|
ПОЈАС!!!! |
Внеси реплика | страница <1 34567> |
Автор | |
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
дедо ми одбиваше да става појас,... и сега мислам дека многу ретко става,..... а моите,... иако не возат побрзо од 60,... секогаш се испреврзани со појасите
|
|
biljana.madrid
Сениор Прилепчанка Регистриран: 22.Ноември.2007 Локација: Spain Статус: Офлајн Поени: 358 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas pak, mozebi sum dosadna, ama eve....
Pojasot ne se stava da zadovolime nekoj zakon ili da ne ne fati policijata. Znachi, testovite sto gi pravat Avtomobilskata industrija kazuvaat na toa deka navistina pomaga da se spasi zivot ( pojas i vozdushno perniche, nikogash edno bez drugo).
Pred nekoj mesec imase edna soobrajkajka i tatkoto kako vozach ( toa sto velime mu sviri vo kolata ako ne stavi pojas) stavil pojas, arno ama decata ne gi vrzal so pojas (sekade ima takvi pa i tuka) izletaa od kolata. Ne znam kolku metri. Toj prezivea a decata normalno NE. E toa e tazno... . Da gi vrzal SIGURNO ke ostanea zivi... taka velea na TV. Tatkoto si pomina so grebnatinka a decata MRTVI... pa videte sega.
Ima poseben pojas za bremeni zeni pa i toj si go nosev. Inaku ako nemash takov pojas samo shteta mozi da si napravish ako go nosih.
Treba da mislime na drugite i na nas isto taka, a ne na policija ili zakon pa togash da stavime pojas. Avtomobilskite kompanii troshat pari za podobar sistem za zashtita i mislam deka toa ne e za dzabe. Mislam deka ne se za ukras.
Inaku da se pofalam polagam za kola drugiden pa aj neka mi e so sreka zatoa sum i vaka zabludana vo ova so kolive...
|
|
Прилепчанка
|
|
Himen
Нов член Регистриран: 02.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 12 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pocituvana Biljana se nadevam deka imas pricina za castenje t.e. imas polozeno i deka sekogas ke bides vrzana (za svojot avtomobil) i jas ti posakuvam da te cuva Gospot a ne pojasot. Pozdrav
|
|
seki81
Нов член Регистриран: 15.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 12 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vozam 9 godini i nikogas ne sum stavil pojas ,a i nemam takva naprava bidejki mojot avtomobil fabricki nema pojas,i nemam nikakov problem
|
|
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
prv pat slusam deka nekoja kola fabricki nema pojas, kakva kola imas ako smejam da znam?
|
|
Himen
Нов член Регистриран: 02.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 12 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pocituvana Seka samo Zastava 750 od 1970 godina (popoznato kako fikjo) nema sigurnosni pojasi a i ne mu se potrebeni zatoa sto denes nea mozis da ja vozis samo krenata na trupcinja . Zagor menjaj vozilo zasto ostana vo mesto .
|
|
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Секогаш, ама буквално секогаш користам појас... без разлика дали возам или сум совозач.... дури понекогаш и на задното седиште... Не сум ниту плашливец, ниту опседнат со тоа, туку едноставно сум си претпазлив, бидејќи имам забележано дека во 1.000-ци случаи токму појасот го спасувал животот. Изменето од james dean - 29.Јуни.2008 во 19:36 |
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Секогаш. Тоа го научив во Германија 1999та. Прво нешто што ќе направш кога влегуваш во автомобил со намера да се движиш е: СТАВИ ПОЈАС!
|
|
dark
Сениор Регистриран: 28.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 247 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
za vozac e mnogu polosho da vozi so pojas odkolku bezpojas bidejki prav vozac vo nikoj slucaj ne bi go pustil volanot od race plus vo slucaj na stranicen sudar mnogu pogolema e verojatnosta da zaginete ili dobiete teska povreda ako si vrzan so pojas no za na otvoreno sekogash da se nosi pojas inace generalno sum protiv pojasot
|
|
seki81
Нов член Регистриран: 15.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 12 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
moja kola nema pojas i ne se zamaram so toa stavi vadi
|
|
samir_sneijder
Сениор Мадридиста Регистриран: 24.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 155 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па добро бе каква кола имаш кажа еднаш дека нема појас.???
Иначе ја не ставам појас секогаш....понекогаш |
|
OooOooOoOOooПразно..ОооОоОоОоООоО
|
|
Mjauuuuu
Нов член Регистриран: 20.Август.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Никогаш не тргнувам без појас
|
|
Just_Do_It!!! Tomorow.... :))
|
|
biljana.madrid
Сениор Прилепчанка Регистриран: 22.Ноември.2007 Локација: Spain Статус: Офлајн Поени: 358 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Moram da ti go kazam ova - POSTOV TI E CHISTA GLUPOST!!!!!
|
|
Прилепчанка
|
|
Zdravko81
Сениор Регистриран: 24.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1690 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Stavam pojas shtom sum vo avtomobil. Voopshto ne mi e prijatno da sedam bez pojas, se naviknav ... i toj shto sedi do mene ako saka jas da go vozam ke stavi pojas !!!
|
|
Луѓето имаат избор, но важно е да се држат до тој избор
|
|
Внеси реплика | страница <1 34567> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |