IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 9899100101102 242>
Автор
Порака
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јули.2008 во 19:50
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

А на темата за расизмот - многу убаво ве прашав - колку оџи црнци има во Македонија? Ако нема, дали е тоа расизам од страна на муслиманите во Македонија?!

Smeski vo Boja Coveku!!

Zosto prasuvas za Odzi Crnci vo Makedonija??

Temata koja jas ja pocnmav ne bese za Popovi!

Zosto pravis sporedba Pomedzu Svetec i Odza??

Sporedba moze da pravis pomedzu Odza i Pop..no,nikako pomedzu Svetec i Odza!
Odzite ne ni se Svetci,Kolku da znaes..da ne recis deka ne sum ti kazal

Ili ne razlikuvas???Da zboruvavme za Odzi i Popovi ke ti drzese toa!

No nie zboruvame za Svetci Crnci!!

A,okolu toa kolku Odzi Crnci ima vo Mkd...Ima,no nema tolku mnogu..Ne moze kaj mene da bide Odzata Crnec,koga nema nitu eden Crnec vo mestoto kade Ziuvam...Da ne treba Slucajno da go Izboime so Crna Boja!?

Taka da Islamot ne poznavat Rasa,Klasa,Nacija,Disktriminacija,i so ti ja znam!!

Najdobar kaj Allah e onoj koj e Najbogobojazliv!!!!

P.s.I muabetot ne bese samo za vo Mkd..nego jas prasav Dali postojat Ikoni od Crnci,niz celiot svet?
I,kolku toa svetci Crnci ima(ako gi ima)!

Toa bese Muabetot..zatoa ne masaj babi i zabi...Ova samo na minenje go pisav..Taka da,ako repliciras..nema da dobies replika,bidejci vece ne mi si interesen..nego,i da vidime koga ke se vratam povtorno na forumov!

Aj,pozdav!!
Хасан ел-Басри рекол:О Човече,ти си само збир на Денови,кога денот ќе замине и дел од твоето тело заминуват!!
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јули.2008 во 20:04
Муабетот е на место... еве зошто:

Originally posted by Halid ibn Velid Halid ibn Velid напиша:

A,okolu toa kolku Odzi Crnci ima vo Mkd...Ima,no nema tolku mnogu..Ne moze kaj mene da bide Odzata Crnec,koga nema nitu eden Crnec vo mestoto kade Ziuvam...Da ne treba Slucajno da go Izboime so Crna Boja!?

А како да биде светецот во Македонија црнец, кога нема црнци кои живееле во Македонија. Уште помалку православни црнци, уште помалку па некој кој бил толку посветен и станал светец... Во други земји има, и тоа не малку. Коптите (православни христијани) имаат неколку светци црнци, што е логично, затоа што во нивната заедница живеат многу црнци (Египет, Етиопија итн).
Затоа Халиде - кога ќе запнеш на некое прашање, пред да фрлаш обвинувања во расизам, размисли малку околу самото прашање што го поставуваш.
Do what is right, come what may...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јули.2008 во 20:05
Originally posted by Halid ibn Velid Halid ibn Velid напиша:

[QUOTE=zidarski]
P.s.I muabetot ne bese samo za vo Mkd..nego jas prasav Dali postojat Ikoni od Crnci,niz celiot svet?
I,kolku toa svetci Crnci ima(ako gi ima)!

Дури и слика ти поставив за да видиш сам.
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јули.2008 во 14:28
Мене ме интересира (вчера се потсетив на ова кај темата на Аладин за Силата на Исус), што му било на светиот апостол Павле кога се молел да му биде отстранет трнот, што го поистоветува дури и со сотоната?

Мислам, очигледно се работело за некаква болест, мора да имал голема тегоба што го измачувала. Што претпоставувате, што му било на Павле?
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
MAJA DIKOVA Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Поени: 47
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MAJA DIKOVA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јули.2008 во 19:17
Tocno e toa deka ima mnogu religii koi se izlezeni samo poradi pari.NO ako covek ja cita biblijata i se mislam deka ke ja otkrie koja e vistinata.
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јули.2008 во 19:35
Originally posted by MAJA DIKOVA MAJA DIKOVA напиша:

Tocno e toa deka ima mnogu religii koi se izlezeni samo poradi pari.NO ako covek ja cita biblijata i se mislam deka ke ja otkrie koja e vistinata.

Imam vpecatok deka ti go citas samo Stariot Zavet, a ne i Noviot Zavet. Procitaj go i Noviot Zavet, ako si go procitala, procitaj go uste ednas evangelieto po Matej, poslanijata do Rimjanite, Galatjanite, Evreite... i dodeka gi citas, za moment napravi pauza od knigite na Elena Vajt i samata ke otkries na sto mislam i zosto ti go davam ovoj sovet.
Pozdrav!
големо%20гушкање
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јули.2008 во 11:42
А мене некој за Павле ќе ми одговори ли? Мислам, што го мачело?тага
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јули.2008 во 17:50
maria_magdalena, Библијата нема одговор на твоето прашање. Да и јас претпоставувам дека се работело за некоја болест, но сепак мораме да го почитуваме молкот на Библијата.
Исто така сметам дека тоа воопшто не е важно (затоа и Павле не кажал), туку важно е тоа што Павле кажал, а тоа е дека Божјата сила се покажува совршено во човечката слабост.
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јули.2008 во 20:46

Благодарам Евангелос, да, пораката е најважна...иако секогаш трагав и по дијагнозата на Павлеголемо%20гушкање

Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јули.2008 во 22:40
Значи дијагнозата е во молкот на Библијата. Па ќе мора во прва прилика да се прочита. Нели Марија?големо%20гушкање
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2008 во 21:06

.

Изменето од maria_magdalena - 13.Август.2008 во 08:42
Кон врв
gospel Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 01.Април.2008
Поени: 405
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gospel Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2008 во 21:51
Точно така. Постојат цркви во кои, се и сешто се практикува. Но тоа не значи дека сите тие цркви или црквени деноминации го следат вистинскиот Божји пат или ја исполнуваат вистинската Божја волја.
Астрологијата е наголемо влезена во сите пори од човечкиот живот, но исто така и во црквениот живот.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2008 во 22:19
Originally posted by gospel gospel напиша:

Точно така. Постојат цркви во кои, се и сешто се практикува. Но тоа не значи дека сите тие цркви или црквени деноминации го следат вистинскиот Божји пат или ја исполнуваат вистинската Божја волја.
Астрологијата е наголемо влезена во сите пори од човечкиот живот, но исто така и во црквениот живот.

Колку што разбирам - прашањето е за Библиомантијата... не за астрологијата. А дека се практикува Библиомантија, да се практикува и тоа многу.
А за тоа дека астрологијата е влезена во црковниот живот - не сум многу сигурен во тоа. Објасни на што мислиш.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јули.2008 во 00:42
.

Изменето од maria_magdalena - 13.Август.2008 во 08:42
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 9899100101102 242>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,359 секунди.