|
Слобода |
Внеси реплика | страница <1 1213141516 19> |
Автор | ||||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Sloboda e stara krntija koja se obiduvas da ja dovedes vo vozno stanje
|
||||
lpartik
Сениор Регистриран: 26.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 402 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Се зависи од тоа како ја сфаќаш слободата...нормално дека постои субјективна слобода, како што и секоја критика е субјективна, не постои објективна критика. Светот го гледам низ мојата призма, нормално е дека не секогаш го правам или кажувам она што го мислам...постојат и морални принципи кои ме кочат, како и закони кои ме ограничуваат. Но сепак, можам да се сметам за релативно слободен човек. Послободен одошто мислиш. |
||||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Слободата се остварува со постигнување на квалитет на духот и мотивот, од кој следстсвено произлегува суштината на разумното однесување. Моментите кога некоја личност има најголема слобода да промени некои работи кај себе или во животот се моменти на најголемото ИСКУШЕНИЕ. Доколку во ваквите моменти одговориме со лоши мотиви, ја губиме СЛОБОДАТА над СЕБЕ, и стануваме РОБОВИ на незадоволството кое не обзема и кое почнува да управува со нас. Доколку се надмине искушението, се победи, стануваме СЛОБОДНИ и растеретени. |
||||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Слободата е тежко бреме за човекот... Тешко е за се да имаш избор и да го материализираш. И да знаеш дека се е до тебе и зависи од тебе.
Пошто никоj нема да го боли место мене и никоj нема да умре место мене. |
||||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
у бре, сто години ми се мота оваа мисла а никако да ја формулирам... |
||||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Слобода е можност да пишуваш на форумов за се што ти лежи на срцето, а при тоа да не мислиш дали некој тоа ќе го смета за глупаво или не.
|
||||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Pisuvas i poslem doma ti se derat za sto si go potrosil vremeto...znaci sobodata si ima svoja cena
|
||||
bond....james b
Сениор Регистриран: 10.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
slobodata ,
tuka, e da mu se kacuvas na drug na glava, i ! |
||||
You live only ONCE!
|
||||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Кога ти се дерат, речи им “Демек и јас сум знаел нешто“. Ќе те гледаат со поинакви очи. |
||||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||||
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Pa rekov, ama vakov odgovor dobiv :
- Znaes kako ne, ne znaes gzot da si go pomrdnes od taa stolicata, hemaroidi ke dobies |
||||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Па и да добиеш, што им е гајле, не е тоа превисока цена за форумска слобода...
|
||||
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Samo sto rekov taka i :
- Abe mrdaj tuka pred mene, da go isperes tepihot, ne mi filozofiraj mnogu ! - Amor ne maaj pa glava ! |
||||
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Se sto ke ne oslobodi istovremeno stanuva nasiot nov zarobuvach.
|
||||
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
||||
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Колку повеке слобода им одземеш на другите, толку повеке има за тебе
|
||||
Внеси реплика | страница <1 1213141516 19> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |