|
ПОМОШ- ИДИВИДИ ОРДИНАЦИЈА |
Внеси реплика | страница 123 48> |
Автор | |||||
Alekta
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 30.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 8670 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 02.Април.2006 во 01:22 |
||||
Vekje dve nedeli ne mozam da jadam ona sto su go jadela najmnogu: primer: shpageti, kashkaval, salama, pasteti, tostovi, leb, pecurki, nekoi cokoladi, euro krem,pecurki i mnogu drugi raboti ko kje gi vidam mi se povrakja, i eve vekje vtora nedela jadam samo kornfleks, gjevrek, musli, jogurt, riba i supi i cat pat po nesto blago a btw porano jadev ..... ko stoka.....i sega ova vaka naednas......i epten gubam apetit mozam da izdrzam da ne kasnam nisto vo denot, i toa so go jadam go jadam so sila Изменето од Biba_G - 06.Јуни.2009 во 01:23 |
|||||
and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....
|
|||||
kokolo
Сениор Регистриран: 03.Февруари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2960 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
pocni da vezbas aerobik, i dodaj malce volja na seto toa
|
|||||
ONLY GOD CAN JUDGE ME NOW
|
|||||
bosab
Сениор the greatest legs in the world Регистриран: 21.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 11079 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
а да направис тест за бременост
|
|||||
Eleni
Сениор Регистриран: 19.Јануари.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 1872 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Ne gubish nisto sto ne gi jadesh tie raboti sto si gi nabrojala.Samo si pravish dobro za organizmot.Ja takvi raboti nikogas ne sum jadela i veruvaj mi nemam nikakvi problemi.samo ne smees da gladuvash,Morash da si napravish rezim na ishrana preku koj ke vnesuvash se sto mu e potrebno na organizmot. Mora da vneses 5 porcii na ovosje i zelencuk dnevno.Zelencukot obicno go jadam ili svez ili varen,a od ovosje najmnogu gi preporacuvaat jagodi,malini ili kapini,bananite se odlicen izvor na energija.Ribata e mnogu zdrav izbor,isto i sardinite,cisto telesko meso.... a namesto blago i cokolada(koi znam deka gi obozavase)ti preporacuvam ako moze da vnesuvas leshnici,semki od soncogled ili tikva,a isto i resanata e odlicna zamena za cokoladata...da ne pishuvam jas mnogu slobodno mozes da pobarash informacii za GI Diet koja ovde ja preporacuvaat i lekarite a jas sum prezadovolna od nea
|
|||||
Destiny is not a matter of chance,it is a matter of choice.It is not a thing to be waited for,it is a thing to be achieved
|
|||||
Alekta
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
fala Eleni!!!! samo so tuka bas i nema jagodi, malini - so letno vreme gi jadam nenormalno mnogu:))) gubam apetit, a ko jadam me boli stomak....denes jadev riba i ok mi bese ama sega me boli stomakot i mi se povrakja.... sepak fala mnogu kje probam so toj rezim:) |
|||||
|
|||||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
И јас мислам дека тест за бременост не би бил на одмет
|
|||||
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Алектичка е малечка така да тестовите за бременост на страна дечки..
Алекта многу ги повторуваш работите што ги јадеш.. Во круг ти се вртат и нормално да ти се гади кога ги гледаш тоа е презаситување на една иста храна.. Нормално да губиш апетит.. Да намалиш со шекерите кои исто така стврараат заситеност на организмот и да обрнеш малку повеке внимание на овошјето.. Знам дека многу работи не ги ни јадеш, но почни со лесни топли потечни манџички зашто применуваш освен јогуртот многу сува храна.. Ти си склона на алерги од киви итн..избегавај печурки зашто содржат многу влага, а ништо хранливо во нив.. Значи мила моја вода, чајчиња, млеко јогурд утрински можеш мусли..После што потечно, по хранливо, протеин како и многу зеленчук.. Гледај да примаш витамини Б, Ц, и верувај ми ке ти се врати апетитот.. А можеби и на сето тоа ти е некоја психичка оптовареност чим губиш апетит.. Ништо страшно..Мене ми се случува од стрес или прихичка болка да не можам уста да отворам..Така да не се секирај се ке помине и ручкај со друштво сакала не ке јадеш |
|||||
|
|||||
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Тест за helikobakter pilori треба да направиш. Тоа е бактерија која го предизвикува чирот, гастрити, такви работи.
|
|||||
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|||||
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Немора да знмачи дека е тоа мајсторче.. Хелиокобактерот манифестира со болки во желудникот на примена храна пропратено со тешкоби. Ова е губење на апетит кое според мене се манифестира од психички проблем. Читајки ја милата по форум што не е за неа вообичаено да се чувствува тажно, сепак ја мачи нешто..
Совладувајки го проблемот со раширени очи и срце ќе почне да јаде како шпто треба. Животот е тешка борба за опстојување каде треба да бидеме свесни тека грото од тоа е повредување и болка и солзи.. Треба правилно и спремно да се справиме со проблемите. |
|||||
|
|||||
Alekta
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
fala mnogu na pomosta, ama sega se e ok....apetitot si go vrativ vo normala iako vo ishranata iskluciv mnogu raboti...:) ali vazno - OK SUM
|
|||||
|
|||||
makedonkaaa
Нов член Регистриран: 23.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 15 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
imam mnogu problemi so tvrda stolica i neznam sto da pravam a nesakam da pijam apcinja zatoa sto moze samo poveke da mi gi napravi mrzlivi crevata....pa ako znae nekoj nesto neka kaze
|
|||||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
една другарка имаше исто проблеми и ниеден доктор не и помогна. лекот го најде во оние ситни сливи-џанки, џинки не знам како ги викаат. ако не ти се јадат пробај со сок од нив ама природен (се мисли не конзервиран). не губиш ако пробаш нели. позз
|
|||||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|||||
sweet angel
Сениор Регистриран: 30.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
probaj da pies barem po polovina litar jogurt sekoj den,ama obicen ne od onie kako activia i slicno.mene sekogas mi pomaga koga imam vakvi problemi
|
|||||
sweet angel
Сениор Регистриран: 30.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
mislam deka i krusi i jabolka isto taka pomagaat
|
|||||
Внеси реплика | страница 123 48> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |