|
Патување во Грција |
Внеси реплика | страница <1 7891011 33> |
Автор | |
Zorge
Група Регистриран: 05.Мај.2008 Локација: Russian Federation Статус: Офлајн Поени: 78 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sepak bi patuval po Makedonija do pod Atina- grad drzjava. Prostte ama makedonija e do tamu, i malku poshiroko.
|
|
,,РАБОТАМ СПОРЕД ЛОГОРИТАМСКА ТАБЛИЦА,,
|
|
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Чекаат македонците цел ден пред грчка амбасада. Излегува амбасадорот и овие му се жалат:
"Ај бе цел ден чекаме, нема смисла, побрзо може ли?" "Доста бе, ќе чекате" и ги мава со камшик. После некое време пак излегува, а овие пак се жалат: "Де бе стварно нема смисла, може ли малку побрзо, окапавме тука?" Овој пак ги мава со камшикот и вика "Море ќе чекате дур не цркнете ако треба" Излегува третиот пат и им вика на луѓето: "Слушајте вака, сега сите ќе влезете, ама има еден услов. На почетокот на редот кај што ќе ви ги даваат визите има еден црнец и ќе мора сите да ве опне од позади" "Лелеее, па нема смисла, дај ставете двајца црнци за побрзо да оди редот" |
|
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ma neka si zborat so sakat
jas poradi grcite nemam namera da patuvam 1000 km kje odam tamu i kje si pravam seir od nivni pusti plazi a deka kje moram da im platam za mojot seir, toa da se isplakja seirot |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Група национално-попалени серковци основале некаквоси “патриотско“ здружение со кое пропагираатда не се патува во Грција па го полепиле градов со плакати.
Нема жива сила што мене ќе ме спречи да одам во Грција. Евентуално, да го направат Барбадос подостапен.
Многу попатриотски би било на пример да се повика на некаква граѓанска непослушност по повод, еве на пример поскапувањето на парното за 60%....и ред други работи, како би овој осиромашен народ, од кој добар дел нема да летува никаде (нашиот “бисер“ е многу поскап од Грција), би можел бар да ги подмири основните трошкови за живот. Некој навистина аздисува овде.
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Odi vo Grcija ubavo da si pomines... Samo ako te prasaat od kade si nemoj da im kazuvas deka si od Makedonija... Zosto oni vikaat deka vo Makedonija ima samo homosexualci.... Ti toa ne si neli... A mozebi i ke ti dadat grcki pasos.. pa ke bides srekna... Togas Grcite ke ti dadat i novo ime... Po nivna merka... Pa ke bides uste posrekna... Zaebi gi ovie seljacista-serkovci koi lepat plakati niz gradot... Mozebi ne se homo... Pa im e krivo... Ne gi priznavaat Grcite... P.S. stvarno ako te prasaat od kade si... Kuti si... Praj se englez... Изменето од којсумјас - 16.Јули.2008 во 20:47 |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Фала за убавите желби и добронамерни совети, но за твоја информација СЕКОГАШ кажувам од каде сум и до сега не сум имала ама баш ниту еден проблем. Од ова “A mozebi i ke ti dadat grcki pasos.. До мене, за среќа не може да допре таква пропаганда на омразата, зашто по природа сум пацифист и космополит, а не националист и сероња кој гине за идеали.
Така да нема потреба да се правам Енглез, ќе уживам и без тоа биди сигурен, како што уживав и до сега-СЕКАДЕ каде сум стапнала. |
|
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
wow ...... ova bese navistina zestoko
|
|
којсумјас
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Aко космополитизам и пацифизам за тебе се =егоизам, тогаш веројатно живееш уште во времето на колективизмот каде царуваше едноумието а колективната свест беше пред потребите на поединецот. Веројатно си еден од оние кои сеуште веруваат дека нашите овошки даваат највкусни плодови, дека нашите природни убавини се најубави во светот, дека овците даваат најквалитетна волна, дека ниеден фолклор не е подобар од нашиот итн, итн...
Имам доволно пропатувано и живеено по светот за да знам што барам од еден одмор-уживање, релаксација, запознавање нови луѓе и простори, без потреба да пеам “македонско девојче“ во Грција и да се докажувам која сум. Впрочем, за тоа служи одморот, нели?
За мојот патриотизам-не суди според тоа каде летувам.
А ти...остани зачаурен во твојот свет на колективизам и патриотски идеали, и научи пред се кој си.
Пријатен летен одмор со песната
|
|
|
|
marijana
Сениор Регистриран: 26.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 8066 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sama kaza deka ne si bila dolgo vreme...sekade ima sekakvi!!!!
od kaj znaesh kako se odnesuvaat togash??
|
|
"recycle your mind"
|
|
којсумјас
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од којсумјас - 17.Јули.2008 во 15:15 |
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Што дочекав кутрата јас, некојштонезнаекоје да ми кажува каде да летувам/патувам.
Е арно ај, ќе те земам предвид. Ќе поразмислам зааааааа...Куба? Тајланд? Или ај што викаш за Будва? На одмор обично одам во август, па може и ќе поразмислам каде да одам... (на фестивалот на кој учествуваа врвни наши естрадни имиња како да слушнав ФИРОМ па Млакар ја извади работата?) |
|
|
|
којсумјас
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кутрата ти...
некојштоиманиккојсумјас и некојштонезнаекоје ја разбуди твојата совест... Замисли тојнекојкојнезнаекоје од ФИРОМ бил.. Среќниот тој некојкојнезнаекоје... Ај ќе се видиме во Будва... А по некоја година и во Ханиоти.. Ама достоинствено... |
|
biljana.madrid
Сениор Прилепчанка Регистриран: 22.Ноември.2007 Локација: Spain Статус: Офлајн Поени: 358 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa jas bev na edna megunarodna izlozba pa i standot na Grcija beshe tamu. Ne da se pravam patriot (go mrazam toj zbor) ama mozev da vlezam vo paviljonot na Grcija bez nikoj da me znae od kade sum.
sto pati pominavme pokraj Grcija ednash ne vlegovme. Znaeja Spancive deka jas ne sakam a i tie ne ni spomnaa za vleguvanje tamu, pa i tie ne vlegoja.
znachi, sakam da kazam deka ne mora nekoj da ni zabranuva da odime Grcija, sami treba da si sme svesni za toa. ni plakati ni nalepnici pomagaat ako nie sme naumile da odime. se raboti za svesta koja treba da vi proraboti malku i ako ne treba da se odi Grcija - e pa da ne odite!!! Ako vi e skapo Ohrid ne odete!!! Eve jas ne znam koga posleden pat sum bila na leten odmor, pa nishto ne mi fali!!!
Znaci, jas ne vlegov zoshto taka sakav!!! Taka mislam deka e najispravno!!! A ako vlezev ni ke me znaeshe nekoj ni ke me videshe....
Navistina me nervira koga ke slushnam deka ve ponizuvale tamu koga letuvate Grcija... samo mozam edno da recham - arno vi pravat!!!
|
|
Прилепчанка
|
|
Внеси реплика | страница <1 7891011 33> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |