IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Забава > Музика
  Активни теми Активни теми RSS - Симон Трпчески
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Симон Трпчески

Внеси реплика Внеси реплика страница  <123>
Автор
Порака
Dogi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Април.2005
Статус: Офлајн
Поени: 3168
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dogi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2006 во 08:35
мислам дека го имам видено, да не заборавам, може треба во друга тема, но и овде може.
ова е сајтот на мајсторот http://www.simontrpceski.com/
Јас сум мајстор!

Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име)
Кон врв
ivana Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Госпожа Грофица

Регистриран: 14.Април.2005
Поени: 3327
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivana Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2006 во 11:33
emisijata na Makedonsko Radio od Toni Cifrovski >> od malata sobicka do golemite koncertni sali<< e celosno za mashiot MAESTO, a bashka esap shto e vlezena vo Berlinskiot festival
Motivation is game in my hands
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dogi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2006 во 13:38
да, гледав на Телма, само дали ја има некаде да ја симнеме?
Јас сум мајстор!

Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име)
Кон врв
belichka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Октомври.2006
Поени: 2023
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2006 во 21:20
Simon! Simon e najdobriot pijanist NA SITE VREMINJA.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dogi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2007 во 01:23
да, така е. поздрав до мајсторот.
се надевам дека наскоро ќе го слушнам во живо. некаде, било каде.
Јас сум мајстор!

Кон врв
buceslatko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јули.2006
Локација: Macedonia
Поени: 602
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај buceslatko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2007 во 02:18
ClapClapClapClapClap

samo toa za deckoto!!!!
Read an cry!!!!!
Кон врв
Палестинец Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2007
Поени: 12129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Палестинец Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2007 во 10:22
Феноменален.
Кон врв
PravoNagore Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јули.2007
Поени: 30
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај PravoNagore Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јули.2007 во 13:56
Probiv niz celiot svet, nesto slicno kako Vlatko Stefanovski i negovata gitara, Simon i negovoto piano...Gordost za makedonskata umetnost
Кон врв
superbaby Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 05.Август.2007
Поени: 184
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај superbaby Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Август.2007 во 18:01
Ne obozavam bash klasicna muzika iako do pred nekoe vreme ja svirev istata
Кон врв
nate77 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Ноември.2007
Локација: Croatia
Поени: 90
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nate77 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2007 во 22:48
Super e Simon Trpčeski, go gledav ednaš na TV!

Изменето од nate77 - 09.Јуни.2008 во 14:03
sakam skopsko
Кон врв
BidiFit Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Јануари.2008
Поени: 454
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BidiFit Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Февруари.2008 во 17:25
Конечно некој кој е вистински професионалец како што беше Тоше во Поп музиката. Многу ми се допаѓа затоа што е скромен и секој збор што ќе го каже е одмерен и конкретен како и неговиот талент. Ја претставува гордо Македонија во светот. Заслучува почит дечкото!!!
Кон врв
trampolina Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 26.Јануари.2008
Поени: 7
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај trampolina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јули.2008 во 11:56
Симон Трпчески ја завршува концертната сезона со турнеја низ Австралија
--------------------------------------------------------------------------------

Скопје, 10 јули (МИА) - Симон Трпчески, македонскиот пијано виртуоз, овој дел од сезоната ќе го заокружи со турнеја во Австралија.

Турнејата на Трпчески почнува со два концерта во Перт, на 11 и 12 јули, по кои следуваат уште по три, во Мелбурн на 17, 18 и 19 август, и во Сиднеј, во престижната Опера Хаус, на 24, 25 и 26 август.

"Концертот број 2 за пијано и оркестар" од Камиј Сен-Санс, Трпчески ќе го изведува со Симфонискиот оркестар на Западна Австралија, Симфонискиот оркестар на Мелбурн и Сиднејскиот симфониски оркестар.

Концертот во Мелбурн на 18 јули се очекува да биде пренесуван во живо на програмата на тамошното радио АБЦ. Во изјавата за Македонско радио, Трпчески потврди дека подготвува посебно бис-изненадување за нашите иселеници кои ќе бидат меѓу публиката на австралиските концерти.

Трпчески минатата недела ја заврши исклучително успешната серија настапи во Нов Зеланд. Седумте концерти на кои тој настапи како солист на Новозеландскиот симфониски оркестар, беа распродадени.

Нашиот уметник учествуваше во изведбите на "Концертот број 2 за пијано и оркестар" од Камиј Сен-Санс и "Паганини варијации, опус 35" од Сергеј Рахмањинов. Диригентската палка беше во рацете на Јоел Леви, музички директор на Симфонискиот оркестар од Атланта. Еден од концертите во Оукленд беше во живо пренесуван на програмата на Радио Нов Зеланд.

Настапите на Симон Трпчески, критиката во Нов Зеланд ги оцени како „чисто злато“.
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јули.2008 во 15:39
Браво за нашиот мајстор!....аплауз
Заслужува да се гордееме со него... “чисто злато“...
Еве неколку ноти од Шопен, во негова изведба, како и некои негови размислувања...

(Јас сепак сметам дека на темава местото и е во подфорумот Музика...)
Кон врв
Eli Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Ноември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 1968
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Eli Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јули.2008 во 17:52
Simon ,samo pofalni zborovi imam za nego..neka prodolzi da redi uspesi,i da ja pretstavuva Makedonija vo najdobro svetlo..
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <123>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.