|
Кујната на БАБА МИ |
Внеси реплика | страница <12345 6> |
Автор | |
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...aha... ama moze i so tarana... suviot leb... pa rendano sirenje... i turshija ili kisela zelka... |
|
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
daaaaaaaaaa mmmmmm najdobro neshto (posle zelnik) jas bez sirenje jadev, eh od koga nemam jadeno vakvo... |
|
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еј, топеница, мислев дека нема многу луѓе што знаат што е тоа.
Всушност, може и да се пече од мурезно брашно ( она жолтото, за качамак е истото мислам) и после откако ќе се излади, се троши. Па со сирење, или јогурт најубаво, мх мх. Тарана,, јуфки, оф оф...Зелник со спанаќ, сирење и јајца, пити со праз или сирење ( многу сирење), ех, омилени ми се. Раванија и кадаиф од благите.... Имам навика од баба ми, на лето да јадам манџа со грозје или лубеница/диња. Зелка, или гравче чорба, со лепче и грозје. Па прсти да излижеш |
|
biser
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 85 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koga se praveshe ajvar,baba obavezno na strana trgashe nekolku pecheni, lupeni crveni piperki i seckani gi przeshe so jajce...
Normalno,neodlozno sirenje i po pola kilo leb. |
|
taor
Сениор Регистриран: 30.Април.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
качамак со пржена сланина.
|
|
biser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јуфки со кокошка, потпеченки во рерна!
|
|
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нешто речиси исто правеше и баба ми,само го викаше попара.Лебот го кршеше на поголемки парченца и го пржеше со многу маргарин,па потоа многу сирење или урда,и на крај многу малку водичка... |
|
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Baba mi alal da i e,samouka gotvacka ama i nema raven u gotvenje(se ispofaliv) ednostavno i ponevkusnite jadenja znae da gi naprai taka nekako ubavi ednostavno da gi projades..
|
|
biser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Алал вера, многу се смеев кога БАБА ми објасни како се праи тавче ориз со што сакаш (со кокошка, риба....)! Вика вака: Ќе си земеш од ова-она и од се ќе стаиш по малце и готовоооо! Како да ти стаиле инекција, и гооотовооо! Е не било баш така, ми требеа добри години вежбање да видам што е тоа МАЛЦЕ ОВА-ОНА!
|
|
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
hahaah i baba mi taka prai,ke ja prasam za kolicina i ke mi rece epa ne znam,malce! ..se stava onaka od oset,i pak e vkusno..ah tie babi |
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Denes,...razbrav,se pravelo dzem...ili pekmez od kajsii....
pa mi tekna na pekmezot na baba...od svezi,..shtotuku nabrani kajsii koi gi imashe vo dvorot....Dodeka taa gi meshashe kajsiite vo ogrooomno tendzere na kjumbe vo dvorot...nie decata gi krshevme semkite od kajsii... chesto,se naodjaa po dve semki vo edna lushpa,i nie -deca....velevme... eeeej,...vidi.....bliznak |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...kujnata na baba mi bese od kerpic i ja srusivme odamna...
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
ARABELA
Нов член Регистриран: 27.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 15 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас најмногу од се го сакав оривчето со полнета кокошка што го правеше мојата најсакана баба.
|
|
Внеси реплика | страница <12345 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |