|
Бакојани се заканува со војна |
Внеси реплика | страница <1 34567> |
Автор | |
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во пракса се покажа поинаку. Грција е таа од која НАТО добива ВЕТО или ДОЗВОЛА. Па сега судете, кој е кој. Изменето од orlov - 18.Август.2008 во 10:02 |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
Polaris
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2007 Локација: Turkey Статус: Офлајн Поени: 1514 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
[QUOTE=oon]ГРЧКИТЕ ВОЕНИ ВЕЖБИ НА ЈУЖНАТА ГРАНИЦА МАКЕДОНИЈА ГИ ЧУВСТВУВА КАКО ПРИТИСОК
- Македонија не располага со информации дека има доволно голема опасност за да може да се гледа на грчките воени вежби на нашата јужна граница како на воена закана врз Република Македонија, меѓутоа како притисок да, изјави денеска министерот за одбрана Зоран Коњановски по денешната средба со заменик амбасадорот на Холандија Говерт Висер. Коњановски и Висер денеска не разговарале за ова прашање туку за влезот на Македонија во НАТО. - За тие состојби денеска воопшто не разговаравме. Сигурен сум дека Амбасадата на Холандија си има свои податоци за тоа колку, во колкав обем и какви се плановите на Грција како членка на НАТО за обука во близина на македонската граница и сигурен сум дека Владата на Холандија односно Амбасадата ќе изгради сопствен став. Ние немаме информации дека има доволно голема опасност за да можеме тоа да го гледаме како воена закана врз Република Македонија, меѓутоа како притисок да, рече Коњановски. Холандскиот заменик - амбасадор Висер потврди дека освен за холандската поддршка за членство на Македонија во НАТО, за друго не било разговарано. Тој не располага со информации за грчки воени вежби на нашата јужна граница. - Немавме такви разговори. Ова беше к*ртоазна средба, за понатамошна соработка и пријателски односи во иднина, изјави Висер.13.08.2008 http://www.sitel.com.mk/?ItemID=D3E796629DBEE74AA3F13A194512070F[/QUOTE] Abe ne se sekirajte od Grcite branitelite se tuka, kako sto ne braneja vo 2001 taka pak ke ne branat..):):):) Изменето од xxll - 18.Август.2008 во 00:23 |
|
Hayatta kimseye güvenme! çünkü beyaz gülün gölgesi bile siyahtır.
|
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А, по кој основ Македонија ќе повика по бранители? Кој се тие Бранители?Каква категорија се, каде постојат- во кој акт на РМ? Чија формација се?
Дококлу мислиш дека Македонија ќе ги повика одбрамбените структури со кои располага тоа е во ред. Кога ќе заминат на борбена задача тие се БОРЦИ. Додека бранители има во Хрватска. Нашиот Устав не предвидел категорија бранител/и. Во него децидно стои: ,,секој кој што со оружје во рака на повик на државата ќе застане на БРАНИКОТ за даго одбрани Уствниот поредок, суверенитет и територијален интегритет е БОРЕЦ,,. |
|
|
|
Pacifist
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: Switzerland Статус: Офлајн Поени: 1618 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
grcite kupuvaat sovremeno oruzje od evropski drzavi kako francija,germanija,italija
sto pravi makedonija ...ili ceka da zapocne vojnata pa mozebi nekoja drzava kako ukraina ke im podari nekoj helikopter
mizerija sme
|
|
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related |
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"Ne e bitna pushkata tuku rakata na junakot koja ja drzi" P.P.Njegosh
|
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
orlov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Атињаните се јунаци со јазикот, а за пушката ако не им помогне НАТО тешка работа. Така да опасност од војна не постои и немаме причина да размислуваме за тоа, а најмалку да се опотеретуваме со доза на опрез или некој си страв. Па, зар не гледате какви им се внатрешните односи со опозицијата?
|
|
|
|
dejanpp
Сениор Регистриран: 30.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
za kolku vreme grcija ke bide unistena ?
odgovorot e za 24h. so kakvo pruzje? odgovorot e so tezok raketen sistem. kade e lociran raketniot sistem? staroto stratesko mesto na rusija a sega go poseduva amerika a go kontroliraat makedonski specijalni sluzbi -edinstvenata najgolema voena baza na balkanot - krivolak. -oruzjeto bese testirano pred nekoj den.. - amerika go postavi za zastita na site zemji koi se protiv rusija. NAJUBAVO KE I BIDE NA GRCIJA POD HITNO DA GI PRIFATI SITE MAKEDONSKI USLOVI AKO SAKA DA NE BIDE IZBRISANA OD KARTATA. A BAKROJANI KE JA SPOMNUVAAT KAKO STO GO SPOMNUVAAT SEGA KRALOT RAMZES. |
|
DelijaSkopje
Сениор Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
УАУУУ!!!! Не сум знаел колку сме биле јаки еј...!!! |
|
dzoni1
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Нов член Регистриран: 06.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 25 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
HAHAHAH me iznasmeeee ako nedaj boze grcija ni objavi vojna ima da ne sotre... Taka da MAKEDONCINA ne zabeguvajte so pametot.. |
|
trnar
Сениор Регистриран: 26.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 184 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Море ме изнасмеја ама ме и ме загрижи.Уште еднаш добив доказ, колкви огромни будали живеат во Македонија и дека поради преголемата нивна концентрација не можеме да направиме озбилна држава.
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во македонија Груевски ќе направи повторно војна бидејќи нема согласност.
|
|
orlov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Свирете ми чалгии.............. и тоа се од срце......................
На ова така ќе кажеше Јонче Христовски ако беше жив. |
|
|
|
ТХЦ Манге
Сениор Регистриран: 10.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 99 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
штета шо вечерва пиев.. кој тхц филм е ова. брао бе.. стварно ме насмеа.. еејјј цар си.. по....по поооооооо.... рече нуклеарно ке ги ништиме ко глуфци???? хахха море ... во оваа вукојебина ни пенкала не произведвиме а камо ли некое оружје опасно...лол Изменето од moira - 14.Септември.2008 во 02:02 |
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ќе ги маваме со теглакис-ајваракис(со сателитско наведување, разбира се!) ако нападнат...
Шега на страна, одамна беше кога имав прочитано во еден странски весник дека наводно има сценарио за поделба на Македонија помеѓу Албанија, Грција и Бугарија. Страшно! |
|
Внеси реплика | страница <1 34567> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |