|
Алергија |
Внеси реплика | страница <1 7891011 13> |
Автор | ||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Алергијата е недостаток на некој кожен протеин. што значи дека ако сега го немаш дека може некога ке го имаш. но сепак кој има хронична алергија не се надокнадува зашто тој протеин воопшто не ни постои во телото кај таа личност.
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Лоратединот се зема како на пример ако си алергичен на трева или инсекти а одиш на излет... Но ништо чудно ако заспиеш од него. Патем тој не делува на хронични алергии ако се внесе после убод (пример од оса), затоа Синопен (мислам ттака се викаа ампулите) се добри. |
||
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Имам алергија на поленов прав, од мај до септември ми е пекол.
Алергична сум и на куќна прашина ама ја толерирам, а од поленот си имам страшна мака
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мислам дека не постои потешка алергија од тоа Марија.
А често се сретнува ако си на полен и на прашина да си |
||
|
||
blackeye
Сениор The Body Регистриран: 24.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 4058 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
имам алергиска реакција само на морска вода во комбинација со сончеви зраци....со езерска вода немам проблем...
ако одам на море земам лоратидин неколку дена пред да тргнам и во текот на одморот, а навечер редовно се мачкам со маст(фенерган), и ми се повлекува. не е страшно но сепак нервира(страшно пецка и чеша)
|
||
Ne znam kako da pobegnem
od sna, I ne znam dal' te iko voli kao ja, Al' ne bi ova noc tako bolela, Da me nisi volela.... |
||
BACHIOS
Сениор Регистриран: 21.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1517 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mislam deka nemas alergija- ronis so otvoreni oci a morkata voda e hipertonicna i pravo vozpalenie na ocite. |
||
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
|
||
blackeye
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ama nemam problem so ocite! dobivam crvenila na kozata, ocite mi se ok
|
||
Ne znam kako da pobegnem
od sna, I ne znam dal' te iko voli kao ja, Al' ne bi ova noc tako bolela, Da me nisi volela.... |
||
blackeye
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ama nemam problem so ocite! dobivam crvenila na kozata, ocite mi se ok
|
||
Ne znam kako da pobegnem
||
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Takva alergija na kozata imav i jas...prvite nekolku dena
na sekoj godishen odmor.Velam...ja IMAV,..sega ja nemam no sega pred sekoj odmor odam vo solarium barem polovina chas (5+5+7+10min)edna nedela, pred izlozuvanje na sonce. Inaku,tie alergii se strashno nezgodni Изменето од mamma - 27.Август.2008 во 14:58 |
||
BACHIOS
Сениор Регистриран: 21.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1517 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne e alergija tuku fotosenzitivnost, te foto cuvstvitelnost osobeno ako nemas mnogu kontakt so sonceto t.e odis na plaza bel kako sirenje |
||
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
|
||
konan
Сениор Регистриран: 27.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 749 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
hahaahh konan pozdrav i za tebe druze
|
||
|
||
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
читав вчера во едно списание, дека доколку кивнеш неколку пати по ред,... тогаш се работи за алергија... сега ми е мене јасно зошто јас кивам по 5-6 пати
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ај си реков, мина сезоната на алергии, и ги прекинав лоратадин...Леле мајко што ме снајде, едвај дишев...па пак почнав да ги пијам.
А завчера пред да заврне, незнам некој дали имал такво искуство, небото беше некако поклопено, се осеќав како во стаклено звоно, спарнина,особено ми беше тешко непосредно пред дождот, а морав да бидам надвор. Ме фати така еден притисок во градите, неможев воздух да земам, мислев ќе умрам. После заврна, ми олесна малку. Незнам, имал ли некој такво искуство и дали и тоа има врска со алергија?
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Внеси реплика | страница <1 7891011 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |