|
Резонанција во кујна |
Внеси реплика | страница <12345 11> |
Автор | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
... e eee...mi se zgrea pivoto... zamislete na sred doaganje...mi odnema internet... abe ziva se izedov... znaev deka ke me barate... .... a ke me baraat utre i na rabota... jas na direktorkata ke i kazam deka rezonancirav vo kujna...ako me razbere...razbere...ako ne......
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...ubavo za oci...ubavo na dusha...
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
KE JA ISKORISTAM MOJATA...HMMM MODERATORSKA MOKJ
ZA BRISHENJE I KE JA POVIKAM TUKA,..BIBA,OTI ZNAM DEKA KE DOJDE.. SAMO NA JADENJE MISLI....A JAS POSLE KE IZBRISHAM OVA.... BIBO,...AJ,..TE MOLAM ISPRAZNI SI GO SANDACHETO ZA DA TI PRATAM PORAKA....AJ,...TE MOLAM......... |
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Откако завршив со резонанцата во кујна...зачистив и друго |
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... ne mavtaj so glavata...znaeme deka frizurata ti e la fantastiko...cela KV zvoruva...... tamu...vo toa kutijata...ima edno kopce...ke mu turish edno krvce...i koga on ke te prasha se..ti pak ke mu kliknesh... i ..coek ke moze da ti pishi...
...mamma ubavo ja objasniv postapkata... mislam receptot ne e vo gramovi...vo cekori i stapki e... |
mamma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
podobro...nio jas ne bi mozela da objasnam....
|
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мамичко на мд... направив точно како што ми објасни... Како фала,ќе ти испратам вечер и утре свежо планиско ветре...да те освежи дури пиеш кафе и да ти даде сила во дочистувањето низ дома ...Идниот викенд пак ќе ти запеам под пенџери...Доаѓам на контрола |
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... jas si cekam...il na pendzere...il na terasa... il vo parkceto...
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Двете.... мами.... Биба...Рушка....и било кој друг што
доаѓа овде....во резонанцијава во кујна....би ве замолила
да ми напишете....рецепт....како се подготвува....ДИВ ЗАЈАК....
однапред ви благодарам....
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...jas ne sum nekoj dobar sovetuvac...koga stanuva zbor za pecenoto meso...bidejki taka reci se pecam po eden princip... vo Cepter tendereto... bez masnotiii bez nishto... a vtoriot pod folija so se zivo i divo...i doturanje zadolzitelno vino... prvo go pijanam mesoto... zajakot duri i taka pijan go ostavam da stoi 12 pa i poveke casa pa posle go pecam...pod folija na tivko... i so bajagi zacini ...
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И што се случи со ....зајаков......остана ....незготвен........
|
dejanpp
Сениор Регистриран: 30.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
za da se zgotvi zajak e lesno isto e kako da gotvis stek samo sto treba da znaes kako da mu ja odzemes mirizbata
edna taktika za da premirisa e da stoi vo rasolnica 24 casa dodeka se vari ke mu stavite olovina litar crveno vino i mnogu luk i drugi zacini po zelba |
mamma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mamma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pirjani zec Potrebno: 1 zec od 2-3 kg, 100 g brašna, 100 g putera, 200 dl bijelog vina, 200 g povlake, so, biber, kocka šećera, 1 kašika senfa, 1 limun, 200 g mrkve, 100 g peršuna, 100 g crvenog luka, 3-4 lovorova lista, nekoliko zrna bibera, sirće, voda. Priprema: Očišćenog zeca staviti u marinadu, koji se priprema tako da se prvo u vodi prokuha povrće, lovor, biber i sirće, pa doda so. Kad se to ohladi spustiti zeca i držati ga u pajcu na hladnom mjestu oko dva dana uz povremeno okretanje. Potom zeca izvaditi, osušiti i nasječi na 4 dijela, posoliti. Prepržiti zeca na ugrijanom puteru sa svih strana. Meso izvaditi i ostaviti na toplo mjesto. Povrće iz marinade procjediti, spustiti na ugrijani puter, posoliti, pobiberiti, dodati malo senfa, kocku šećera i limunovog soka, pa ga dinstati dok povrće ne omekša. Povrće propasirati, vratiti u posudu, naliti vino i dodati zečje meso. Kad se sve zajedno malo propirja, umiješati povlaku umućenu s brašnom. Još samo malo pirjati i služiti uz okruglice od hljeba ili krompira. |
Внеси реплика | страница <12345 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |