|
Љубовна поезија |
Внеси реплика | страница <1 1415161718 34> |
Автор | |||
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Tvoj smijeh, Lara, umro je s danom tim kada si ti zadnji put bila s njim. Znam, znam, Lara, da mrzis onaj vlak lica kroz dim, ledeni zimski zrak. Ti si posla kroz snijeg, Lara, a on u pakao vatre te. Pamtis li zvuk pjesme vojnika tih i njegov glas tuzan i tako tih... Ti si posla kroz snijeg, Lara, a on u pakao vatre te, al' suncan dan vratit ce drage sne: vjeruj, Lara, k'o prije bit ce sve. Изменето од zagor - 05.Јули.2008 во 02:55 |
|||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|||
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Sada, kada ništa na svijetu ne može vratiti dane prohujalog ljeta
naš sjaj u travi i blještavost svijeta, ne treba tugovati, već tražiti snage u onom što je ostalo i s tim živjeti.. zaboravimo, ne radi nas, ne radi zaborava ..požurimo, s danima i danima sto će doći jednom, ćeš se vratiti i ubrati cvjetove ..možda ćemo se naći jedanput na malom vrhu života i neizrečene tajne .zaboravit ću oči ..ne boj se, jednom ćes se zaljubiti ..ne otkrivaj svoje srce ljudima jer u njima vlada kob i egoizam ..bio si moje veliko proljeće ..osjećat ću tugu jer sam tebe voljela ..nestat će sjaja u travi William Wordsworth (1770-1850)-SJAJ U TRAVI |
|||
mamma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
KAD UMREM Kad umrem želim tvoje ruke na svojim očima: Hoću da živiš dok te uspavan čekam, Hoću da ono što volim nastavi živjeti, da bi dosegla sve što ti moja ljubav naređuje Pablo Neruda |
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Without
You (Ohne dich)
Not nothing Not nothing Not nothing Perhaps not nothing |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
mamma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
IMAŠ
Imaš u sebi nešto što ja nemam- imaš mudrost koja te čini ženom, oblak koji te plaši sjenom , a ipak ti si ta obala kojoj može prići moja lađa, umorna i potrganih jedara. Imaš u sebi i dio mog djetinjstva mada ti se čini sasvim različito, jer pamtiš, jer ti i sada zvuk zvona topi dušu od stoljetnih zima. Imaš ti imaš neku tajanstvenu misao, ruke koje obgrle cijeli svijet, i dlanove na kojima raste plima. U tebi je i moj dio tuge, nemir onih koji sanjaju mirno, bujica kojoj tek tvoja duša znači kraj. I putovala si tako životom neprestano uz mene, a da me nisi ni vidjela ni osjetila. Tek si prepoznala zatvorenim očima ovaj dio neba koji tek treba posuti zvijezdama. Zelko Krznaric |
|||
la fille
Модератор Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 42032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Down by the Salley Gardens
Down by the salley gardens my love and I did meet; She passed the salley gardens with little snow-white feet. She bid me take love easy, as the leaves grow on the tree; But I, being young and foolish, with her would not agree. In a field by the river my love and I did stand, And on my leaning shoulder she laid her snow-white hand. She bid me take life easy, as the grass grows on the weirs; But I was young and foolish, and now am full of tears. (William Butler Yeats) |
|||
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
|
|||
mamma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Umro sam a ti mi oprosti
što sam tako žureći zaboravio ruku da ti stisnem i poljubim te onako kako sam to uvijek činio odlazeći oprosti mi što sam proljeće jedno zauvijek u sebi odnio ali sjeti se ostale su pjesme u desnoj ladici neuredno složene snaći ćeš se iz njih ljubav prosto izbija te pjesme to sam ti sad ja oprosti mi nije bilo vremena za opraštanje suviše smo se voljeli da bi mogli nešto drugo tako žureći nisam ni pomislio da ćeš biti tužna zbog svega i sad mi je žao zbog te praznine koja nas dijeli zbog toga što će nas jednu vječnost zvijezde razdvajati i što neću moći usne da ti dodirnem Zeljko Krznaric |
|||
la fille
Модератор Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 42032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
I Shall Go Back
I shall go back again to the bleak shore And build a little shanty on the sand In such a way that the extremest band Of brittle seaweed shall escape my door But by a yard or two; and nevermore Shall I return to take you by the hand. I shall be gone to what I understand, And happier than I ever was before. The love that stood a moment in your eyes, The words that lay a moment on your tongue, Are one with all that in a moment dies, A little under-said and over-sung. But I shall find the sullen rocks and skies Unchanged from what they were when ! I was young. -Edna St. Vincent Millay- |
|||
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
|
|||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Za stolom,sred okeana
Izgubljen, za stolom, sred oceana mislim o sebi kao o pustoj hridi koja s ruba svijeta tone u dubinu, u to more koje bijase u pocetku i nitko nije mogao ni htio iz njega, stalno je u svemu tiho sumjelo cineci neprekidno isti tajanstveni krug kojim jure Zemlja, Sunce, Zvijezdje, jedan svemir u srazu sa stotinu drugih, jos se ne zna oko cega ukoliko nije ova pisaljka koja razgrce vremena, smije se, ruga, otkrivajuci bolju sliku koja leti istim putem, samo unatrag. Slavko MIHALIC (prevzemeno od www.ezgeta.com.) |
|||
|
|||
zagor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
uma palavra no coração
...mit einer Hoffnung auf ein kommendes Wort im Herzen Paul Celan quando celan visitou heidegger, e passearam pelo bosque antes da chuva, ao despedir-se escreveu no livro da casa sobre a esperança de uma palavra a vir no coração. e repetiu em todtnauberg, dois anos antes de morrer, a referência obscura à linha escrita nesse livro, de uma esperança, então, de que, a um ser pensante?, de um ser pensante?, viesse uma palavra no coração. no coração, no lugar onde a palavra reconcilia por lá se encontrar desde antes, esperadamente. ao coração, seria menos visceral. ou já lá estava pronta a vir ou não valia a pena fosse quebrado o silêncio em tanta expectativa. as raízes do fogo e do sangue são as raízes violentas do poema, no seu magma revolto de estranhezas ou nalguma ténue chama azulando-se em sílabas delicadas como asas. instalada no coração, uma palavra, uma oferenda de música e plantas silvestres, viria a irromper do orvalho, benfazeja, transportando se não o esquecimento, a paz. uma palavra. tudo o que celan pedia e não sabemos se obteve e talvez ainda procurasse numa noite de abril, no rio sena. Vasco Graça Moura |
|||
|
|||
adella
Нов член Регистриран: 19.Август.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 8 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
"Pesna na zaboraveniot angel"
Bevme bogovi se simnavme dolu da si igrame luge da si igrame smrt se zaigravme se izgubivme stanavme drugo tebe te nema nesto umre A, ostavivme angeli nekade gore da ima nekoj da ne cuva i pazi da ne potseti da kaze,dosta e dosta,igranje moze da boli lugeto si igraat lugeto umiraat Te nema i nisto ne e isto bez tebe nisto nema da se vrati vrati se me boli kolku te nema vrati se za da te ubijam pak vrati se zemi me i mene Ne veruvam vo bogovi ne veruvam vo angeli ama gledam duhovi i veruvam vo tebe vrati se me boli kolku te nema vrati se zada te ubijam pak vrati se zemi me i mene na krila i veter odnesi me nazad, nekade gore da si igrame bogovi da si igrame ljubov da zaboravime deka se izgubivme. |
|||
Just a girl, but not just onother girl
|
|||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ti koja imaš ruke nevinije od mojih
i koja si mudra kao bezbrižnost. Ti koja umiješ s njegova čela čitati bolje od mene njegovu samoću, i koja otklanjaš spore sjenke kolebanja s njegova lica kao što proljetni vjetar otklanja sjene oblaka koje plove nad brijegom. Ako tvoj zagrljaj hrabri srce i tvoja bedra zaustavljaju bol, ako je tvoje ime počinak njegovim mislima, i tvoje grlo hladovina njegovu ležaju, i noć tvojega glasa voćnjak još nedodirnut olujama. Onda ostani pokraj njega i budi pobožnija od sviju koje su ga ljubile prije tebe. Boj se jeka što se približuju nedužnim posteljama ljubavi. I blaga budi njegovu snu pod nevidljivom planinom na rubu mora koje huči. Šeći njegovim žalom. Neka te susreću ožalošćene pliskavice. Tumaraj njegovom šumom. Prijazni gušteri neće ti učiniti zla. I žedne zmije koje ja ukrotih pred tobom biti će ponizne. Neka ti pjevaju ptice koje ja ogrijah u noćima oštrih mrazova. Neka te miluje dječak kojega zaštitih od uhoda na pustom drumu. Neka ti miriše cvijeće koje ja zalivah svojim suzama. Vesna Parun |
|||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne pitaj više
Vesna Parun |
|||
Внеси реплика | страница <1 1415161718 34> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |