|
Индивидуи на изминатите 2 милениуми |
Внеси реплика | страница <1 178179180181182 217> |
Автор | |
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NADAL Rafaelo
Изменето од anakin - 03.Февруари.2009 во 02:29 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
KaLiNa
Сениор Регистриран: 25.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 8416 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
go obozavaaaaaaaammmmm
bas mi e milo sto pobedi vcera
|
|
kuliraj
|
|
dark
Сениор Регистриран: 28.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 247 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nikola tesla zasto ke gledavme televizija vo temnica
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
na GROUCHO MARX
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
VOJNIK MASSAI NGO
I Изменето од anakin - 03.Февруари.2009 во 02:29 |
|
|
|
dudulovski
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 998 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ханибал (247-183 г.п.н.е.)Ги растураше Римјаните, но и на тоа му дојде крај. Ама како го јаделе од него, тоа е чудо.
|
|
Еден литар ракија на ден и секогаш ќе бидеш здрав како дрен.
|
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Масаите веруваат дека се сопственици на целата природа ,затоа живеат без страв заедно со животните во дивината
Овој Масаи не е оженет затоа има украси на главата
Оженетите Масаи ја бричат главата
|
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...ete,vikam jas taka e! ...ubij nesto da ti imaat strav...
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Галичка свадба
Цврст темел на нашето македонско битие...Еден од најпрепознатливите белези на македонското,на традицијата,обичаите... Со зборови не се опишува чувството и вонвременската димензија кога на Упија-мало плоштадче пред црквата Св. Петар и Павле, во сабота,традиционално на Петровден, ќе загрмат зурлите и топаните и кога ќе се заигра Тешкото-симболот на Македонскиот непокор... |
|
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е Н И Г М А - машината за кодирање на тајни пораки. Машината за шифрирање и дешифрирање на пораките “Енигма” е како што може и да се претпостави германска направија, создадена некаде околу 1920 год., но најпозната е по нејзиното користење во II-та светска војна од страна на Нацистите, па е уште позната и под името Wehrmacht Enigma. Машината е всушност комбинација од механички и електричен систем и содржи ротори кои при секое притискање на типка завртуваат и го шифрираат текстот. Малку е познато дека и оваа машина достојно заслужува да се најде помеѓу Индивидуите на изминатите 2 милениуми, бидејќи со нејзиното запленување од страна на Сојзниците, фактичи е променет и текот на II-та светска војна, па со тоа и историјата на човештвото. Енигма невидена... Изменето од james dean - 14.Февруари.2010 во 13:50 |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ENEMI MINE
Изменето од anakin - 03.Февруари.2009 во 02:30 |
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ROBOT
Изменето од anakin - 03.Февруари.2009 во 02:30 |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 178179180181182 217> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |