IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Црвенковски старо-нов лидер на СДСМ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Црвенковски старо-нов лидер на СДСМ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 35>
Автор
Порака
oon Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Мај.2008
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 397
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2008 во 02:58
По завршување на претседателскиот мандат Црвенковски дефинитивно се враќа во редовите на СДСМ. Претседателот одлучил, со Груевски ќе се соочи на избори, но не на претседателските, туку на парламентарните.

- Г-дине Груевски, оваа желба не можам да не ви ја исполнам. Ќе се соочиме на избори, ама не на претседателските како што вие сакате, бидејќи на нив и не можете да учествувате, туку на парламентарните кога и да се одржат. Ви ветувам дека вистинската политичка битка за вас, допрва почнува. Ќе се вратам и ќе се активирам во СДСМ за да оваа погубна политика на ВМРО биде поразена - изјави претседателот на РМ Бранко Црвенковски.

Претседателот на денешната конференција одговори на сите прашања на кои беше прозван изминативе 10 дена.

Прво се огради од тезата дека го аболицирал Заев и не ги потпишал указите за 6-те закони поради тесно партиски мотиви, односно како неформален лидер на СДСМ.

- Дали сум Јас неформален лидер и на ЛДП и Јован Манасијевски?

- Дали сум Јас неформален лидер и на довчерашните коалициони партнери на Груевски, НСДП и Тито Петковски, Либералната партија и Стојан Андов, на поранешниот член и министер од редовите на ВМРО-ДПМНЕ Оровчанец?

- Дали сум Јас неформален лидер на ДПА и Мендух Тачи?

Зошто тогаш и сите тие го бојкотираа парламентот и зошто и сите тие позитивно реагираа на моите предлози и најавија враќање во Собранието и другите институции? - праша претседателот.

Своите потези тој ги оправдува со потребата да се нормализира парламнетарната демократија во земјава и опозицијата да се врати во Собранието. Според него тоа се уставно загарантирани права на претседателот.

- Да се прогласи за “државен удар“ примената на Уставот и со него доделените ингеренции е евтин популизам и свесно манипулирање со јавноста. Сосема обратно, оневозможувањето Претседателот да ги применува своите уставни права и надлежности, нешто за што овие изминати денови се води хистерична кампања и се вршат невидени притисоци е обид за државен удар и ставање на Уставот вон сила - вели Црвенковски.

На обвинувањата на премиерот Груевски и вицепремиерот Ставревски дека со непотпишување на Законот за енергетика Македонија губи 50 милиони евра годишно, претседателот реплицираше:

- Ако е тоа точно, се поставува едно логично прашање: Зошто цели две години наназад Владата на чело со Груевски и Ставревски не го донесе овој закон? Дали тоа значи дека штетата по истата логика за тие две години е 100 милиони евра? Кој ќе ја сноси одговорноста за тие изгубени пари на граѓаните?

За крај Црвенковски му порача на Груевски дека ако има намера да го уплаши или замолчи се обраќа на погрешна адреса. Политика што ја спроведува е политика во која верува и од која нема да отстапи.

http://www.sitel.com.mk/?ItemID=003E59D7D5BFD846956A29ADC4AA032B
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2008 во 04:40
Не ми е јасен насловот на темата!

Те молам само појасни ми кога Црвенковски излегол од СДСМ...ќе бидеш љубезен?

Кон врв
Karamazov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Мај.2008
Поени: 144
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Karamazov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2008 во 12:13
Iskreno zalam za SDSM
tre, tri, tra
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2008 во 13:20
Originally posted by moira moira напиша:

Не ми е јасен насловот на темата!

Те молам само појасни ми кога Црвенковски излегол од СДСМ...ќе бидеш љубезен?

Na gospodata ne im e jasno deka Crvenkovski koga stana drzjavnik vo SDSM ja ostavi duplikatot chlenska knishka. A, onaa so orginal 001, denje ja nosi na srce, a nokje si ja chuva pod pernica.
Definitivno, moira....narodov ne ni e upaten, a e inficiran.

Mislam dekakje se slozjish?
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
invader Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Март.2008
Поени: 442
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај invader Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2008 во 13:34
prekuu                 ,da ne kazam sto!!
在美居住和工作 ——快来参加官方举办的美国绿卡抽奖!
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2008 во 13:35
pa dobro e da se vrati
ne e ubavo custvo od debakl na vosjka bez vojskovodecголема%20насмевка

Изменето од anakin - 15.Август.2008 во 13:36
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
mileg Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Јули.2008
Поени: 1758
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mileg Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2008 во 23:56
Да знаете дека СДСМ како партија ке се распадне и ке нема веќе да остои на политичката сцена,а Бранко нека не се враќа кај комунистите
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2008 во 00:45
Originally posted by mileg mileg напиша:

Да знаете дека СДСМ како партија ке се распадне и ке нема веќе да остои на политичката сцена,а Бранко нека не се враќа кај комунистите

А, парастос ќе има ли?голема%20насмевка
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2008 во 11:28
А што ќе прави ако не се врати...?????
Ќе чека да дојдат по него...????
Овие другиве...???!!!!

Нападот е најдобра одбрана....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2008 во 13:47
Сигурно ќе се врати од едноставна и проста причина, а тоа е дека и ние кога одиме на одмор, на излет, на печалба, на љубовен излет, по поминувањето на времето а некогаш пред време се враќаме таму од каде сме и заминале- односно дома. Така и Б/Ц каде би одел после дождот кога знаеме дека за време на дождот немаше чадор. Мора дома за да си ја промени накиснатата облека.
Кон врв
mileg Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Јули.2008
Поени: 1758
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mileg Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Септември.2008 во 16:26
Originally posted by orlov orlov напиша:

Сигурно ќе се врати од едноставна и проста причина, а тоа е дека и ние кога одиме на одмор, на излет, на печалба, на љубовен излет, по поминувањето на времето а некогаш пред време се враќаме таму од каде сме и заминале- односно дома. Така и Б/Ц каде би одел после дождот кога знаеме дека за време на дождот немаше чадор. Мора дома за да си ја промени накиснатата облека.

Орлов и јас слушнав нешто за тосда дека се враќа ама како член на сдсм не како лидер.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Септември.2008 во 17:25

Originally posted by orlov orlov напиша:

Орлов и јас слушнав нешто за тосда дека се враќа ама како член на сдсм не како лидер.

Па супер е сите си се враќаат дома. А, народот каде ќе оди?
Кон врв
SuicideMessiah Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Август.2008
Поени: 157
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај SuicideMessiah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Септември.2008 во 21:13

Naprotiv...vremeto za prikazni pomina...vreme e za rezultati...a rezultati nikade...tokmu toa ke bide najsilnoto oruzhje na Crvenkovski protiv G'uevski.Taka da narodot momentalno vo Crvenkovski poznava chovek koj ke ja vnese drzhavata vo EU pa zatoa i nadueniot rejting na G'uevski se namaluva a rejtingot na Crvenkovski raste so sredno tempo kako rezultat na negovata eksponiranost vo mediumite.Shto znachi ona shto ke bide pogubno za DPBNE e da dozhivee poraz na parlamentarnite koga i da se odrzhat bidekji so vleguvanje na Makedonija vo EU za vreme Brankov mandat ke bide pogubno za G'uevski.
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Септември.2008 во 21:51
Червенковски имаше доволно време да ги заврши задачите што ги има Гвујо сеа.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 35>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,171 секунди.