IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Како да се надминат болката и тагата
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Како да се надминат болката и тагата

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2930313233 55>
Автор
Порака
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јули.2008 во 13:01
So arogancija, praznoglavost i nanesuvanje taga i bolka na drugi luge
Кон врв
vannila Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 15.Јули.2008
Поени: 4
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vannila Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јули.2008 во 16:20
Тагата е нормално чувство и ако никогаш не сме тажни значи не сме нормални луѓе.....само треба да научиме како да ја надминеме, а во тоа можат да ни помогнат луѓето што ги сакаме и луѓето кои не прават среќни... некој горе рече дека тагата со тек на време станува навика и се живее со неа...но не...тагата длабоко во нас поттикнува стрес, а стресот е причина за кое и да било заболување на организмот...затоа ослободете се од тагата...едноставно...морате напред...иако сте на дното-тоа е вашето омилено место затоа што од него ке отскокнете и ке отидете на површината, на врвот, да продолжите со животот
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јули.2008 во 19:41
Tagata i bolkata se proverka na realnosta vo momenti na sok koga ne sme spremni da se suocime i pomirime so vistinata. Nagonot za opstanok za priblizno gore - dole, "sekoe cudo za tri dena " ke ne spusti na zemja i prodolzuvame ponataka so novi idei i planovi za slicna cel.
Кон врв
bibce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Септември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 2203
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bibce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јули.2008 во 19:56
.......jas mislam  nikako................sve duri  samite  ne  si  napravime  crvena  linija.........stop  do tuka ..............poveke  ne........................
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јули.2008 во 20:00
Nema nesto sto ne pominalo...kako u vojska koga me stavija i mislev deka ke umram od taga i bolka...ama Desanka me utesi
Кон врв
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јули.2008 во 10:16
два конца парај
од срцето драга
едниот црн
другиот поцрн
едниот буди од минато траги
дугиот иднината
на дланка што ја нуди...

наравоучение - мисли само на денес
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јули.2008 во 10:32
Ауууууууу...
големо%20гушкање
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јули.2008 во 10:35
па кај си ти... имаш нешто тажно или болно на душичката?
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јули.2008 во 10:40
Ima...ja sum toa takvoto
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јули.2008 во 10:41

Па зар има некој што не носи по малку тага во себе? големо%20гушкање

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јули.2008 во 15:48
Samo ona me primeti i me tesese koga me donesoa uplakan prviot den u gradinka i maramce duri mi dade, ama kako ne znaev da go koristam, ona me nauci...ja...toa da go zaboravam...nikogas nema, a uste koga mu akna cvorga na edno loso dete sto mi se smeese, moeto srce zasekogas bidna nejzino  љубов
Кон врв
BisernA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 27.Јули.2008
Поени: 4662
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BisernA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јули.2008 во 17:37
болката и тагата можат да се надминат со тоа што е спротивно од нив - радоста и смеата исто така, добар начин да се подзаборават, барем на малце... е да ги правиш работите во коишто уживаш... без разлика, дали е тоа читање на книга, или шетање рано наутро... подршката од драги и мили личности, е нормално најважна...

п.с а зошто едноставно, да не застанеме на еден рид, и да се изнавикаме ??

п.п.с упс, тоа беше за нервоза
Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јули.2008 во 18:36
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Od koga postoi covestvoto, tagata i bolkata se postojano prisutni megu lugeto. Site nie koga togas se soocuvame so nekakvi zagubi-zaguba na blizok clen na semejstvo  ili prijatel (preku smrt ili zaminuvanje, na primer nekade daleku), zaguba na rabotno mesto, zaguba na organ (operacija na primer), razvodi, razdelbi...

Site razlicno se soocuvame so bolkata i tagata bidejki site imame razlicna mentalna struktura....

Bi sakala na ovoj forum sekoj da napise po nesto za toa, da si kaze nekoe svoe iskustvo za pretrpena zaguba, da si ja olesni dusickata-no i da im pomogne na drugite polesno da go prebrodat periodot na taguvanje.

Времето лечи се..
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јули.2008 во 20:48
Влатче, мило ми е што се вклучи, редно е малку да прошеташ и наваму, поздравсреќа
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2930313233 55>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.