|
Дали ги памтите настовниците кои биле добри? |
Внеси реплика | страница 123 6> |
Автор | |
superboy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Добар човек Регистриран: 08.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 103 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 08.Август.2008 во 09:40 |
Јас да.Мислам дека добрите луѓе не се забораваат лесно. затоа што има многу пријатни моменти со тие луѓе.Ги очекувам вашите мислења.
|
|
KUKOC7
Сениор Барон Минхаузен Регистриран: 26.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 1852 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
misalm gi pomnam skoro site i od sredno i osnovno ama vo pametenje najveke od se ostanuva eden nastavnik ili nastavnicka
toa e onoj od 1-4 odd tie site gi pomnime
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... iako imav sreka da ucam od luge koi so ljubov ja rabotea svojata rabota... i mnogu e teshko da se odvojat najdobrite od dobrite... posebna traga vo mojot zivot...pokraj ucitelot Trajan Korunovski... koj beshe fantasticen ucitel i pedagog...ostavi i nastavnikot po matematika Mirko Micev koj beshe eden golem pedagog...covek koj znaeshe "da gi natera" ucenicite da ja zasakaat matematikata...kako i profesorot Markov od srednoto ekonomsko ucilishte vo Veles... koj na svoj shegobien nacin "ne terashe" da gi citame delata za razrabotka i lektirite... nemu posebno sum mu blagodarna...za toa shto sum deneska... i imam moznost da gi sledam nivnite tragi...zatoa shto imashe golem opus knigi... i za ispitot Detska literatura me spasi bidejki edna kniga ne mozev nikade da ja najdam...a mi beshe za razrabotka... sekoja cest za takvi anonimni-no golemi velikani...
|
|
superboy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Добар човек Регистриран: 08.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 103 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Многу убави работи содржи форумов.Тоа што го рече Мамамд е навистина паметно.
|
|
Работата го краси човекот а мрзата го гнаси.
|
|
KUKOC7
Сениор Барон Минхаузен Регистриран: 26.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 1852 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sredno ucev u Orce i Teglarot - Jovan Ilievski mi predavase matematika.... za dve ocenki ne pominav odlicen vo vtora godina znaci se 4- 5 mi bea ocenite a toj Teglaristeto me ostavi na polaganje!!!!
|
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Од основно:
1-4 одд. Мишкоска Цветанка - сјаен педагог, иако знаеше со огромна пасија да ни зборува за политиката и комунизмот(времињата беа такви), гледањето на вториот ДНЕВНИК по цртаниот филм беше задолжително бидејќи утредента ги прераскажувавме вестите, така уште во второ одд. научив за УН, САД, СССР, Будимир Лончар тогашниот амбасадор во УН и тн. Сеуште памтам две големи вистини кои ни ги кажуваше: „Добриот збор челични порти отвора!„ и „Работата човека го краси, а мрзата го гнаси!„. 5-8 одд. наставникот Борис по историја - извонреден предавач. Стојна по македонски јазик - ја всади во мене љубовта кон македонскиот литературен јазик иако не ми е мајчин ни тајчин(татков) . класната Цветанка Миткоска и наставник по географија - невидена пожртвуваност, љубов кон учениците инаку многу досаден предавач. по физичко Мира - секогаш ми прогледуваше низ прсти кога не носев опрема, а тоа беше често. Многу љубезна особа. по хемија(не се сеќавам на името): - Многу интересен предавач, иако на моменти знаеше да биде непотребно строга(стар ков на педагози) средно: професорот по англиски Димитар Тодоровски - мене многу драга особа, преведувач на многу филмови кои на времето играа на МТВ, но многумина не го сакаа. професорката по физика и класна Софија Јуруковска - досаден предавач, сјаен педагог, секогаш подготвена да се најде за помош. професорот по логика и философија Ферхан Кочан - сјаен предавач, благороден човек, издаде книга неодамна: ВАЖНО ЈЕ ДА СМО ЉУДИ и еден куп предавачи од Balassi институтот во Budapest, Унгарија. Изменето од Majkl - 11.Август.2008 во 00:46 |
|
bond....james b
Сениор Регистриран: 10.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ja edvaj pamtam ,baba mi kao sevikase,
a ,ne tamu nekoj, koj sto ve nerviral nekolku godini |
|
You live only ONCE!
|
|
Ani4ka_xxxxxxxx
Сениор Регистриран: 30.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 163 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
abe nikoj ne se dobri! site krijat po nekoi "losotii" celo vreme ke ti se praj "angel" a onda nozot v grb
|
|
St|Ll wA|t|nG f0r mY pR|nCe ChArm|nG...
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да. Во тек на цело школување имаше можеби само двајца-тројца такви, но секогаш со задоволство се сеќавам на нив
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
gi pamtam ...
ucitelot Blagoja Gjorcevski nastavnikot Naum Lazarevski, matematika nastavnickata Radmila Prodanova, makedonski profesorot Tomislav Manic, istorija |
|
BarbB
Сениор Регистриран: 17.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 149 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
да ги памтам добрите наставници, некои од нив ми беа инспирација во животот
|
|
Black_girl
Сениор Beauty in Darkness Регистриран: 12.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 174 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Абе за памтење ги памтам, ама искрено никој не ми оставил добар впечаток како личност, а камоли како добар наставник. Онака просечно ок.
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Од прво до четврто....учителот Драган....од петто до осмо...
наставничката по хемија Цветанка....во средно класниот
Драган...тоа се професори кои што имаа големо влијание
врз мене...............а еден само еден професор од факултет...
Димишковски......е само него сакам да не го паметам....
|
|
super babicka
Сениор Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 348 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kako moze da se zaboravi prekrasnata mila i nezna ucitelka /od prvo do cetvrto oddelenie/ Ratka Videvska i nejziniot soprug koj isto bese ucitel sega pocinati-ili nastavnikot vo osmoletka Andon po istorija -pametam na negoviot cas site podzinati go slushavme kako ni raskazuva i so zadovolstvo iako vo godini seuste dobro se drzi -pri sekoe srekavanje gushkanjeto ne ni bega.
|
|
Внеси реплика | страница 123 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |