|
Што мислите за градот Струмица? |
Внеси реплика | страница <1 1516171819 31> |
Автор | ||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ako mislis na flipernicata BOND veke ja nema, a na nejzino mesto iako sum minal od tamu bezbroj pati ne sum zabelezil sto ima. Inaku flipernicite gi zamenija bezbroj internet kafulinja, so kapacitet od 10 stola. Toa e MODERNI vreminja , nikako druzenje samo zevanje u kompjuter. |
||
mikeg
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 305 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
GRADOT STRUMICA E MNOGU UBAV GRAD A I GRADONACALNIKOT E SERIOZEN I GRADOT IM GO NAPRAVI KAKO RAJ
|
||
Elena.Eli.Elence
Нов член Регистриран: 08.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Strumica e najubavio grad i ne ima ubavi zeni,ubavi fraeri,ima noken zivot ludnica i pred se narodo e mnogo fin i ljubezen a ne kako nekoj drugi gradove koj nemat opsta kultura.A jA sam od Veles i veles e dobar grad ne vikam ali Strumica e bolja. Taka da majka mi e od Strumica a tatko mi od veles a mene se poveke me vlece na kaj strumica.Ne znam za so,ama krvta ne e voda,Strumica e super grad mos imat glup akcent ali bar imat opsta kultura a ne veleska kultura.Iako sam od veles kazuvam deka veleskata kultura e nula,i deka narodot e mnogu ljubomoren i sebicen a inace ni veles ne e los grad sam treba da se smenat nekoj glupi raboti.Tolko od mene i POZDRAVVVVV
|
||
sherril
Нов член Регистриран: 29.Мај.2008 Локација: Switzerland Статус: Офлајн Поени: 8 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ma strumica e najubav grad...
barema za nas strumicanite ne go cepkajte nasio dialekt da ne pocnam da vi pisam na sr nema nikoj da me razbere |
||
jas
Нов член Регистриран: 19.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 15 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
СТРУМИЦА=ЕВРОПА КОЈ НЕ ВЕРУВА НЕКА ПОВЕЛИ
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
Valeta
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 24220 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Во него триста чуда ,чак и Ловен дом |
||
dart
Група Регистриран: 28.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 39 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
najubaviot grad vo makedonija mnogu e ubav ednas bev vo nego i mi se zasvgja sakam da ziveaam tamo
|
||
noobss
Нов член Регистриран: 24.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
хаха најубавиот дада
|
||
KUKOC7
Сениор Барон Минхаузен Регистриран: 26.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 1852 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Posle Abolicijata cel grad mi mirisa na rasipano!!!!!
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ВЕСТ СО ВИКЕНД ТУРИСТИТЕ ВО СТРУМИЦА
Странците нема на што да ги потрошат парите "Овде биле ослепени неколку илјади војници, сакам дадобијам некоја литература, да прочитам за битката, но за жал нема што да се купи и се што можам да понесам од овде се фотографиите", вели холанѓанката Дафне Крушнер Летово речиси секој викенд странски гости од Холандија и Белгија доагаат во струмичко и ги посетуваат културно историските споменици но и природните убавини во овој регион. Доаѓаат организирано во групи од по 30 гости. Остануваат два до три дена и во тој период уживаат во гостопримливоста на струмичани и во богатата култура и историја. Но за жал не трошат многу пари, не дека се циции туку нема на што. Струмичани ниту оддалеку не знаат што и како да им понудат и да им извлечат едно евро повеке од џебовите. Странците во струмичко за време на викендите не можат да купат сувенири разгледници од овој регион, уште помалку да купат некој еколошки производ а да не зборуваме за поинтересни и поатрактивни содржини од типот на посета на водопадите со магариња. Странците доаѓаат уживаат и заминуваат а струмичани и понатаму тапкаат во место со долго најавуваниот алтернативен селски туризам. Туристите од Холандија и Белгија во струмичко доагаат како дел од повеќедневна посета и прошетка низ Макеоднија. Се сместуваат во хотел од каде пак со автобус организирано се шетаат по регионот. Прво ги посетуваат манастирите Св. Леонтиј во Водоча и Св. Елеуса во Велјуса. Таму се запознаваат со историјата на овој регион. Се информираат за Цар Самуил и неговата ослепена војска. Се восхитуваат на древната архитектура, фескоживописите иконите. Зачудени се од фактите дека овде имало цивилизација пред 10 века.... ,, Изненадена сум. Вашиот град и Македонија е полна со стари цркви со историја, интересни приказни. Сме слушнале за тоа но првпат доагаме. Еве овде биле ослепени неколку илјади војници. Сакам да добијам некоја литература за тоа што се случувало во битката во 1014 кога биле ослепени војниците, ама за жал нема овде што да се купи освен да се ужива. Единствено што ќе понесам од овде се фотографиите што ме сликаше мојот пријател", кажа Дафне Крушнер од Холандија која најде замерка што околу манастирите нема да се купи ниту еден сувенир или пак мали икони, крстови, бројаници, каледнари... Странците задолжително се искачуваат и на Беласица, шетаат покрај водопадите и обично одат на ручек во подбеласичкото село Габрово во домот на семејството Костадинови. Таму уживаат во вкусовите на македонски традиционални јадења, како тавче гравче, струмички оризарник со пилешки батаци или гонене петел како што го претставуваат Костадинови специјалитетот пред гостите, мезат сеонска салата и ја залеваат со струмичка мастика. "Имате недопрена убавина која треба повеке да ја рекламирате. За жал во близина не гледам ниту еден сместувачки капацитет, треба да подразмислете малку,, рече Јохан Солберг, пензионер од Холандија кој лани бил на Смоларскиот водопад и годинава по втор пат доага во Струмциа. Тој со неколку свои пријатели се прошета и по село Габрово. Се распрашуваше за малините, јагодите, капините кои ги имаше во речиси секој селски двор, но за жал немаше никој да му продаде, селаните само љубезно ги отпоздравуваа гостите. По посетата на Габрово групата туристи која минатата недела беше во Македонија се симна во Срумица каде во турското маало до доцна во ноќта за нив беше организирана забава со плех музика. Тука се чини странците најмногу се опуштија. Се фатија на оро и мешаа со колковите како што ги учеа домаќинките. Песните очигледно им се погодија бидејќи летаа башиши од по 10 евра за музикантите. Гости од Холандија и Белгија се очекуваат до крајот на септември. Нивната бројка треба да биде околу 600 бидејки семејството Костадинови во соработка со хотелот Илинден ова лето биле ангажирани за 30 организирани групи. |
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Toa e toa za sto ti zborev Blueplayer, KIC bez sodrzina toa e Strumica, dva dena ti e interesno a posle svakas deka nema nikakva raznolikost, se taa pak taa sema.
Za kulturni vrednosti da ne zboruvame cista 0, katastrofa, mene takva ubavina ne mi se dopaga. |
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
другарче
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
Внеси реплика | страница <1 1516171819 31> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |