|
Судбина или случајност? |
Внеси реплика | страница <1 1314151617 30> |
Автор | |
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Slucajna sudbina koja ne sme ja planirale
|
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nisto ne e slucajno. se e rezultat.
2 i 2 ne moze slucajno da bide 5. se e predvidlivo, samo mozokot ni e premnogu mal za da ja vidi i razbere celata slika |
|
bla bla
Сениор Регистриран: 27.Мај.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 421 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се согласувам. Ништо не е случајно во животот. |
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Postojat samo nastani,situacii koi gi gledame kako slucajni,no podocna sfakjame deka imale sudbinsko znacenje.
|
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ni sudbina ni slucajnost!
Sudbina ne postoi i da bi postoila sami si ja kroime!
Slucajnos ne postoi, nisto ne se desava slucajno, se ima nekoja "namera"
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nema nishto sluchajno (za se postoi kauzalitet), sto nemora da znachi deka mora da ima sudbina. Ako se prifati deka taa postoi togash izlaga deka nie ne zhiveeme kako potpolno slobodni bitija (sto e kontradiktorno i od religijska gledna tochka), so slobodna svest i volja i spored toa ne gi snesuvame posledicite od svoite postapki bidejki "de fakto" tie i ne postojat.
Taka bi pretstavuvale samo nekakvi marioneti koi go igraat svojot karakter vo dramata narechena zhivot spored veke odredeno scenario so poznat pochetok, sredina i kraj. A togash koja e celta na seto toa? |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
fragola
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mnogu slucajni raboti koi podocna sfakjame deka se slucile so nekoja pricina,pretstavuvaat znaci koi ne nasocuvaat da go pronajdeme svojot pat,ili ponekogas ni pomagaat vo resavanjeto na nekoj problem...sepak od nas zavisi kolku i kako ke gi protolkuvame.
|
|
|
|
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sudbinata e strav od nepoznatoto....
Slucajnosta e inferiornost na sudbinata... |
|
fragola
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sudbinata e splet na slucajnosti.
|
|
|
|
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Детерминизмот не значи и предиктибилност.... тоа го кажува Теоријата на хаосот, па според тоа ќе му дојде... судбина полна со случајности... Изменето од james dean - 06.Февруари.2010 во 14:20 |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ja bi sakal da e slucajno se ova sto mi se slucuva, a da mi bide sudbina ona sto posakuvam da mi se sluci
|
|
fragola
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Od tolku mnogu slucajnosti,sudbinava mi nema smisla
|
|
|
|
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да не беше онаа случајност, знам дека сега ќе имав поинаква судбина... Изменето од james dean - 06.Февруари.2010 во 14:20 |
|
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да можев да бирам,немаше судбината да си игра со мене...јас ќе ја изиграв неа...
|
|
Внеси реплика | страница <1 1314151617 30> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |