IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Уапсен и аболиран градоначалникот Заев
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Уапсен и аболиран градоначалникот Заев

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2122232425 33>
Автор
Порака
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Статус: Офлајн
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2008 во 19:54
nemozev da izdrzam
morav da
pastiram
големо%20гушкање
Да, г-дине градоначалник дрзок е...мошне дрзок е тој што ја потпиша аболицијата, го знаеме и го чувствуваме тоа сите македонци...17 години ја трпиме неговата дрскост!
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Polaris Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Октомври.2007
Локација: Turkey
Поени: 1514
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polaris Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2008 во 20:17
Ova e drzava bre za nekoji vazi zakonite za nekoji ne, pisi propalo makedoska rabota..
Crvenkoski dur e predsedatel na Makedonija nisto ne prajme..
A Gruevski neznam kako ke vodi borba protiv organiziranijot kriminal????

Jas mislam deka pod hitno treba da se sprovede vonredni predsedatelski izbori vo Makedonija...

Hayatta kimseye güvenme! çünkü beyaz gülün gölgesi bile siyahtır.
Кон врв
Oli4ka Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 29.Јули.2008
Поени: 40
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Oli4ka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2008 во 20:50
Originally posted by anakin anakin напиша:

nemozev da izdrzam morav da pastiramголемо%20гушкањеДа, г-дине градоначалник дрзок е...мошне дрзок
е тој што ја потпиша аболицијата, го знаеме и го чувствуваме тоа сите
македонци...17 години ја трпиме неговата дрскост!

Abe kako prvo GOSPODINOT Zaev prifati abolicija zosto bea maltretirani vo zatvorot za vasi informacii Gospogata Irinka bese pod infuzii 7 dena za toa prifati abolicija zosto ne sakase negovite sorabotnici da bidat matretirani...
A sto trpite pa vie,tesko nas vo tie 4 godini so "gopodinot" Gruevski...Sto pritvara samo nevini luge,abe neka pocne prvo od nego ako saka da go sopre kriminalot vo Makedonija...

Bruka teska si Grujo zosto ne si odes od Makedonija i da si lecis komleksi...
Кон врв
Pacifist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: Switzerland
Поени: 1618
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2008 во 21:32
sum vi rekol jas
dodeka branko e na nekoja funkcija vo ova drzava ,makedonija nema da ide napred
ovaa rabota sto ja napravi sega ja napravi na grcki nacin
tie go upotrebija vetoto protiv makedonija bez nikakvi argumenti
branko go iskoristi toa pravo i mu dade sloboda na eden drzavjanin za koj ne e potvrdeno dali e cist ili ne
e pa lugj da bese cist zaev nemase da ja prifati taa prokleta abolicija
ovaa e navreda za site drzavjanini na Makedonija
koj mu e blizok na branko moze da bide vecno sloboden,bez razlika dali toj napravil nekoj kriminal ili ne,a koj ne mu e neka si skrsi glava  

Изменето од moira - 04.Август.2008 во 00:00
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Август.2008 во 00:31
Originally posted by Oli4ka Oli4ka напиша:

Originally posted by anakin anakin напиша:

nemozev da izdrzam morav da pastiramголемо%20гушкањеДа, г-дине градоначалник дрзок е...мошне дрзок
е тој што ја потпиша аболицијата, го знаеме и го чувствуваме тоа сите
македонци...17 години ја трпиме неговата дрскост!

Abe kako prvo GOSPODINOT Zaev prifati abolicija zosto bea maltretirani vo zatvorot za vasi informacii Gospogata Irinka bese pod infuzii 7 dena za toa prifati abolicija zosto ne sakase negovite sorabotnici da bidat matretirani...
A sto trpite pa vie,tesko nas vo tie 4 godini so "gopodinot" Gruevski...Sto pritvara samo nevini luge,abe neka pocne prvo od nego ako saka da go sopre kriminalot vo Makedonija...

Bruka teska si Grujo zosto ne si odes od Makedonija i da si lecis komleksi...

Интересна изјава од Оли4ка...биле малтретирани и поради лошата здравствена состојба на своите соработници, секако под принуда од дрскиот потписник на аболицијата и притисок на својата совест од преголема грижата за своите соработници, вашиот ценет градоначалник ја прифатил аболицијата!

Браво за покажаниот алтруизам. Секоја чест!

Само не ми е јасно зошто тогаш се повикува на нечија дрскост?

Најверојатно ова е она за што пишував во врска со алтруизмот на еден друг подфорум, дека алтруистите понекогаш од преголемо човекољубие знаат да забегаат и да не бидат свесни за последиците кои притоа ги прават, а кои се штетни за нив, во случајов на струмичкиот градоначалник оставаат огромно петно врз неговото чесно име и секако штетни се за сите кои веруваат во правдата и судството.

Кон врв
invader Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Март.2008
Поени: 442
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај invader Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Август.2008 во 00:33
aj, da ne kazam газење%20од%20смеење
在美居住和工作 ——快来参加官方举办的美国绿卡抽奖!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Август.2008 во 01:01

Пред малку ми дојде една размисла, која дај Боже да не сум во право и да грешам, иако искрено се повеке верувам дека е апсолутно точна, а е во врска со аболицијава на струмичкиот градоначалник.

За што се работи...

Колку што помнам, а добро помнам, г-динот или другарот Зоран Заев, како милувате, беше еден од најсериозните кандидати за испразнетото местото Претседател на СДСМ!

Како докажан и експониран кадар на СДСМ и со подршката која ја ужива помеѓу членството, 99% имаше (имаше, минато свршено време, а ке видите и зошто) реални шанси да стане претседател на најголемата опозиционерска партија.

Доколку стане претседател на СДСМ, тоа значи дека местото претседател ке биде зафатено и нашиот сакан претседател Бранко Црвенковски, кој пред две недели изјави дека нема да се кандидира на наредниве Претседателски Избори ке требаше да остане без најголемата функција во една политичка партија...имено местото ке беше зафатено...ви текнува...?

Е оваа каша која настана со апсењето на Заев му дојде како кец на десетка...Заев е уапсен, струмичани протестираат, полицијата, судството и обвинителството како по обичај се во некаков расчекор со доказите и изјавите...и тука улетува големиот папа и го разрешува гордиевиов чвор со само еден потпис на хартијата наречена аболиција!

Тука е и мамката...Заев е ослободен, но никој никогаш нема да дознае дали имало или немало вина...останува дамка во неговото CV...и секако со оваква биографија, станува неподобен за кандидат за претседател на една политичка партија која се декларира како (нај)европски ориентирана!!!

Претседателот се покажува како "мудар" политичар, кој со еден удар-потпис, задоволува повеке страни: изманипулираните и незадоволни од власта-струмичани, го ослободува Заев (кој нели не сакаше да биде до толку удостоен од претседателот) и неговите соработници, ја врака опозицијата во Парламентот, кадешто секако и е место (не залудно трошеа пари на Избори и не залудно членството и симпатизерите им ја дадоа својата доверба), демонстрира сила од позиција на татко на нацијата со тоа што не потпишува закони донесени додека опозицијата ја бојкотира работата на Парламентот и секако врши елиминација на конк*ренцијата!

Зарем не е достоен да се врати на своето место како најзаслужен, најмудар и вечен претседател на СДСМ?

Зарем на тој начин нема да биде заштитен од немислоста на неговите непријатели и секако повторно во политичката елита како конструктивен лидер на една конструктивна евроинтегративно настроена партија?!

Ах, Бане, Бане...каков играч си ТИ...

Изменето од moira - 04.Август.2008 во 01:01
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај invader Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Август.2008 во 01:12
mnogu be go - zatupi!Ednostavno ,kriv si e, i ovoj go osloboduva!nema tuka mnogu za mislenje.намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Август.2008 во 01:19
...затоа и овакви работи ке ни се случуваат...поради индивидуи кои мислат дека некој го тупи, а притоа не размислуваат што како и зошто...се има своја причинско-последична врска...а јас последиците на некои игри не сакам да ги чувствувам на своја кожа и да ги живеам...затоа и го затупувам...полесно ми е...барем ја барам причината...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај invader Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Август.2008 во 01:30
a be ,ne bese toa  kazano so dolna namera,ama, stvarno ,sto ima tuka mnogu da se razmisluva? ako bil prav covekot nema da go prifatel pomiluvanjeto. A ako bil kriv, i bubuljicastiot ako go znael toa, nemal zosto da go pomiluva, ako celta mu bila taa koja sto vie ja konstruirate. znaci  garant si bil kriv ovoj ,stom prifatil da go pomiluva!

Изменето од invader - 04.Август.2008 во 01:32
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Август.2008 во 01:39
Originally posted by moira moira напиша:

Пред малку ми дојде една размисла, која дај Боже да не сум во право и да грешам, иако искрено се повеке верувам дека е апсолутно точна, а е во врска со аболицијава на струмичкиот градоначалник.

За што се работи...
............................................................
Тука е и мамката...Заев е ослободен, но никој никогаш нема да дознае дали имало или немало вина...останува дамка во неговото CV...и секако со оваква биографија, станува неподобен за кандидат за претседател на една политичка партија која се декларира како (нај)европски ориентирана!!!

Претседателот се покажува како "мудар" политичар, кој со еден удар-потпис, задоволува повеке страни: изманипулираните и незадоволни од власта-струмичани, го ослободува Заев (кој нели не сакаше да биде до толку удостоен од претседателот) и неговите соработници, ја врака опозицијата во Парламентот, кадешто секако и е место (не залудно трошеа пари на Избори и не залудно членството и симпатизерите им ја дадоа својата доверба), демонстрира сила од позиција на татко на нацијата со тоа што не потпишува закони донесени додека опозицијата ја бојкотира работата на Парламентот и секако врши елиминација на конк*ренцијата!
.....................................

Интересно расмислување. Многу веројатно дека е можно сценарио.
Само едно во приказната ми останува дискутабилно.

Колку актуелната власт ја поддржува приказната затоа што и одгавара таков развој на настаните?
Можеби сега ќе можат да побараат импичмент на претстедателот?
Можеби ќе успеат, па ќе го изгураат законот за избор на претстедател на државата во парламент.

Дали и колку е целава оваа приказна е договорена работа?
Од двете страни?

Изменето од moira - 04.Август.2008 во 02:04
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај invader Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Август.2008 во 01:43
ajdeee...ovoj imal najgolema fantazija...sigurno i so strumicanite se dogovorile, onaka - vo nekolku iljadi ochi газење%20од%20смеење

Изменето од moira - 04.Август.2008 во 01:55
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Август.2008 во 01:49
Originally posted by invader invader напиша:

ajdeee... ovoj imal najgolema fantazija...sigurno i so strumicanite se dogovorile, onaka - vo nekolku iljadi ochi газење%20од%20смеење

А за што се договориле, смешко...????
Политичарот не се договара со народот , тој му служи...
Или го манипулира...
Како и тебе очигледно...

Изменето од moira - 04.Август.2008 во 01:55
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај invader Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Август.2008 во 02:00
haha,ti si smesko ,iako ne  se smees, isto i manipuliran od drugata strana ( ili ne?),za razlika od tebe ,jas ne gi e*am ni tie , ni tie.  i ne me boli zosto ,kako, samo da raboti k'o sto treba- toa me interesira!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2122232425 33>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,133 секунди.