|
Mакедонска музика |
Внеси реплика | страница <12345 16> |
Автор | ||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Добро бе девојче, сите сфативме дека си ги сакаш Паркетите најмногу на свет, ама една работа е да ги сакаш и да ги слушаш, сосема друга работа е да тврдиш дека биле закон во македонската музика, заедно со Суперхикс и Фолтин... Си слушнала ли ти нешто друго освен Паркети & Ламинати, си прочитала ли некаде дека постојат и групи како Леб и Сол, Мизар, Архангел, Синтезис, Анастасија... Пејачи и пејачки не спомнувам, оти не ги сметам за пејачи разни Јован Јованов-и, Врчаци, Билбиловци... и остала компанија...
Не го оправдува младоста вашето музичко непознавање... Кажи си дека ги сакаш и обожаваш Паркети и готово, ама немој никогаш да ги ставаш пред музички величини од типот на оние што претходно ги спомнав...
Кога ќе се прочујат Паркетите малку пошироко од Битола или од каде беа, кога ќе полнат стадиони со народ и ќе направат барем една свирка која ќе ги смести во легенди, кога ќе ги викнат во Њу Јорк или Лондон да свират во живо пред странска публика... е тогаш дојди и слободно напиши дека Паркетите станале закон во македонската музика!.. Изменето од anastea - 09.Август.2008 во 16:25 |
||
Turvior
Нов член Регистриран: 09.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 25 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
se slozuvam so anastea, parketi se dobri no da ne zaboravame deka osnovata na rokov vo makedonija go postavija mizar i arhangel i deka nikogas NIKOJ nema da mozi da ja zameni nivnata orgiginalnost.
|
||
macaparket
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 26.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 293 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
OK vase mislenje si e vase mislenje.
Ja ne se karam,poso ko so bi rekol sasho: "FALA IM NA SITE I TIE SO NE SAKAAT I TIE SO NE MRAZAT..SITE STE VO PRAVO!!" Pozdrav!! |
||
UMRENI LJUGE UMRENI LJUGJE
NA UVO MI SE DERAT UMENI LJUGJE UMRENI LJUGE MNOGU GOMNA SERAT |
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
"FALA IM NA SITE I TIE SO NE SAKAAT I TIE SO NE MRAZAT..SITE STE VO PRAVO!!"
E ова им е убаво шо го кажале.
Само да се разбереме, јас Паркети ниту ги мразам, ниту ги сакам.
Едноставно, нивната музика не ми се допаѓа.
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ок бре луѓе, различни вкусови, не мора да се карате
ми личите ко дедото и внучето кои се карале сите се закон за тие што ги слушаат ги имам слушнато и Паркети и Суперхикс и Леб и сол и Архангел и многу други, и мене лично сите ми се допаѓаат, и сите си имаат своја специфика, а сите различно ги разбираат а и не можеш да ги споредуваш, бидејќи се доста различни типови на музика |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е па тогаш јас во твојата прикаска сум дедото...
Ич не се секирај, внучко, никој не се кара, само си разменуваме мислења...
За вкусовите не дискутирам и не спорам...
И да... не се споредуваат некои од гореспоменатите... тоа ти е како онаа старата, да мешаш баби и жаби...
|
||
mia**
Нов член Регистриран: 09.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 12 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
religija
|
||
WhizKid
Група Регистриран: 13.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 82 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нека си ја сакаме нашата музика, без разлика на жанрот
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
vvrteski
Нов член Регистриран: 21.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Cel den baram edna makedonska pesna i nikade ne mozam da ja najdam. Mislam deka se vika ``son sum sonuval ``
mislam dka e od Vlatko Stefanovski ama ne sum siguren. Dali nekoj moze da mi pomogne ???? |
||
WhizKid
Група Регистриран: 13.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 82 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
www.vlatkostefanovski.com.mk Види да нема нешто тука. |
||
vvrteski
Нов член Регистриран: 21.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne ja najdov :) ama sepak Fala Изменето од vvrteski - 22.Август.2008 во 01:53 |
||
Evenstar
Сениор Вечен оптимист Регистриран: 09.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 3388 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не е од Влатко песната, ако е таа што мислам, тогаш се работи за “Сон сум сонил“ од Венко и Чапај... е сега, каде да ја најдеш... пробај на www.radiomk.com во download...
|
||
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
|
||
Внеси реплика | страница <12345 16> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |