samite.

Ne znam dali vredis za solzite sto gi proleav! Mislev te poznavam a izleze deka ne te poznavam voopsto. Ili podobro, ne go poznavam toj vo koj sto se pretvori.

Iskreno se nadevam deka vredese sekoja minuta koga ne mislese na nas, bidejki ne ne zasluzuvas! Ne me zasluzuvas mene i ne gi zasluzuvas decata bidejki ti sekogas mislis samo na sebe!

Se plasam od rabotite sto gi gledam pred da se slucat i mnogu zalam sto nemozam da vlijaam na niv iako probuvam.

So ljubov,

......
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2008 во 17:41
Држи се. Уште малце и стигнавме. Каде што времето не знае за лимит, каде што небото е бескрајно, каде што ноќта трае долго, каде што утрото е студено а прегратките топли. Каде што нема крај на љубовта, каде што ветерот милува, каде што чуствата се мерка единица за страст, каде страста потекнува од љуобвта, каде се насладуваме сами од себе, каде што ние припаѓаме.
Држи се цврсто.Патот е тежок. Патот е трнлив и опсеан со бодликави цвеќиња кои само на поглед прават да е се убаво како во рај,а кога стапнуваш одиш кон пеколот. Држи се за да успееме. Љубовта боли, само однадвор е силна, а внатре е кревка, нежна и болежлива. Секој чекор мора да ни е сигурен. За да се успее треба да се движиме ко едно. Затоа држи се цврсто за мене и следи ме,ќе успееме ако навистина го сакаме тоа. Бајките постојат ако ние си ги направиме вистинити. Не би сакале да не проголта глувата доба на ноќта. Затоа држи се.
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
BlackKnight Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 27.Март.2008
Поени: 7
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BlackKnight Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јули.2008 во 00:43
uuuuuuuuuuf. Ciplenok......

Ova bese premnogu otkinato od dusa.....
Me pogodi pravo vo .....
Samo gospod znae zosto i dali ne stava vo iskusenie ili si igra so nas.....
Neka dava pamet i sila......
I neka ni e napomos......
Site nie mislime deka sme vo pravo.....No dali sme?????
Кон врв
ciplenok Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Јули.2008
Поени: 19
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ciplenok Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јули.2008 во 14:16
Black knight!

Only time will tell, if we can brake the spell...
back to our own world....

Posakuvam nikoj vo zivoto da ne se najde pred ovakvo prasanje i izbor!!!!!!!!!!

Sto i da resis ke bide i pogresno i ispravno!

Кон врв
hanna4ever Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Март.2008
Поени: 239
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hanna4ever Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јули.2008 во 23:06
Nemam pravo da pisuvam za nas, a sepak eve me ovde da otkinam del od mojata dusa, onoj del koj tolku vesto go sokrivam od tebe. Znam deka ljubovta ne e ona sto ne spojuva, znam deka sme stanale premnogu cinicni za nea, znam deka prazninata sto ja nosime vo sebe e pregolema, znam deka e polesno da ne mislime na nea. Osamenosta ni ja kroi sudbinata, a nie ko da ne znaeme kade vodi ovoj pat. Me baknuvas so neznost, a me odbivas so ramnodusnost. Ne znaes kolku netrpelivo gi iscekuvam momentite na nevnimanie, momentite na slabost, koga za mig ja snemuva maskata sto te krie, koga za mig poglednuvam vo tvoeto srce. Nemam pravo da pisuvam za nas, ne ovde, zosto nie sme daleku od ona sto se narekuva ljubov. No sepak mozes da mi priznaes edno..vo seta nasa razlicnost, nesovpagjanje, pokraj site prepreki i zidovi sto stojat megju nas, sepak sme se uste ovde, se uste ja igrame svojata uloga, se uste se lazeme deka ne e ljubov ona sto ni treba. Nemam pravo da pisuvam za nas, no veruvaj mi, ako postoi nesto sto ne vrzuva posilno od se, toa e neverojatnata vestina da se lazeme sebesi. Dali nekogas si se prasal, mu veruvas li na sopstvenite zborovi? Kreirame svet na lagi, ziveeme daleku od vistinata, begame od samite sebe. Nemam pravo da pisuvam za nas, no veruvaj mi, znam sto e toa sto ne spojuva.       

Изменето од hanna4ever - 29.Јули.2008 во 14:52
Кон врв
CRNA22 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 29.Јули.2008
Поени: 3
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај CRNA22 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2008 во 04:18
SE POJAVI TI VO MOITE SNI
KO VO MAGLA GUSTA SE SKRI
I NA SE ZABORAVI....

TE NEMA DO MENE KAKO NEKOGAS
SE BUDAM SAM VO PRAZNA POSTELA
TE BARAM TEBE NO TI SI OTIDE
BEZ DA ME POGLEDNES

ME OSTAVI DA PATAM I PLACAM
VO SOLZI I BOLKA DA SE MACAM
NO ZALUDNO E SE PRODOLZUVAM
BEZ TEBE..
Кон врв
mojacaci Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 03.Август.2008
Поени: 1
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mojacaci Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2008 во 23:02
Se sokri, izbega
i tebe tie strav,
povtorno da prodres
tamu kaj sto
i angelite se plasat
da frlat pogled.
Se plasis da se vratis,
da poglednes sto ostana posle tebe,
se plasis,
ke te zamrznat santite od led.
Ostavi neskrotliva reka
sto kon idnina plovi,
niz strmni visocini
bara sonce
mrazot da go stopi.
A vo nadojdenata reka,
samo odsjaj od mesecina,
a taa ne zastanuva, se bori
da ja skroti svojata tezina.
Se sokri, se plasis
da poglednes vo dlabocinata,
se plasis, i jas se plasam,
dali nemirnata reka
ke ja pronajde idninata.
Кон врв
la fille Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Ноември.2005
Поени: 42032
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај la fille Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2008 во 16:19
    Талкам низ овој грешен свет исполнет со безнадежност и бесчувствителност. Талкам и сакам и сакам да ги пронајдам остатоците од ѕидините што ги срушив поради тебе. Ги нема. Ти ме натера до темел да ги разурнам и во прав да ги претворам. 
    Како ли сега да живеам без ѕидови? Како ли ќе се заштитам? Ти ме научи да сакам. Ти ме натера повторно да верувам во љубовта. Бог те прати во мојот живот за да ми покаже дека на овој свет сепак постои моја сродна душа.
    Но што да правам сега? Те видов за миг и те снема. Се појави ли само за да ми кажеш дека си вистински и дека навистина постоиш? Но што да правам со љубовта сега, љубовта што ја чувствувам за тебе? Кажи ми што да направам? Веруваш ли дека сакав СЕ да направам за тебе? Само да ми дадеше шанса...Само мала шанса барав за да ти покажам дека умеам вистински да сакам...
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
Кон врв
ShmIzLi4kA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Август.2008
Поени: 123
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ShmIzLi4kA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Август.2008 во 02:54
NESUDEN I SEPAK DALEKU

Јас не сум таа истата повеќе...И сепак она што е најболно никој на овој свет не е како мене.И колку и да сакам да го избришам неговиот спомен од мене попусто...никако не ми успева !
Понекогаш стојам сама пред случувањата од мојот живот и незнам што згрешив пред небесниот олтар за да сите несреќи ме следат токму мене...Мене – онаа која знае силно да сака и мрази,онаа која многупати е повредена и понижена и сепак на крајот далечината зема се од мене.Но колку и да сакам јас повторно мислам на тебе ,едноставно те сонувам.Но...што е сонот !? Сонот е само изразување на нашата потсвесна совест,а тоа е дека сеуште во мене тлее надеж на нас.Но зошто е тоа така? Зарем дел од мене сеуште те сака!? Како и да е сепак не си до мене , до мене е друг кој има се што немаше ти од мене а јас го љубам и повторно...И пвторно мислам на твоите зелени очи додека можеби и ти со друга си.Ти беше моја љубов и оној кој знаеше се да смени во мене само за миг и оставаше насмев благ на мојот лик а сега кога се од нас замина тој насмев на дното од душата го закопав и незнам зошто во мојот несреќен живот ме потсетува на тебе.Сакам да те видам само миг за да знам дека ти си мојот несуден и сепак далеку од мене.Понекогаш посакувам да тргнам по тебе со возот на мојот живот но сепак кога ќе застанам на последниот перон дали ти би бил таму да ме чекаш мене ...твојата далечна љубов ? Во мојот куфер би ја понела само мојата тага обвиена во надеж дека пак ќе се вратам на нашето место.А таму ти прегрни ме и љуби ја мојата тага која за тебе пати.И иако само понекогаш сака тебе да ти се врати иако си мојот несуден и сепак далеку од мене !
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ShmIzLi4kA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Август.2008 во 02:55
zivotot pomegju trojca licnosti

