IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Општо > Разно
  Активни теми Активни теми RSS - ЗБУНЕТОВА ТЕМА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ЗБУНЕТОВА ТЕМА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4546474849 137>
Автор
Порака
fragola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 3829
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fragola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2008 во 23:56
Ako navistina za sive ubavi zborovi e "vinovna"posebna licnost,se nadevam ke stignat do nea...
I get enough exercise...just pushing my luck.
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2008 во 13:31

...zbunet se zaljubi...
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2008 во 14:08
абе овде имало роман во наставциизненадување...и тоа многу интересен...а јас сум запнала на политика,па на политика...мислам ништо убаво не се случува на форум...а кога,види ти...мечтаење
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2008 во 14:21
...gledam vo ogledalo, me nema nikade...praznotijata me prepozna...go nema patot...bozicata na sonot me povikuva...da potonam vo zaboravot...samo eho od nekogasni goliclivi zakolnuvanja i gorclivi prekolnuvanja...magepasanata zaspana suma seuste go cuva moeto mesto...se e taka ednostavno, tragite na pesokot veterot gi odvea, da znaev porano za miluvanjata na praznotijata nemase da mu dozvolam na duhot koj besnee vo mene da pobedi  i me iznese pred silnoto sonce za da lazam zaslepen...duri koga stasav pred tockata od koja nema vrakanje veterot se smiluva da me otrezni so silni samari zosto nikogas ne znaev da zastanam...gi rasiriv racete, poveketo ptici sletaa na mene, za tie sto nemase mesto stvorija perduvaest tepih okolu mene...ne mi bese sram da peam, ne im bese tesko da me pratat...se bese taka ednostavno...nemam veke zelbi...karta za besprekornost...mnogu vreme mi trebase da svatam deka trebalo samo usite da gi zatvoram i cujam pauzite megu zvucite vosh*ten od nivnata povrzanost i deka bas tuka se naoga sustinata na odgovorite na vecnite prasanja...sega znam deka se sto pravev bilo pogresno...sega znam deka ne bilo nisto bitno...spokojot e socen plod na svisnata granka...tolku lesno dofatliv dodeka ne tegnat za rakav i ne teraat da gledame na drugata strana...
Кон врв
marijana Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 26.Јули.2006
Поени: 8066
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marijana Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2008 во 14:24
их..имаш нешто земано денестрепкање

е роби за аватар молим лепонамигнување
"recycle your mind"
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2008 во 14:27
Originally posted by zbunet zbunet напиша:

...gledam vo ogledalo, me nema nikade...praznotijata me prepozna...go nema patot...bozicata na sonot me povikuva...da potonam vo zaboravot...samo eho od nekogasni goliclivi zakolnuvanja i gorclivi prekolnuvanja...magepasanata zaspana suma seuste go cuva moeto mesto...se e taka ednostavno, tragite na pesokot veterot gi odvea, da znaev porano za miluvanjata na praznotijata nemase da mu dozvolam na duhot koj besnee vo mene da pobedi  i me iznese pred silnoto sonce za da lazam zaslepen...duri koga stasav pred tockata od koja nema vrakanje veterot se smiluva da me otrezni so silni samari zosto nikogas ne znaev da zastanam...gi rasiriv racete, poveketo ptici sletaa na mene, za tie sto nemase mesto stvorija perduvaest tepih okolu mene...ne mi bese sram da peam, ne im bese tesko da me pratat...se bese taka ednostavno...nemam veke zelbi...karta za besprekornost...mnogu vreme mi trebase da svatam deka trebalo samo usite da gi zatvoram i cujam pauzite megu zvucite vosh*ten od nivnata povrzanost i deka bas tuka se naoga sustinata na odgovorite na vecnite prasanja...sega znam deka se sto pravev bilo pogresno...sega znam deka ne bilo nisto bitno...spokojot e socen plod na svisnata granka...tolku lesno dofatliv dodeka ne tegnat za rakav i ne teraat da gledame na drugata strana...
плачењеплачењеплачење
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2008 во 15:02
...se sekavam...kolku e lesno sega da se setam...na probdeanite noki nad tvoeto zaspano telo dodeka uzivav da go dopiram so vrvovite od prstite...nemase del sto ne go doprev i sto ne go osoznav od site mozni agli...kako koga izleze perduv od pernicata i kako kozata ti se zatega na sekoe mesto na koe ke pominese perduvot...cela nok se smeev zosto komunicirav so tebe na nacin za koj nikogas nema da znaes, nitu postoi nacin da ti go opisam i deka te imav na poveke nacini so koi nemas zaednicki tocki...kako koga ja iskinav pernicata za da gi izvadam site perduvi, ke pominev so jazikot na tvojot grb i ke zalepev po eden perduv...navistina bese zaspan angel so slatko lice koe go baknuvav nezno so silata na zdivot...toa ne se zaborava...predizvikuva solzi potiknati od strav od zaguba i radost sto te imam vo vecnosta na togasniot moment...veterot najde nacin da go podotvori prozorecot i razigra perduvite...navistina licese na angel so stotina perduvi koi brzo treperat...za toa nikogas ne dozna, sebicno ja cuvav slikata vo moite misli za da mi se najde vo momenti koga mi treba sila da se potkrenam otkako ke me povredis...kolku e lesno covek da te saka i istovremeno da stoi nad provalija dodeka so stapaloto zgaznal so stapaloto na opaskata na tigarot...nema strav zosto cuvstvuvam togas deka odgovoram na voljata na neboto...
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2008 во 15:25

...shto se sluchuva si tebe...?
Кон врв
blackeye Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Body

Регистриран: 24.Август.2007
Поени: 4058
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blackeye Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2008 во 15:42

...se sekavam...kolku e lesno sega da se setam...na probdeanite noki nad tvoeto zaspano telo dodeka uzivav da go dopiram so vrvovite od prstite...nemase del sto ne go doprev i sto ne go osoznav od site mozni agli...kako koga izleze perduv od pernicata i kako kozata ti se zatega na sekoe mesto na koe ke pominese perduvot...cela nok se smeev zosto komunicirav so tebe na nacin za koj nikogas nema da znaes, nitu postoi nacin da ti go opisam i deka te imav na poveke nacini so koi nemas zaednicki tocki...kako koga ja iskinav pernicata za da gi izvadam site perduvi, ke pominev so jazikot na tvojot grb i ke zalepev po eden perduv...navistina bese zaspan angel so slatko lice koe go baknuvav nezno so silata na zdivot...toa ne se zaborava...predizvikuva solzi potiknati od strav od zaguba i radost sto te imam vo vecnosta na togasniot moment...veterot najde nacin da go podotvori prozorecot i razigra perduvite...navistina licese na angel so stotina perduvi koi brzo treperat...za toa nikogas ne dozna, sebicno ja cuvav slikata vo moite misli za da mi se najde vo momenti koga mi treba sila da se potkrenam otkako ke me povredis...kolku e lesno covek da te saka i istovremeno da stoi nad provalija dodeka so stapaloto zgaznal so stapaloto na opaskata na tigarot...nema strav zosto cuvstvuvam togas deka odgovoram na voljata na neboto...

nemam komentar...navistina prekrasno!!!
Ne znam kako da pobegnem
od sna,
I ne znam dal' te iko voli kao ja,
Al' ne bi ova noc tako bolela,
Da me nisi volela....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јули.2008 во 09:21
големо%20гушкање  големо%20гушкање    големо%20гушкање  ...dusicinja i zvezdicki moi
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јули.2008 во 09:48

...me prasuvas kako te gledam dodeka trapavo se obiduvam da izgovoram d'dkavi zborovi za ona sto taka sovrseno go cuvstvuvam...kako dete po teska trauma me rastazuva tvojot somnicav pogled i vkrsteni prasanja...kako da baras izgovor...nisto ne dokazav...me ostavas kako dete so teska trauma...ne mozam da izgovoram, ne mozam da zongliram so zborovi...pagaat...moze taka i treba...ne treba da se zadrzi ona sto sovrseno se saka, bez troska somnez, ne e covecki...ja nadminuva covecnosta...samo dobar spomen ke ostane so po nekoj bled sjaj na odredeni momenti koi ne vozdignaa nad drugite koi gi gledavme kako podvizni tocki dodeka lebdevme megu oblacite cvrsto drzejki se za raka, a koga ke se izmorivme postelata od oblaci ne cekase dodeka se uspivavme so zvukot na nasite disenja i taktovite na nasite srca koi cukaa megusebno povrzano, cinam zasekogas ke bide taka, bez razlika na se i po bilo koja cena...
Te gledam preku svetlecka aura...samo zraci gledam, a ti silno bleskas i potskoknuvas sto me tera da podmizuvam zosto si prebrza za moite spori ribini oci koi ...nemaat jacina moite zborovi, znam...iskrenosta sekogas e so bled prizrak zosto nemaat zadni nameri i skovani planovi...cuvstvata se tuka za da cuvstvuvame...zborovite se ograniceni zosto imaat pravila, a sonot, fantaziite, ljubovta nemaat...probaj ljubovta da ja naslikas i zakacis na zid i ke stvoris samo dve dimenzii zosto takvi se pravilata...ako gi izmestam site zborovi zaradi tebe ke reces kazuvam nepovrzana budalastina zosto gi nema pravilata...ne umeam da te sakam spored pravilata kako drugi pred mene sto te sakale...ne sum podobar, samo sum poinakov...

...drag uceniku...
... esejot e napishan vo stil na visoko  zavidno nivo... dokolku ne e plagijat... bidejki...obicno vie ucenicite...miluvate da prepishuvate... ili da vi napishat mama ...tato... devojka... gi zadovoluva kriteriumite ... za izrazuvanje... i slobodno moze da se oceni so ocena 5... no gledajki od gramaticko-jazicen aspekt.... ke treba da se preraboti.... pri primena na interpukciski znaci.... i upotreba na golema bukva... isto taka... no zaradi vlozeniot napor... i zaradi opshtata obrazovna politika ... sepak vrednuvanjeto na vashiot trud... ke odi kolektivno... t.e. ke se razgleda na aktiv na makedonisti... a mozebi i na nastavnicki sovet... da gi izbegneme site ovie problemi... pozelno e da prodolzite vo istiot stil...

Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јули.2008 во 10:25
....da prekrasen tekst ...kolega ZBUNET....i prodolzi vo toj stil ,ama smeni nasoka...^,.>...<...>>...><... biraj..ima mnogu..голема%20насмевка
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јули.2008 во 16:21
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

...me prasuvas kako te gledam dodeka trapavo se obiduvam da izgovoram d'dkavi zborovi za ona sto taka sovrseno go cuvstvuvam...kako dete po teska trauma me rastazuva tvojot somnicav pogled i vkrsteni prasanja...kako da baras izgovor...nisto ne dokazav...me ostavas kako dete so teska trauma...ne mozam da izgovoram, ne mozam da zongliram so zborovi...pagaat...moze taka i treba...ne treba da se zadrzi ona sto sovrseno se saka, bez troska somnez, ne e covecki...ja nadminuva covecnosta...samo dobar spomen ke ostane so po nekoj bled sjaj na odredeni momenti koi ne vozdignaa nad drugite koi gi gledavme kako podvizni tocki dodeka lebdevme megu oblacite cvrsto drzejki se za raka, a koga ke se izmorivme postelata od oblaci ne cekase dodeka se uspivavme so zvukot na nasite disenja i taktovite na nasite srca koi cukaa megusebno povrzano, cinam zasekogas ke bide taka, bez razlika na se i po bilo koja cena...
Te gledam preku svetlecka aura...samo zraci gledam, a ti silno bleskas i potskoknuvas sto me tera da podmizuvam zosto si prebrza za moite spori ribini oci koi ...nemaat jacina moite zborovi, znam...iskrenosta sekogas e so bled prizrak zosto nemaat zadni nameri i skovani planovi...cuvstvata se tuka za da cuvstvuvame...zborovite se ograniceni zosto imaat pravila, a sonot, fantaziite, ljubovta nemaat...probaj ljubovta da ja naslikas i zakacis na zid i ke stvoris samo dve dimenzii zosto takvi se pravilata...ako gi izmestam site zborovi zaradi tebe ke reces kazuvam nepovrzana budalastina zosto gi nema pravilata...ne umeam da te sakam spored pravilata kako drugi pred mene sto te sakale...ne sum podobar, samo sum poinakov...

...drag uceniku...
... esejot e napishan vo stil na visoko  zavidno nivo... dokolku ne e plagijat... bidejki...obicno vie ucenicite...miluvate da prepishuvate... ili da vi napishat mama ...tato... devojka... gi zadovoluva kriteriumite ... za izrazuvanje... i slobodno moze da se oceni so ocena 5... no gledajki od gramaticko-jazicen aspekt.... ke treba da se preraboti.... pri primena na interpukciski znaci.... i upotreba na golema bukva... isto taka... no zaradi vlozeniot napor... i zaradi opshtata obrazovna politika ... sepak vrednuvanjeto na vashiot trud... ke odi kolektivno... t.e. ke se razgleda na aktiv na makedonisti... a mozebi i na nastavnicki sovet... da gi izbegneme site ovie problemi... pozelno e da prodolzite vo istiot stil...

големо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкање

Milo mi e sto se zdobiv so vnimanie od pokompetentnite kadri...

Po angliski bev isto taka ocenuvan големо%20гушкање
Gramatika 5 -
Speluvanje 4
Participacija na cas 5
Mislam deka nastavnikot e pristrasen i mi popusta, znam kolku imam vo glavata

Mammad e vo pravo za mojata gramatika i pravilata zosto nikogas i ne sum gi znael kako definicii i deluvam instiktivno...megutoa mislam deka e preblaga so mene zaradi pristrasnost i oti sedam vo prva klupa sekogas na nejzinite casovi големо%20гушкање

големо%20гушкање
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јули.2008 во 17:23
Se sekavas li milo kako me zapozna potrpen na ronliva fasada, so troski od malter po ramenicite, farbana kosa so dve tri boi i menguska zagnoena, dodeka cigarata mi curese pod nos, potkasluvajki i prevejki se mangup, odgovorajki na tvoi prasanja so izraz na dosada zosto prethodno ne zapoznaa i kako te nalutiv do tolku da mi rece deka imam anticka lepota i licam na trojanski konj...se sekavas li kako mi padna cigarata prevejki mi dupka na novata maica kako sto pominuva noz niz svajcarsko sirenje...kako socno pcuev dodeka tvojata nasmevka mi gi tegnese usite kako na los ucenik...da, bev mnogu los ucenik i imav sovrsen izgovor deka sum takov zosto ucitelkata mnogu cesto me tepase...
Mi se izvini od mnogu blisku, me dopre po rameto, golicajki me so zdivot po vratot...ne me odbi za tvojot telefonski broj...zamina ostavajki me so mala nasmevka sto nosi nadez, dupnata maica i broj ispisan na mojata dlanka, imeto go zaboravi da go napises...znaci sepak fraer sum, te zbuniv...
Kolku setanja za race, miluvanja, nateganja, nategnuvanja...zakolnuvanja, prekolnuvanja...tvoite otsastva kaj tvoite koi tolku bolno me pogagaa...
Se sekavas kako porasnavme, a majka ti nekese ni da cue za mene, zosto bev los student so loso pedigre i so kogo te ceka losa sudbina...donekade bese vo pravo...bev ednostavno los...
...seuste ne se sakame so majka ti pogotovo zosto kako minuvase vremeto nie dvajca se poveke se sakavme...ja nervirase sto pogresila, nikogas nema da mi prosti...trebase da bides bogata i bez ljubov, ja od pari nemav vrska...
Zosto ti go kazuvam sevo ova ? Pa milo, tesko mi e koga me teras na rucek kaj majka ti, stvarno mi gorci, a ti mi velis deka za tebe treba i otrov da ispijam ako treba...pa, dobro togas, aj da se trueme...pusti mi go uvoto ! Dobra e majka ti, pravo srcence. Me boli uvoto...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4546474849 137>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.