IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Технологија > Хардвер и софтвер
  Активни теми Активни теми RSS - Помош !! Софтверски Проблеми!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Помош !! Софтверски Проблеми!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1920212223 55>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
Dark HaCkeR Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Хакериште

Регистриран: 20.Април.2008
Статус: Офлајн
Поени: 683
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dark HaCkeR Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2008 во 16:40
Originally posted by Baraban Baraban напиша:

Ej a dali moze nekoj da mi najde postar antivirus kojsto ke mozem da go updatiram zosto ja imam Pentium III i so novive antivirusi kompjuterot mi koci. Pa zatoa daj kazite nekoj postar, pa da probam so nego.
So ke ti e postar ke nemas nikakva korist staj si go nod 32 i nema da ti koci
Кон врв
Ateist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2007
Локација: Macedonia
Поени: 757
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2008 во 07:54
Originally posted by Паланчански Паланчански напиша:

Ајде ова да го оставиме за подобри времиња.
Може ли некој да ми каже каде се наоѓа датотеката boot. Тоа е онаа што одредува кој Windows ќе биде примарен при подигање на системот. (Ја барам нејзината локација.)

boot.ini
Na root na C:

Изменето од Ateist - 30.Јуни.2008 во 07:54
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
Кон врв
Паланчански Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2007
Локација: Dubrovnik
Поени: 1655
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Паланчански Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јули.2008 во 11:07
Originally posted by Ateist Ateist напиша:

Originally posted by Паланчански Паланчански напиша:

Ајде ова да го оставиме за подобри времиња.
Може ли некој да ми каже каде се наоѓа датотеката boot. Тоа е онаа што одредува кој Windows ќе биде примарен при подигање на системот. (Ја барам нејзината локација.)

boot.ini
Na root na C:

А зошто Rover (мислам дека така се викаше она симпатично, жолто кученце - трагач по папки и датотеки) не ја наоѓа???

Изменето од Паланчански - 03.Јули.2008 во 11:08
Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
Кон врв
fatum Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 13.Јули.2008
Поени: 2
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fatum Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јули.2008 во 15:18
Дечки ќе ми кажи некој како можам да видам каков е РАМ-от на мојот компјутер.Мислам, дали е PC 800, PC 600 на пример, и сл.
И уште нешто.Добивам порака дека ми недостига фајлот sndvol32.exe . Како можам повторно да го инсталирам?
Фала однапред
Кон врв
Flix Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Клабинг

Регистриран: 14.Септември.2005
Поени: 9229
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Flix Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јули.2008 во 15:58
Originally posted by fatum fatum напиша:

Дечки ќе ми кажи некој како можам да видам каков е РАМ-от на мојот компјутер.Мислам, дали е PC 800, PC 600 на пример, и сл.
И уште нешто.Добивам порака дека ми недостига фајлот sndvol32.exe . Како можам повторно да го инсталирам?
Фала однапред

Имаш тема за помош не мораш нова да отвараш.
Инаку тоа се правеше со едно програмче само незнам точно како се вика ако го најдам ќе ти пратам линкд а си го симниш.
Кон врв
Dark HaCkeR Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Хакериште

Регистриран: 20.Април.2008
Поени: 683
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dark HaCkeR Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јули.2008 во 17:12
Originally posted by fatum fatum напиша:

Фала однапред
za ram Everest Ultimate ke si simnes A toa so ti nedostiga mozes da go simnes od nekade i pak da go vratis http://www.relaxingsoftware.com/updatedfiles.htm eve tuka i tuka http://forums.techguy.org/multimedia...e-missing.html
Кон врв
fatum Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 13.Јули.2008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fatum Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јули.2008 во 17:48
ФАЛА МНОГУ!
Кон врв
Nikki Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Поени: 259
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Nikki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2008 во 07:00
Зошто мозила 3 секогаш ми ги чита повторно видеата на ЈТ ?
Во офлајн сториџ до крај го ставив, колку што знам тоа е за да не чита пак и пак
ИЕ еднаш ќе го внесе и потоа не ми троши веќе
Кон врв
Flix Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Клабинг

Регистриран: 14.Септември.2005
Поени: 9229
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Flix Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2008 во 16:59
Originally posted by Nikki Nikki напиша:

Во офлајн сториџ до крај го ставив, колку што знам тоа е за да не чита пак и пак

Незнам и јас имам проблем со мозилата, како нон стоп рефреш да си прави збунетост
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2008 во 01:01
Originally posted by Nikki Nikki напиша:

Па симни си го клипчето од ЈТ и нема да те интересира потоа што прави мозилата или ИЕ. Едностасвно нели... ќе си го имаш во пс.
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
filip 3 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Јули.2008
Поени: 9
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај filip 3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2008 во 21:09
Го имам инсталирано WinPatrol и задоволен сум многу од него,но забележав нешто што ме изненади.А тоа е од сите мениja во WinPatrol,менито-Options и подменито Wiew HOSTS file.Во него, кога ќе се отвори ова под мени има Notped во кој се снимени, или регистрирани сите хостирања или веб адреси каде што си бил. Е сега тоа ја нарушува дискрецијата, кога сакаш да избришеш нешто од тие веб адреси за да не се гледа каде си бил, тоа не е можно,повторно ти ги враќа назад.Ја отварам оваа тема за тоа, доколку некој знае како да се избришат по желба посетените веб адреси, а кои се забележано во WinPatrol-Options-Wiew HOSTS file во notped-ot,да се вклучи и да помогне.
Кон врв
Nikki Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Поени: 259
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Nikki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Август.2008 во 18:54
Што е тоа Newsgroup Account и Contact Directory Acount
Ги има во Аутлук и во Лајв Меил
Дали во пракса го користат луѓе, дали е популарно
Дали е нешто корисно, и практично
Ако е добро, ај кажете ми како да го користам, со неколку примери

ФАЛА ФАЛА

Кон врв
Milena*Candy Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Август.2008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Milena*Candy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Август.2008 во 10:42
eve jas ke pobaram pomos
Od koga go format. PC-to (staiv LAST XP) sam od sebe se restartira. So da praam??
Кон врв
Паланчански Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2007
Локација: Dubrovnik
Поени: 1655
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Паланчански Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Август.2008 во 11:09
Мене таков проблем ми правеше CD-то. Windows XP после репарирање почна да „врти во круг“. Се подига системот и веднаш се рестартира. Со друго CD работата се среди.
Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1920212223 55>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.