Ако некој некогаш ми ја кажеше мојата иднина каква што е сега никогаш немаше да поверувам во тоа.Живеам живот за кој што никогаш не посакував да е токму таков каков што е денес,обземена од страв и неодлучност ,а пред мене цврсто стои бистата која што ја носи линијата помеѓу љубовта и омразата.

Во ова лето кое кое измина брзо и остана незаборавено,имав љубов од далечен град,љубов која беше од друга вера,но сепак и покрај се мојата љубов кон него немаше ниту најмала мера.Тихо во ноќта го молев небото да ја чува љубовта моја од далечниот град за да никој не ми ја земе,барав небото да чува мал дел од себе за него и мене.Го сакав и тој ми беше се,но ете...Тој суден за мене не е ! Добро рекол тој што кажал дека очите немаат вера а далечината беше единствената бездна меѓу нас и токму затоа Струга ја нареков градот на мојата љубов.Те сакав и солзите мои ги лиев и од никој никогаш не криев дека мојот сон си ти и дека во мене има дел кој нокогаш нема да те заборави и токму тоа е така, мал дел од мене сеуште е само твој.

Бавно минуваа дните и есента во мене тихо го вееше својот прав и одеднаш дојде тој...Оној кој што во еден миг зеде од мене се.Го зема она што на друг јас неможам да му го дарам тој ја зема мојата младост и мојот најголем сон.Едноставно...мислев дека љубовта на мојот живот си ти,а колку само бев наивна што поверував дека љубовта што ја чувствуваш ти е токму она мене ми треба,но зарем незнаеш ти дека вистинската љубов е онаа која дава а не онаа која зема.Како и секогаш те барав пак и ти реши да ми се вратиш мене со невиден прекор дека токму јас сум таа што не знае за тебе да се бори.Но зошто од мене ти тоа го бараш кога немаш право натоа,наеднаш ме смени со некоја која во споредба со мене таа ништо не е.

Во тој миг кога одлучив веке никој да не сакам,во тој миг се јави оној што до мене сега е најблизу и иако не отчекував тој нечујно влезе во мојот живот и токму тој во овој миг има се што е мое и она што е најсвето во животот мој,тој ја има љубовта моја.

Но сепак ако токму тие стојат пред мене за кого јас би се одлучила? Животот мој четири световни страни на исток е тој што во мене смени се-тој љубовта од градот далечен е! На север оној кој во еден миг украде се од мене ,а ништо не даде за тоа да трае.на запад-оној кој сега најблизу до мене е ! А јас ? Каде ќе сум јас? На јужната страна од овој црно бел свет,бидејќи љубов во мене има за сите тројца иако не го сакам тоа.Но ете...Животот е само голем предизвик кој го победуваат само оние кои силно љубат и страдаат !
Кон врв
Pentakostalec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 11.Јули.2008
Поени: 583
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pentakostalec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2008 во 00:17
Ja sakam...Me Saka ne moze da bideme zaedno:S:S:S
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ShmIzLi4kA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2008 во 00:35
Originally posted by Pentakostalec Pentakostalec напиша:

Ja sakam...Me Saka ne moze da bideme zaedno:S:S:S

i mene me snajde ista sudbina
Кон врв
Pentakostalec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 11.Јули.2008
Поени: 583
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pentakostalec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2008 во 07:13
Ne e Bash Ubavo Custvo toes nikakvo ne e
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2122232425 58>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,297 секунди.