|
Светски познати луѓе |
Внеси реплика | страница <1 56789 24> |
Автор | |
Pacifist
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: Switzerland Статус: Офлајн Поени: 1618 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sami frasheri-ja ima napisano prvata turska enciklopedija(albanec)
Изменето од nema sto - 16.Август.2008 во 21:53 |
|
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related |
|
Pacifist
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: Switzerland Статус: Офлајн Поени: 1618 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
inva mula-edna od najdorite operski pejacki u svetot
|
|
|
stereo
Група Регистриран: 15.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 55 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
adem jashari-no coment
bernard kushner(francuzki minister za nadvoresni raboti) dodeka bese administrator na UNMIK kazal: "da imase nobel price za heroizam toa sigurno ke go dobiese adem jashari" |
|
sve se vrti u krug
|
|
Polaris
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2007 Локација: Turkey Статус: Офлајн Поени: 1514 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da be da i prvata amerikanska enciklopedija ima napisano ovoj sami frasheri.. |
|
Hayatta kimseye güvenme! çünkü beyaz gülün gölgesi bile siyahtır.
|
|
KUKOC7
Сениор Барон Минхаузен Регистриран: 26.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 1852 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mi se cini deka site poznati luge se siptari koa citam vaka posotvi i pravo se cudam ....
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nema sto da ti se cini ..... taka e i tacka
|
|
KUKOC7
Сениор Барон Минхаузен Регистриран: 26.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 1852 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
drugar za prv pat ke se slozam so tebe
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e bre Drugar ... koga bi me znael poubavo
i koga povnimatelno bi gi cital rabotite kako sto gi pisuvam bi se slozuval i povece |
|
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
i ne samo ti .....
i mnogumina koi citaat so tudji oci |
|
Polaris
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2007 Локација: Turkey Статус: Офлајн Поени: 1514 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I jas se cudam ama nema sto, koga ke tvrdat nesto a znam deka ne e taka, dur da se raspravam velam da be da taka e Изменето од xxll - 18.Август.2008 во 15:23 |
|
Hayatta kimseye güvenme! çünkü beyaz gülün gölgesi bile siyahtır.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
GROUCHO MARX
ne e rodnina na Karl Marx , nitu e komunjar no site go znaat |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
dudulovski
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 998 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Aaa грешка си. Карл Маркс им е брат на браќата Маркс (Гручо, Гумо, Зипо, Харпо и Чико) ,само што се откажале од него зашто бил комуњар. |
|
Еден литар ракија на ден и секогаш ќе бидеш здрав како дрен.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
me mi go brukaj GROUCHO
toj nikogas ne bi imal takov brat pa makar i otkazan Изменето од anakin - 18.Август.2008 во 15:39 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Pacifist
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
LifeHe finished gymnasium in "Zosimea" Greek language school in Ioannina. There, he came in touch with west philosophy and studied languages like Greek, French and Italian. With the help of a personal teacher, he also learned Arabic, Turkish and Persian. In 1872 he migrated to Istanbul where he worked in governmental press bureau. His lifetime goal, as that of many other members of Albanian renaissance, was the development and improvement of Albania's culture and independence of the country. Along with his elder brother Abdyl, Hasan Tahsini, Pashko Vasa and Jani Vreto, he founded the Central Committee for the Protection of National Albanian Rights. Early in the 1879, this committee prefermented a commission for Albanian alphabet. Also, the Society for the Publication of Albanian Writings was founded and headed by Sami Frashëri, where Albanian scholastic books and texts were compiled by him and his brother Naim. He died in June 18, 1904 after a severe illness at his home in Erenköy, Istanbul. Dictionaries and Encyclopedical Works
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 56789 24> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |