IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - Problem so aparatot
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Problem so aparatot

Внеси реплика Внеси реплика страница  <123
Автор
Порака
Mire Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Септември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 1594
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2008 во 15:43
Originally posted by janevskiR janevskiR напиша:

pa jas se nadevam deka i na k*rs se uci nesto za da nemora da go gnjavam cel forum tuka среќа

Robert, za toa e forumot ne mu se sekiraj.
Toa sto go zloupotrebuvame ponekogas e drugo 20 црвенеење

Za difrakcija na svetlinata od f/16 natamu sme zborele i drug pat. verojatn one si go fatil muabetot.

Sto positen senzorot i pomal objektivot, tolku porano se javuva.
Zatoa bridge i PnS aparatite imaat preku sila f/11 na raspolaganje.

Dobrata strana e sto i ne moras da zatvoras tolku za da dobies DOF...positen senzor=pogolem DOF za dadena blenda намигнување
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
Mire Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Септември.2005
Поени: 1594
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Август.2008 во 16:50
Hmmm, tuku sto konstatirav deka poslednata fotografija koja ja imam objaveno e slikana so f/16, normalno so Nikon D80.
Problemi so ostrinata nemase ni pred obrabotkata, normalno, ne bese tolku ostra od majka, ama tuku sto izvadiv 40x26.6cm print i ne gledam problem.

Pozdrav, Mire
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
janevskiR Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Октомври.2006
Поени: 236
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај janevskiR Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Август.2008 во 21:28
Originally posted by Mire Mire напиша:

Hmmm, tuku sto konstatirav deka poslednata fotografija koja ja imam objaveno e slikana so f/16, normalno so Nikon D80.
Problemi so ostrinata nemase ni pred obrabotkata, normalno, ne bese tolku ostra od majka, ama tuku sto izvadiv 40x26.6cm print i ne gledam problem.

Pozdrav, Mire

Приметив дека оваа “аномалија“ особено доаѓа до израз ако фокусот е во бесконечност. ... и плус ако и сонцето не ти е докрај наклонето се добива онака како што добив јас
http://foto.idividi.com.mk/portfolio.asp?ID=3248
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <123
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.