|
Само еден стих |
Внеси реплика | страница <1 359360361362363 525> |
Автор | |
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nema uteha
ni na nebo,ni na zemja nema uteha od drugi pogledi i lica i nema uteha dali nekogash ke pomine taa potreba da te cuvstvuvam do sebe |
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Душата ми е стон. Душата ми е зов. Защото аз съм птица устрелена: на смърт е моята душа ранена, на смърт ранена от любов... Душата ми е стон. Душата ми е зов. Кажете ми що значат среща и разлъка? И ето аз ви думам: има ад и мъка - и в мъката любов!
Миражите са близо, - пътя е далек. Учудено засмяна жизнерадост на неведение и алчна младост, на знойна плът и призрак лек... Миражите са близо, - пътя е далек: защото тя стои в сияние пред мене, стои, ала не чуе, кой зове и стене, - тя - плът и призрак лек! П. Яворов |
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jedva da se secam prvih pet-sest slova njenog imena
Mesec nesto flekav, ko stara trumpeta limena Vitlao Bozic jata zvezdana Mrznuo je Dunav nizvodno od Bezdana A u nasem kraju, lepih seka iznad proseka I ba lakonoga... Za drugoga zarucena, a za mene narucena kod Boga. Moja lepotuska... Nedopijen gutljaj vina, dah karmina na krajicku opuska Ko rei par u spomenar... Jedva da se secam da je ribnjak bio srmom okovan Tad i nikad vise miris`o je sneg na jorgovan O, mati joj njena skrila papue Od mraza ringlov pred kucom napuce U ocove cizme pa do carde preko verande |
|
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
erase and rewind cs i've been changing my mind...
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Создадена сум во твојот ум како најубава
обликувана со совршени движења на твоите прсти
закотвена во твојата душа...родена за твојата потреба...
Ти дарувам најфантастични задоволства...
убавина која е видлива само за ...Тебе...
Трпеливо те чекам да ...влезеш ...во мене...
и да се изгубиш....те примам во себе како долго
очекуван ...здив ...на чист воздух....толку потребен....
Нежно ...те ...отфрлам...од ...еден ...агол на...душава...........
|
|
la fille
Модератор Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 42032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Should I stay or should I go now?
Should I stay or should I go now? If I go there will be trouble An if I stay it will be double So come on and let me know |
|
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
|
|
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"... а јас ќе замолчам јас и не можам да зборувам мојот говор е заробен во чувствата... МОЛК...." |
|
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
било jе jедном жарко сунце
коjе тако сиjало о лjубав jе само говорило... али временска прогноза била jе другачиjа облачинjа, киша, крупа... крупа j е све уништила од лjубави ништа ни jе остало само штете. |
|
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
don't let me down...
|
|
la fille
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A kada odu svi, mi ostacemo sami
samo ja i ti i pogledi u tami reci mi da znam da jutro nije blizu da ima vremena za poljupce u nizu |
|
|
|
la fille
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Savoir souffrir
En silence, sans murmure, Ni défense ni armure Souffrir à vouloir mourir Et se relever Comme on renaît de ses cendres, Avec tant d'amour à revendre Qu'on tire un trait sur le passé. |
|
|
|
la fille
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Je vis pour ell’depuis toujours
qu’ell’ me déchire ou qu’ell’ soit tendre Ell’ nous dessine, après l’amour Un’ arc en ciel dans notre chambre Elle est musique et certains jours quand notre cœur se fait trop lourd Elle est la seule à pouvoir nous porter secours |
|
|
|
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Not a day passed me by Not a day passed me by When I don't think about you And there's no moving on Cause I know you're the one And I can't be without you |
|
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Wherever you go Whatever you do I will be right here waiting for you Whatever it takes Or how my heart breaks I will be right here waiting for you |
|
Внеси реплика | страница <1 359360361362363 525> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |