|
Вистина |
Внеси реплика | страница <1 34567 9> |
Автор | ||
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да, знам дека е така... Многу би било поедноставно да не се прашувавме меѓу себе за мислење, и така се лажеме вака барем без проблеми...
|
||
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кога сме кај фустаните... ми текна на една случка...
Бев со братучедка ми во еден бутик, пробуваше фустани, бараше нешто така што ќе ги скрие нејзините 20 кг. вишок... За се што ќе пробаше, продавачката немаше зборови, колку убаво и стоело, како да било шиено за неа, како излиена била... А бе да пукнеш... А на братучедка ми меса и висат од секаде, ништо не може да ја покрие... Не можев да издржам... И реков да престане, оти така нема ништо да ни продаде, туку само ќе си изгуби муштерии... Да ја остави жената на раат да си проба и да си најде нешто соодветно на нејзините килограми...
Братучедка ми не само што не ми се налути туку и ми беше благодарна оти ја “спасив“ од безобразната продавачка, нејзе и беше незгодно тоа да и го каже...
Затоа и ме замоли да дојдам со неа, оти знае дека никогаш не ја лажам... А таа ја прифаќа вистината... и не ја боли....
|
||
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е токму за такви примери и најмногу зборувам Анастеа. Значи со тоа што си и ја кажала вистината на братучетка ти само си и направила услуга, а не дека си ја навредила.... Тоа е факт... тоа е вистината, сега што да правиме... А таа ете не е таква некоја што се лути, но точно е дека има луѓе кои тоа може многу да ги навреди... Но сепак мислам дека на крајот и тие ќе сватат дека сме биле во право и дека така е подобро... Изменето од james dean - 06.Февруари.2010 во 18:19 |
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е па сега се враќаме на прашањето на Монушка... Мојата братучедка не живее во свет на илузии... Многу добро знае дека има вишок на килограми, во огледалото секогаш се гледа онаква каква што е, не онаква каква што би сакала да биде... Ја прифаќа својата реалноста таква каква што е... Токму затоа и не ја боли вистината и не се навредува од неа...
Ова беше само еден банален пример...
|
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
vistinata nekogas nekoi sakaat vesto da ja prikrijat ,ako ne im e vo sopstvena polza...,no koga da e taa sepak ke dozivee DNEVNA SVETLINA....ke izleze na videlina..
|
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ги залам луѓето кои само тие си ја знаат својата вистина ,зивеат со неа а е мнооогу далеку од реалноста.Обично се тоа луѓе самобендисани, себични...се преценуваат себе си нереално...оддаваат слика за себе нереална...а со тоа и бараат почитување незаслузено.Ниту мозеш да им објасниш, ниту мозеш да се разбереш...
|
||
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
||
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Вистината е убава - лагата е неодолива.
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Понекогаш иако ја знаеме вистината, сепак сакаме да ја слушнеме... Изменето од james dean - 06.Февруари.2010 во 18:18 |
||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сомнежот е по страшен и од наj страшната вистина.
Ова е мое мислене |
||
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Одлично ти е мислењево... Па би се надоврзал ... На тој начин вистината понекогаш самите си ја креираме ... Тогаш тоа е некоја лажна вистина, .... да некажам заблуда... Изменето од james dean - 06.Февруари.2010 во 18:17 |
||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
тоа е и содржината на моето мислене... добро и точно се надоврза.. |
||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ako sekogas ja kazuvas vistinata....
nema potreba da ...pametis...nisto........
|
||
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Внеси реплика | страница <1 34567 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |