|
Каде се наогаат рајот и пеколот? |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | ||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
vi se cudam na logikata
so bi bil srekjen i jas da veruvam deka toa go ima nekade kako be samo mu tekna nekomu za raj i pekol pa na muslimabite ne im bil dovolem eden pa smislija celi 7 7 nivoa- nemek i raj ne e raj nego ima i poraj i pekol ne e pekol nego ima i popekol vi zaviduvam nekogas, deka mozete da se zamajavate so nepostoecki raboti alal da vi e Изменето од anakin - 24.Јули.2008 во 14:37 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Знам, затоа реков “дека во голема мера нашиот земен живот зависи-од нашата мисла. “
Значи-да го сториме она што ние можеме да го сториме, ако не можеме да влијаеме на нешатат кои не зависта од нас, можеме бар да се научиме да го смениме нашето видување кон нив, можеме да се трудиме да прифаќаме, да соработуваме со неизбежното....
Многу работи и збиднувања независта од нас, точно. Во тој случај, колку и да е тешко остварливо, ние мора да СОРАБОТУВАМЕ со неизбежното. Го спасуваме она што може да се спаси и соработуваме со неизбежното.
Светов е полн со болки, неволји и таги-кои секако не зависат од нас.
Затоа многу молитви има во тој стил, од мака искажани, во кои од Бог се бара да не научи токму на тоа, да ги прифатиме нештата кои ни се случиле, да ни даде сила да го промениме она што можеме да го промениме, да соработуваме со неизбежното“
На тој принцип се темели она што ние можеме да го сториме. |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
gospel
Сениор Регистриран: 01.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 405 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
САКАМ САМО ДА ТЕ КОРЕГИРАМ. НИКОГАШ АПОСТОЛ ПАВЛЕ НЕ БИЛ ОДНЕСЕН НА СЕДМОТО НЕБО, ТУКУ НА ТРЕТОТО НЕБО. СЕДМО НЕБО ВО БИБЛИЈАТА НИКАДЕ НЕ СЕ СПОМНУВА И НЕ ПОСТОИ. НАСТАНОТ ЗА КОЈ ШТО САКАШ ДА ЗБОРУВАШ СЕ НАОЃА ВО (2 КОРИНТЈАНИТЕ 12 ГЛАВА) Со почит, Госпел. |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Колку и да е тешко фикс, нели е подобро човек да се обиде нешто да прави, отколку ништо? Колку и да е тежок процесот на промена на мислата, гледиштата кон работите кои неможе да ги смениме-вреди да се проба. Ние неможеме да ги смениме другите и ниовните постапки, ниту имаме право на тоа. Но себе-да. Колку и да е тешко.
|
||
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
so vi kazav
hahahahhahah ima katovi bre sedumkatnica a lift so kluce a koj gi dava klucevite na raka? |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Благодарам Госпел, во право си, а јас изгледа после толку роденденски честитки денес отидов на седмо небо
|
||
|
||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da ova drzi mnogu voda....podobro da se proba otkolku da se bide sekogash po strana...e sega dali ke se uspee toa e drugo prashanje.. |
||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||
gospel
Сениор Регистриран: 01.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 405 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Марија Магдалена
СРЕЌЕН РОДЕНДЕН и убав помин на седмото небо. Изменето од gospel - 24.Јули.2008 во 14:52 |
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
cudno na fiks ova mu drzi voda a jas niso ne te razbiram izdleda sum veronauticki idiot |
||
|
||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ова има малку врска со веронаутика, поентата ми е, ако неможеш да ги смениш околностите, луѓето...ти смени го твоето видување за нивните дела и постапки.
Зар е толку тешко?
|
||
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mnogu e tesko
som e vrzano so tema raj i pekol pekolno tesko za mene da razberam |
||
|
||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тогаш благо тебе, сигурно никогаш не си имал пеколен јад во душата. Не си страдал во ниедна смисла?Од ничија постапка? Околност? Случај?
Ако е така, благо тебе, нема потреба да заменуваш лоши со добри мисли, и немоќ за промена-со промена на гледиштето.
|
||
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
so znaes ti za mene????
|
||
|
||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ништо, само претпоставив дека никогаш во животот не си страдал, по основ на тоа што не сфати за што зборуваме.
Можеби грешам, но така разбрав.
|
||
|
||
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |