|
Емо и готик во илегала |
Внеси реплика | страница 123 5> |
Автор | |
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 25.Јули.2008 во 23:06 |
Владата на Русија активно работи на воведување нов закон, чија цел ќе биде заштита на руските тинејџери од депресијата на музичките движења познати како емо и готик, кои се етикетирани како “опасни тинејџерски трендови”.
Наскоро, на сите оние млади Руси кои го следат препознатливиот мрачен стил на облекување, ќе им биде забранет влезот во училиштата и владините објекти. Законот предвидува и строг надзор над сите руски емо и готик интернет сајтови. Еден од авторите на новиот закон, Игор Понкин, емо младината ја нарекува “општествена опасност и закана за државната стабилност”. Тој вели дека владината рестрикција е реакција на зголемениот број депресивни однесувања и самоубиства во редовите на емо следбениците. Пресуден бил случајот со трагичната смрт на британската тинејџерка, Хана Бонд (на фотографијата), која наводно се обесила откако станала опседната од американскиот бенд, Мај Кемикал Романс. Британските медиуми тврдеа дека таа си ги сечела вените во знак на иницијација во емо движењето. ”Овој вид на однесување е значаен дел од идеологијата на емо движењето. Се разбира дека постојат тинејџери кои само ја слушаат таквата музика. Нашите мерки се директно насочени само против оние кои имаат намера да се повредат себеси и кои пропагираат такви чинови”, изјавил Понкин. Предлогот се очекува да стапи на сила пред крајот на оваа година. sho me nervira koa chitam vakvi gluposti znachi! demek nekoj ke se samoubie ako slusha nekakov vid na muzika ili ako se oblekuva razlichno od drugite ako si gi ima nekoj bubachkite vo glavata ke se otepa a ne ako slusha gothic rock ako beshe taka ja do sea trebashe 600 pati da se otepam, 10 godini slusham takva muzika! i im zabranile na lugjevo da nosat sho sakaat, kakva glupost, kade e slobodata ovde na izrazuvanje, na oblekuvanje itn itn...ke ti zabranuva nekoj da bidesh ona shto si??? demek tie sho im e idol BRITNA i slichni shmizli na nea se poarno i sluzat za primer??? cccccccc, SVASHTA! od utre nikoj da ne chital crvenkapa... |
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Емовците ме нервираат што се у стилот „никој не ме сака, сите ме оставија, ај ќе идам сега да се повредам“
и кога ќе видат „еј абе има и други будали како мене кои сакаат да се „сецкаат““ и они си претпоставуваат дека го можат тоа најглупо ми е дека некогаш причината за нивната „депресија“ и готово и не постои, па на крајот нивното однесување испаѓа дека е чист мазохизам за музиката и облеката не им се бунам, секој си има право како сака да си се носи и што сака да слуша а и човекот убаво нагласил: Се разбира дека постојат тинејџери кои само ја слушаат таквата музика. Нашите мерки се директно насочени само против оние кои имаат намера да се повредат себеси и кои пропагираат такви чинови”, изјавил Понкин. А тоа со забраните е сигурно само новинарско преувеличување а девојчево не верувам дека им оставило писмо „се обесив поради My chemical romance“, ама греота е да му се невиди ако ова се случува само поради тоа а Бритни тие што ја сакаат, претпоставувам уште не си ја избричиле главата а се надевам и нема а Готик луѓето.......едноставно ми се creepy али тоа сум само јас претпоставувам се буниш бидејќи ти само ја слушаш музиката и така се облекуваш, па затоа и сега се буниш и го почитувам тоа се уморив од типкање упм |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
IQ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zabegan ne se oblekuvam taka, samo slusham takva muzika
prashanjeto e : dali moze muzikata koja ja slushash da te natera da se otepash ili bilo shto negativno da napravish? spored mene treba prethodno da imash bubi vo glavata pa da napravish neshto, a samo slushanjeto na bilo kakva muzika ne moze da te natera da napravish neshto sho ne treba. i kako moze nekoj da ti zabranuva neshto da nosish i da ti kazuva shto da slushash a shto ne?? i od kaj znaat tie koi lugje ke se otepaat pa da im zabranat? gluposti... Изменето од IQ - 26.Јули.2008 во 20:20 |
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
па сакав и да кажам дека не е музиката, знам луѓе што слушаат емо, а не се емо на пример, тоа све зависи од каква личност си
ама ова ти е од страв, у стилот поарно да се спречи од колку да се лечи не знаат кој ќе се отепа, ама зарем треба да дознаат кога ќе се отепа? |
|
|
|
IQ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
muzikata ne e kriva za nechie utepuvanje, toa mi e celata poenta
|
|
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
(само колку да ти терам инает) |
|
|
|
IQ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa sho chekam jas 10 godini zaostanav, zimam zilet secham veni odma
|
|
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
во весник прочитав, т.е средношколец даваше изјава, дека во некои земји во европа,... ја легализирале марихуаната и триста други илјада глупости поентата ми беше, дека ако можат да дозволат дрога, а таа сигурно ќе те убие еден ден,... тогаш зошто не ја дозволуваат емо или готик музиката ?? никој не умрел од таа музика - СЕКОЈ САМ СЕ УБИЛ ! ако некој сака да се убие, ќе се убие слушајќи и емо и роби вилијамс
Изменето од BisernA - 27.Јули.2008 во 17:25 |
|
slide
Сениор Original Honey Регистриран: 29.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ako imash bend sho znae da sviri u zivo i ima tri-ili dve gitari, toa se vika Rock Muzika, kakvi emo kakvi goti kakvo viz Goti, kakvo bre sranje, na sekoi 4 godini izlaga po nekoja bljuvotina od pravci sho ti ne nema, sve toa isparue za kratko vreme, ostanue samo beleg na Rock muzikata, ako se oblekue nekoj i ako izvrtue klasichni akordi i razlozeni rif kombinacii na distorzija ne znach deka otkril amerika imalo takvi postrashni devijacii na Rock muzikata i pred 25 godini...
Изменето од slide - 30.Јули.2008 во 22:23 |
|
IQ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
oki, prashanjeto mi beshe DALI LUGJE SE UTEPUVAAT ZATOA SHO SLUSHAAT NEKAKOV VID NA MUZIKA? (znachi bilo kakva, ne mora striktno gotik ili emo ili sho ja znam, ova sho go postirav vo prviot poste beshe samo primer)
DALI OPRAVDUVATE ZABRANA ZA SLUSHANJE NEKAKOV VID MUZIKA? i porano imalo vakvi primeri, go ukrivuvaa MENSON oti nekoi tinejdzeri zaklale kalugjerka. bile negovi obozavateli a toj vo nekoja pesna negova spomnuval takvo neshto... znachi VLIJAE ili NE VLIJAE muzikata vrz nechie negativno odnesuvanje? |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Има доста такви случаи каде луѓе убиваат поради некоја фикција, дали ќе е од музика, дали од филм, дали од некоја книга... Некако се поистоветуваат со јунаците или дозволуваат (можеби потсвесно) тоа да влијае на нивното однесување и на секојдневниот живот...
Сепак мислам дека тоа не е толку масовна појава (не знам дали има статистики за ова), за да се забрани некој вид на музика или да забраниш некому како да се облекува!... Тоа е nonsense!... Нека си свират и пеат луѓето што сакаат, а ти ако не ти се допаѓа не мора да слушаш, или ако веќе ја слушаш таа музика не мора да дозволиш да ти влијае на лош начин, да западнеш во депресија или да посегнеш по сопствениот живот...
Ама тоа е сепак индивидуално, до карактерот на оној кој ја слуша музиката.... Кај лабилни карактери сигурно дека може да има катастрофални последици...
|
|
valoyosa
Нов член Регистриран: 08.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
BRAVO....te podrzuvam.
|
|
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во тие години, каква музика и да слушаат, тинејџерите се подложни на влијанија, завршуваат во болници и стануваат анорексични ако некој им каже дека се дебели. Нормално, ова не важи за сите, но тие што не се емотивно стабилни ако не музика ќе најдат друга причина да се самоубијат или на друг начин да привлечат внимание. Што значи, ова е чиста глупост.
Изменето од Monuska - 09.Август.2008 во 00:47 |
|
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|
Black_girl
Сениор Beauty in Darkness Регистриран: 12.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 174 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Емо и готик не е исто. Размични се премногу.... Емовците ми се дечурлана, као демек разочарани од животот, па оди убиј се ебате не туку се жали, а готикот ми се свиѓа. Емото нека се забрани, а против сум да се забрани готикот.
|
|
Внеси реплика | страница 123 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |