|
Наоѓање работа без врски? |
Внеси реплика | страница <1 1011121314 21> |
Автор | |
nena34
Сениор Регистриран: 08.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1435 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Работа без врски кај нас? Емотиконов кажува се
|
|
|
|
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dobro zavisi so i kade.....a inace se dobiva i rabota bez vrski....toa go kazuvam od licno iskustvo....
|
|
I'm out bcz of pathetic around here
|
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Право кажа, зависи што и каде.
|
|
|
|
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e pa da.....i plus toa ako rabotodavacot e od tvojata okolina i navistina znae da proceni kolku vredis sto i kako sigurno deka nema da vraboti nekoj od ne znam ti kade.....zatoa zavisi od poveke faktori
|
|
I'm out bcz of pathetic around here
|
|
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се разбира дека може! Само не заборавајте и секогаш имајте на ум дека СЕ Е РЕЛАТИВНО, па дури и тоа како и каква работа ќе најдете. Според мене, за наоѓањето работа влијаат две работи: 1. секој е ковач на својата сопствена судбина + 2. малку среќа (без разлика дали е од Господ или од склоп на околности). Инаку, точно е тоа дека денес, за разлика од порано, би требало да има повеќе вработувања на основа на квалитет, отколку на врски. Затоа што ако не те бива и родителот не би те запослил во својата фирма (бидејќи ќе му го упропастиш бизнисот ) Ако си навистина квалитетен може и да се потепаат по тебе неколку фирми (само зависи од струката). А за платите - тоа е друга приказна. Нормално дека има еден куп преваранти кои сакаат да го искористат туѓиот труд и тие да заработат, а ти да земаш некоја бедна плата (и згора на тоа да не си осигуран). А пак ако си добро платен, да не си го видиш ни домот, ни фамилијата и секогаш да висиш на конец. Како што реков - не е се ни црно, ни бело, туку мешавина од тоа - СИВО! СЕ Е РЕЛАТИВНО! |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ИМА,САМО ТРЕБА ДА СЕ РАБОТИ..И ТОА КАКО!!!
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...veke edna godina sum vo ovaa firma...vreme e za promeni...
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
blackeye
Сениор The Body Регистриран: 24.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 4058 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..veke edna godina sedam doma bez rabota...vreme e za promeni...
|
|
Ne znam kako da pobegnem
od sna, I ne znam dal' te iko voli kao ja, Al' ne bi ova noc tako bolela, Da me nisi volela.... |
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сите работи ги најдов(досега 3-4) преку „Огласник М„ или агенција со СV , освен хонорарните ангажмани кои беа далеку повеќе платени. Тоа одеше преку познаници но не во форма на врски туку едноставно во моментот немаа кому да се обратат а беше хитно.
Во една ситуација морав да одбијам понуда добиена преку пријател - едноставно не бев дораснат на барањето во моментот, а понудениот хонорар за 4 дена работа беше навистина примамлив, имено со тие пари ќе можев да седам без работа наредните 3 месеци. Но важни се и етиката и моралот. Сакаш и друга прилика да добиеш а не само една! Изменето од Majkl - 22.Август.2008 во 20:28 |
|
cobebobo1
Нов член Регистриран: 22.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 27 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
DA NAJDES RABOTA BEZ VRSKA VO RM E NAUCNA FANTASTIKA, A DOKOLKU JA NAJDES TREBA DA SE ZAPRASAS USTE TOLKU PATI KOLKU VRSKI KE MI TREBAAT DA JA ZADRZIS RABOTATA.
|
|
ema.ska
Нов член Регистриран: 23.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 25 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako trgnete po "makedonskite salteri" ke sfatite kolku za rabota ne se potrebni vrski. Kerkite i sinovite sto rabotat tamu vrska nemaat, ama bitno rabotat, SRAMOTA!
+ ke te iznerviraa mnoooguuuu! |
|
Daki
Група Регистриран: 23.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 66 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Rbota bez vrski???????!!!!!!! VIC NA GODINATA
|
|
Внеси реплика | страница <1 1011121314 21> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |