|
Англиски јазик |
Внеси реплика | страница <12345 8> |
Автор | |
mileg
Сениор Регистриран: 13.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 1758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
абе луѓе ние уште не сме си го научиле сопствениот јазика па и одозгора и англиски да учиме.Англискиот јазик треба да се укине и да се учи само македонски така ке ја биде државата
|
|
^italina
Сениор Регистриран: 11.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 144 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Masala napredno razmisluvanje samo taka se napreduva vo zivotot (kolku za informacija- anglistite dve godini ucat makedonski jazik na fakultet pa si go naucuvaat), pozdrav |
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не гледам дека некој одговори конкретно на прашањето до сега... |
|
^italina
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
oficijalno primaat onolku kolku sto e propisano vo konk*rsot sto izleguva sekoja godina,samo sto sekogas(barem minatite 4 godini) primaa mnooooooogu poveke(pa posle gi proretcuvaat vo prvite dve godini)
|
|
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пред неполни десет години на психологија при Филозофскиот факултет во СКопје 20 примаа без а 20 со плаќање. Во октомври тогаш со плаќање примиа уште (над) 100. По 1 година бројката се преполови, студентите самите се откажуваа. По 4 - 5 години дипломираа околу 10-15 луѓе од таа генерација. Незнам како е на филолошки факултет.
Изменето од Majkl - 22.Август.2008 во 22:03 |
|
^italina
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
na angliski jazik na filoloski sekogas primaat poveke od propisanoto vo konk*rsot, pa posle gi prepolovuvaat.na apsolventskoto tablo sekoas ima mnogu luge, ama tie polovinata ne se od redovnata generacija, tuku kvadrati i kubovi od prethodni generacii.
|
|
Emilija_90
Група Милото Регистриран: 18.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 46 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ви благодарам на информациите...се надевам дека ќе ме примат...преплашена сум
|
|
Experience...is simply the name we give our mistakes.
|
|
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не терба да бидеш преплашена! Од страв нема фајде, само штета. Секако, треба да си информирана и да превземеш чекори кои лежат реално во твои раце(максимално да се подготвиш на пр. за приемните ако ги има) а воедно покрај план А секогаш да имаш резервен план Б, имено ако не успее англески тогаш дали можеби друг јазик да учиш или која друга насока те инетересира, или можеби пауза 1 год. во текот на која би нашла некоја (привремена) работа малце да заработиш некое евро, денар, што ли... Изменето од Majkl - 23.Август.2008 во 16:29 |
|
nikita
Сениор Регистриран: 29.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1610 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ee so se ne slusnav za filoloski,pogotovo za taa stojka.....pred vreme me izvadija od pamet
|
|
She sells seashells by the seashore...
|
|
Emilija_90
Група Милото Регистриран: 18.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 46 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
утре одам да се пријавам... држете ми среќа да ме примат
|
|
Experience...is simply the name we give our mistakes.
|
|
^italina
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
drzime sreka, samo napred
|
|
mileg
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сакам јазици, англиски ми е меѓу омилените, се трудам да си го усовршувам но мислам дека единствено што ми недостига е да го употребувам секојдневно, да развивам комуникација зошто така најубаво се учи. Почнав да учам и италијански и потешко е затоа што нема каде да го слушам, да развијам добар акцент.------------------------------------------------
Англискиот јазик не треба да се учи веќе треба да се укине.Јас не сум учел и никогаш нема да го учам |
|
mileg
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Баш се прашував кога ќе истресеш некој бисер |
|
Внеси реплика | страница <12345 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |