|
Критики позитивни/негативни на личните тв |
Внеси реплика | страница <1 89101112 46> |
Автор | |||||
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
ај пак сега и ти немој да се сак`лдисуваш толку. еве ти една за прва помош. освен за романтиката, за другото, сега кога си ја читам песната ... може да си во право... па да, ти точно си ја растолкувал. ама сепак, зошто да биде просто кога може да биде сложено. иако се вика `проста песна` |
|||||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Иронијата од насловот, преку содржината преминува во резигнирана констатација во поентата, или обратно,иронијата во поентата, преку содржината оформила оформила наслов во кој е имплицирано сето разочарување на романтичарската душа која бара едноставно малку... |
|||||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|||||
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Fragola:
Go zemam vo dlanki sekoj spomen, sekoj izminat moment kraj tebe, kako so kandzi ja otkinuvam sekoja misla od sebe i vo kuferot ja frlam. Gajle mi e, dali nesto krevko ke se skrshi i na atomi ke se razdrobi ne vnimavam! Brzam se da spakuvam. Vremeto nosi tovar nov, koj ke treba vo kuferot da go smestam, ushte samo den,odlozuvanje malo i nitu so kran ne ke go premestam. Ne sum struchnjak za kritiki,ova e i prvo mislenje voopshto napishano od mene: ednostavno mi se dopadja... Изменето од mamma - 23.Јули.2008 во 00:46 |
|||||
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Fala mamma
|
|||||
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|||||
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Nemoj fala,...prodolzi taka
|
|||||
ПодВодно
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
сакаме уштееееее Изменето од filmadzijka - 26.Јули.2008 во 17:22 |
|||||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Застанат пред ѕидот на нерешителмоста, авторот вчудовиден од пишманлакот на лирскиот објект, со подзината уста прави кратка ниска од рефлексии, облагородени од неговата тивка тага и уште потивка болка, кои ги создава тој наизглед прескоклив а сепак премногу висок ѕид, ѕид што ја движи неговата филозофско - естетска мисла кон откривање на причините за расколот во душата на истиот тој лирски објект, како и во правец на изнаоѓање едноставен излез од проблемот... Неговата настојчивост, од една страна, да ја убеди во бесмислата на кревањето на ѕидот, и нејзината страс, чиј набој е имплициран во именката очај,заедно со стравот (од што ли?), од друга страна, и даваат на песната посебен шарм... |
|||||
|
|||||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Тебе нешто ептен те изместило од оската кога среде лето имаш впечаток сека е зима... |
|||||
|
|||||
ПодВодно
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
ovaa pesna e stara, i-haaaa, uste od zimata Изменето од filmadzijka - 25.Јули.2008 во 21:43 |
|||||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
знам, сакав да ти напишам конкретно за имињата и нивната фунција при отсликувањето и давањето смисла на содржината на предметите во свеста на перципиентот ама се премислив, па малку се ннашалив на твоја сметка... |
|||||
|
|||||
ПодВодно
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
па, постручен од твојот коментар, мајсторче, здравје |
|||||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
|
|||||
|
|||||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Не знам дали основното чувство во песната е радост или разочарување...Јужните ветрови по својата фунционалност се весела содржина, а ти ги употребуваш со негативна конотација... Тие ги топат снеговите, во конкретна смисла, а во преносна болката во душата... Поздрав утрински поету... (Ако честиш пиво, ќе ти напишам поубава критика...хахаха... Изменето од majstorce62 - 26.Јули.2008 во 10:53 |
|||||
|
|||||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
како ќе земеш
некогаш бајките и легендите се убави, некогаш не |
|||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||||
Внеси реплика | страница <1 89101112 46> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |