|
Навистина не ми е јасно?!?! |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |
hypertech
Сениор Регистриран: 02.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vecer kaj ke se gledame?
Raboti ms? |
|
eos 1D mk4 , EF 24L , EF 50L , EF 85L , EF 135L , EF 200L , EF 400L
|
|
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 15.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1594 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Janus, Izvadil Ilco kartica i pokusal da mu uvali prica, ama dzabe. "Samo dozvola, ili nema slikanje" BTW, mal update, bevme popladneto od 18h do kaj 19:30 so Ilco i so Jane vo Park da slikame i nikoj ne ne prasa nisto. Dodusa, nikoj nalik na cuvar ne ni naleta na nas. Vo sekoj slucaj idejata za takvo ogranicuvanje e ogavna. |
|
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
|
hypertech
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zoshto ne vikate za vakvi raboti breeeee.... |
|
|
|
thanatos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 10.Ноември.2007 Локација: Ethiopia Статус: Офлајн Поени: 125 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
i jas idammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
|
|
http://www.flickriver.com/photos/22191068@N02
Ad maiorem gloriam Dei- kir Gramatik |
|
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
E he, he... ODAM I JAS!
Vo megjuvreme javete mu se na sekretarot na gradonachalnikot (kako ne znaev za ova porano, samo sto go vidov pred dva dena vo Ohrid) i barajte od nego objasnuvanje koga e donesen takov zakon, zoshto e donesen i kade e objaven istiot.
|
|
itan14
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 30.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 545 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Abe Zoki ne e toa problemot, vo momentov rabotam golem proekt so Grad Skopje i ne e problem da izvadam dozvola, ama ne mi se dopagja nakade odi drzavata so zakonite koi gi limitiraat osnovnite covekovi i fotografski prava.
|
|
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 15.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1594 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Toa e toa ... inaku za dozvola se vadi ... duri mozebi i klubska moze da se izvadi. Ama ne mi e jasno, zosto da mi treba dozvola za da slikam drvja i ezera vo park? |
|
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
|
nikola_bb
Сениор Регистриран: 19.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 201 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas bas prasav eden pravnik vcera so raboti vo grad skopje vika prv pat slusal za takvo nesto
|
|
kostovigor
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 139 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За ваква ситуација има слушнато и пред Нова Година, некаде есента. Иста ситуација се има случено со друг фотограф.
Сакам да кажам дека овој "пробем" постои и од поодамна. Знам дека тогаш беше ангажирана ТВ екипа, ама не знам понатаму што се случи. |
|
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dali nekade ste go videle toj zakon objaven vo "Sluzhben list" ili na nekoe drugo oficijalno mesto? Dali ste go prochitale vo celost? Sto tochno se veli vo nego? Za kavi potrebi na fotografiranje se bara dozvola? Na primer, kaj mene vo Toronto dokolku fotografirate svadba treba da imate dozvola (koja si ja plakjaat zetot i nevestata, pa tie si ja nosat so sebe). Za sekakvi drugi fotografiranja dozvola ne e potrebna. Se podrazbira deka fotografiranjeto ne e komercijalno i deka od nego nema da se profitira. Goleminata i profesionalnosta na kamerite ne igraat nikakva uloga vo seto toa. Vie mozhete da fotogrtafirate svadba i so point & shoot kamera, no sepak ke vi pobaraat dokument deka ste platile $100 za dva chasa slikanje.
Parkot e public-place koj se odrzhuva so narodni pari sobrani od davachkite sto gi plakjaat rabotnite lugje vo gradot i kako takvo e slobodno pristapno za sekoj chovek za shetanje, trchanje, vozenje velosipedi i rolerki (po dozvolenite pateki), slikanje so chetki i boi kako i fotografiranje so sekakvi mozhni kameri.
Na krajot bi povtoril ushte ednash - najdete kade e objaven takviot zakon i prochitajte go vo celost. Kontaktirajte ja kancelarijata na gradonachalnikot i pobarajte gi site informacii vo vrska so ova.
|
|
Sanja84
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 03.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 643 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas takvo nesto po zakonive nemam sretnato...Ne velam deka nema...
So sigurnost znam deka postoi posebna dozvola za fotografiranje i snimanje na speleoloski lokaliteti,spored zakon za zastita na prirodata. Inaku na internet imam videno aplikaciski formi za dozvola za fotografiranje vo parkovi, U.s.a i GB,ali se somnevam deka sme tolku ambiciozni da gi sledime nivnite standardi. BTW,vcera na sala na edni decki vo park koi slikaa so P&S im kazav "zabraneto e fotografiranje" a tie mi replicira..."da,so stativ" P.S veke koga sme kaj parkot posle meseci nemanje voda vo ezercata...veke e odvratno prljava,jas neznam sto pravea,i sto im trebase tolku vreme da go iscistat koga deluva kako da ne e 'pipnata' so godini i da treba dozvola za matna voda nema ni da baram! Изменето од Sanja84 - 01.Август.2008 во 19:04 |
|
|
|
hypertech
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
itan14
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 30.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 545 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
za Sanja!! |
|
mdeni
Сениор Регистриран: 23.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Фрлајте стативите в ѓубре. А јас таман си купив нов... |
|
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |