|
Дали Бог е знаечки? |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | |
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А зошто би било тоа така?
Човекот може да заклучи дека Бог знае се, без самиот да поседува знаење за се... |
|
Do what is right, come what may...
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ziv ti gospod a kako kje zakluci ene mojot vnuk ima 6 godini- kako kje zakluci slusajki gledajki go Profesor deka toj e vo pravo koga objasnuva bernuievoto ravenstvo imas nekoja idea????? |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Anakin - тргаш од претпоставка дека Бог има човечки карактеристики и си го објаснуваш како да е човек (кој знае или не знае се). Тоа е дефиницијата за Бог според античкиот систем... Но - за да заклучиш дека Бог знае се (според тоа во кое јас верувам, не велам дека треба ти да го прифаќаш!) - треба да го сфатиш само моделот според кој Бог постои - односно, дека Тој е Се и е Сеприсутен. Тој не е денес на едно, утре на друго место. Додека е зафатен со молитвата на Перо, не може да го ислуша Стефан... Тој не е човечки мозок и човечко битие за да е ограничен. Неговото Сеприсуство, дава основа да се мисли дека е Сезнаечки, затоа што и просторот и времето се дел од Него.
|
|
|
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da bog za vernicite koi veruvaat vo nego e seznaecki a za onie koi ne veruvaat ne e... kako i da e abe ce mi kaze nekoj koga toa Kiril i Metodij ja menuvale azbukata pa cetvorkata 4 stanala bukva ??????
|
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Темплариус - ајт назад на тема...
|
|
|
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vo red e se izvinuvam ako navrediv nekogo eve se vracam na temata - Dali gospod e seznaecki - DA ajde neka nekoj dokaze deka ne e....?
|
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
GABRIEL_DESTROYER
Сениор Регистриран: 23.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 122 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Како мислите дали е сезнаец кога не постои а човек кој знае се нема и не ма ни да постои.А ГОСПОД НЕ НИ ПОСТОИ НЕ НИ СЕ ПОЈАВИЛ НИ НЕМА
|
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
GABRIEL_DESTROYER, ти зборуваш за сезнаечки човек кој не постоел и нема да постои, ние зборуваме за БОГ, а НЕ за човек!!! |
|
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |